Mangler du en god bagels opskrift? Så finder du her vores bedste og nemmeste opskrifter på hjemmelavede bagels. De er super nemme at bage selv og kan bages med eller uden kerner. Med ost, med krydderier og meget mere. Fyld dine bagels med skinke, kylling, flødeost eller lav en lækker vegetarbagel. De er så gode til madpakken, til frokost eller til aftensmad.

Bagels opskrift

Her har vi samlet de bedste og nemmeste bagels opskrifter. En bagels opskrift er faktisk en meget simpel opskrift. Det er blot en gærdej, som laves på samme måde som en almindelig bolledej. Det der er anderledes ved en bagels opskrift er, at de koges i kogende vand, inden de bages. Det er dét, som giver dine bagels det der lidt seje twist, som kendetegner en god bagel.

Samtidig er det slet ikke svært at bage sine egne bagels. Det er også meget billigere end at købe dem færdiglavet og så er det også et sjovt projekt. Vi bager ofte en stor portion af forskellige udgaver og så fylder vi fryseren med dem. På den måde kan man hurtigt og nemt lave en bagelssandwich, som vi elsker at spise til frokost, aftensmad eller i madpakken.

Men hvor stammer bagels egentlig fra? Det er en meget amerikansk ting, som vi har taget til os her i Danmark. I USA er de super populære og måske du har hørt om ”everything but the bagel seasoning”, som er det populære krydderi, man topper sine bagels med. Vi har prøvet at lave det selv og det smager altså virkelig også godt. Men hvis man skal en tur til USA, så vil vi da helt klart anbefale at prøve sådan en amerikansk bagel. De er glade for deres flødeostefyld.

Bagels fyld

Mangler du inspiration til hvad man kan fylde sin bagel med, så kan man jo lave alverdens bagels fyld. Vores favorit må være en klassisk med kylling og bacon, men en bagel med laks og flødeost er også en sikker vinder. Men sandheden er, at man jo faktisk kan fylde sin bagel med lige præcis det, som man har lyst til. Prøv også at lave en hjemmelavet æggesalat eller fyld den med en god tunsalat. Nogle gange er det også lækkert med en vegetarisk bagel, som kan fyldes med avocado, pesto og syltede rødløg. Alt efter humør, så varierer vi også hvad vi kommer i vores bagel.

Bagels sandwich

Bagels kan spises som de er, ristet med lidt smør, flødeost eller peanutbutter-jelly (syltetøj) kombinationen. Men de fungerer altså virkelig godt som bagels sandwich. Vi har lige givet ideer til hvad du kan lave af fyld til din bagelsandwich. Og når først du har styr på fyldet, så er du klar til at lave bagels! Vi kan anbefale at spise dem til frokost, aftensmad eller i madpakken. De egner sig også vildt godt til at tage med ud på picnic. Vi får faktisk ofte forespørgsler på ideer til hvad man kan tage med på tur og her vil vi helt klart anbefale sådan en bagels sandwich her.

Bagel opskrifter

Vi håber, at du kan finde inspiration i vores bagel opskrifter. Vi prøver at udvide kategorien, så den også kommer til at rumme masser af forslag til hvad man fylde sin bagel med. Men en bagel er ikke bare en bagel. Den kan laves som en fuldkornsbagel eller som en chili cheese bagel, som er rigtig populært her i Danmark.

Hvad er godt som fyld i bagels?