Æggesalat

Æggesalat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet æggesalat med karry og purløg. Top med sprød serranoskinke eller bacon og lidt frisk karse.

Ingrediensliste

 • 100 g. mayonnaise
 • 50 g. creme fraiche
 • salt/peber
 • 1 tsk. karry
 • 0,25 bundt purløg
 • 4 stk. æg
 • 60 g. serranoskinke

Fremgangsmåde

 1. Kog æg så de er hårdkogte. Alt efter størrelse skal de have 9-11 minutter.
 2. Pil æggene og lad dem afkøle i kold vand.
 3. Bland mayonnaise, creme fraiche, salt, peber, karry og finthakket purløg.
 4. Når æggene er nedkølet hakkes de i små tern.
 5. Bland nu æggene i dressingen og stil det på køl, hvor det kan trække.
 6. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft eller opvarm en pande med lidt olie. Steg serranoskinke i ovn eller på pande. I ovnen skal det cirka have 6 minutter, hvor det på panden skal have 1-2 minutter på hver side.
 7. Server æggesalaten på et stykke ristet brød med sprødt serranoskinke og purløg.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på æggesalat

En super lækker og nem opskrift på hjemmelavet æggesalat. Smager så skønt ovenpå en ristet fransbrød, rugbrød eller i en croissant. Vi har altid æggesalat til vores påskefrokost. Det er så nemt at lave selv og så smager det helt fantastisk.

Hvis man også lige topper med sprødstegt serranoskinke og lidt karse, så er det virkelig prikken over i’et. Det er en skøn frokost, når man gerne vil gøre lidt ekstra ud af det.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet æggestand

Nem opskrift på æggesalat

Æggesalat opskrift

Det her er en af de nemmeste opskrifter. Vi elsker at kunne servere lidt ekstra lækkert til frokosten, eksempelvis hvis vi har vores forældre på besøg. Den er hurtig at lave og er lidt mere lækker end et almindeligt kogt æg.

Og udelad endelig ikke den friske purløg. Det er virkelig prikken over i’et. Det giver en dejlig smag og friskhed til æggesalaten.

Æggesalat i sandwich

Du kan spise æggesalat i sandwich, ovenpå en rugbrød eller en franskbrød. Eller i en croissant (prøv det – det smager så lækkert)! Men en klassisk sandwich med æggesalat er også super lækkert. Put lidt frisk salat i og evt. et par skiver agurk eller lidt syltede rødløg. Så har du den lækreste sandwich med æggesalat.

Nem opskrift på æggesalat

Æggesalat med bacon

Som sagt, så har vi valgt at toppe den her med serranoskinke. Har du prøvet det? Når man bager/steger serranoskinke, så får det samme sprødhed som bacon. Hvis du dog er mere til bacon, så kan du også sagtens udskifte serranoskinke med bacon. Æggesalat med bacon er jo også altid en sikker vinder. Top endelig også med lidt frisk karse. Det smager så skønt!

Følg endelig med på de sociale medier

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Kommentarer

Skriv en kommentar