Sunde chokoladeboller

Nemme chokoladeboller uden gær

Sunde chokoladeboller

Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sunde chokoladeboller med højt proteinindhold. De mætter godt og er perfekte som en sund morgenmad, en sund frokost eller sund snack.

Ingrediensliste

  • 250 g. havregryn
  • 350 g. hytteost
  • 4 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. salt
  • 100 g. 70% mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Alle ingredienserne hældes op i en skål. Vi kan anbefale at bruge den blå hytteost fra Arla med 4% fedt. Herefter bruges en stavblender indtil du har en ensartet dej. Hvis dejen virker for tynd, tilsæt da lidt mere havregryn. Lad dejen trække 5-10 min. Du kan også ælte dejen godt sammen med hænderne eller bruge en røremaskine.
  3. Hak chokolade groft og vend det i dejen.
  4. En bageplade gøres klar med bagepapir.
  5. Brug to skeer, som dyppes i vand, og læg klatter af dejen på bagepladen. Dyp evt. fingrene i vand og glat bollerne ud, så de får en pæn overflade.
  6. Der bliver ca. 9-10 stk ud af en portion.
  7. Bag dem i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne.
  8. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af, inden du skærer dem over. Hvis de skæres over for tidligt kan de godt virke klæge inden i.
  9. Opbevar dem i en tætlukket pose i køleskabet. De kan også sagtens fryses.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på sunde chokoladeboller

En super nem og lækker opskrift på sunde chokoladeboller. Det er faktisk vores populære opskrift på proteinboller, som blot er lavet med chokolade. Du får en sund og mættende bolle, som er god i madpakken, som en sund frokost eller en sund snack.

LÆS OGSÅ: Sunde proteinboller

Nem opskrift på sunde chokoladeboller

Hvordan skal dejen se ud?

Sådan her skal dejen se ud. Den skal være rimelig fast. Der kan dog være stor forskel på mærket af hytteost. Blandt andet har vi erfaret, at den fra Arla Cheasy er tyndere end mange andre varianter, så hvis du bruger den, så skal du tilsætte lidt ekstra havregryn.

Hvis du bruger æg, som er store, eksempelvis str. L, så kan dejen også blive tyndere. Tilsæt havregryn, indtil du har en meget fast dej.

Nem opskrift på sunde chokoladeboller

Nemme chokoladeboller uden gær

Det er lækre og sunde boller uden gær. Derfor er de også super hurtige at lave, da man blot skal blende dejen godt sammen og så bage dem med det samme. Der er ingen hævetid, så derfor kan de laves på under 30 minutter. Det er altså perfekt i en travl hverdag.

Nemme chokoladeboller uden gær

Glat dem ud inden de bages

Da dejen er rimelig fast, så kan den godt “stikke ud”, især hvis man sætter dejen på bageplade med to skeer. Vi dypper derfor hænderne i en skål med vand og glatter bollerne ud inden de bages. Så får du en pæn jævn overflade.

Nemme chokoladeboller uden gær

Nemme chokoladeboller uden gær

De bedste sunde chokoladeboller

Det er de absolut bedste sunde chokoladeboller du kan lave. De er fyldt med protein fra hytteost og æg og gode kulhydrater fra havregrynene. Vi bruger en god 70% mørk chokolade, som hakkes fint og vendes i dejen.

Sunde chokoladeboller

Sunde proteinboller med chokolade

Så hvis du er til sunde og mættende proteinboller med mørk chokolade, så er det disse du skal bage. De mætter godt og er perfekte som en sund morgenmad, frokost eller lille snack. Du kan også sagtens fryse dem ned og så tage op efter behov. Efter en tur på brødristeren, så er de super lækre igen.

Glutenfri brød

Vi har fået så meget ros for vores opskrift på proteinboller og folk som siger, at det er de bedste glutenfrie boller de har bagt. Glutenfri brød er lidt af en kunst og i mange opskrifter skal man bruge mange forskellige slags mel, som kun kan fåes i specielle supermarkeder. Havregryn er naturligt glutenfri, men der kan være spor af gluten, da det er fremstillet samme sted som hvedemel osv. Så hvis de skal være helt glutenfri, så vælg en glutenfri havregryn. Man kan slet ikke smage forskel.

Glutenfrie boller

Det er de bedste glutenfrie boller, som du kan nyde med en skive ost eller smør på. Bag en stor portion og frys dem ned. Så er de nemme at tage op, når du får lyst til en bolle. Giv dem en tur på brødristeren og så er de som nybagte!

FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også påInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Tags anvendt i denne opskrift

Vegetarisk Efterår Forår Sommer Vinter

Kommentarer

  1. Hvordan finder man ud af næringsindholdet i bollerne.
    Og tusind tak for den dejlige opskrift , de smager perfekt.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag