Baileys cheesecake

Baileys cheesecake
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker Baileys cheesecake med sprød kiksebund, chokoladefyld med Baileys og friske bær på toppen.

Ingrediensliste

  • Kiksebund

  • 250 g. digestivekiks
  • 50 g. lys chokolade
  • 2 spsk. brun farin
  • 130 g. smør
  • Baileys fyld

  • 3 stk. husblas
  • 100 g. lys chokolade
  • 200 g. naturel flødeost
  • 80 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl. piskefløde
  • 1 dl. Bailey's
  • Pynt

  • 200 g. bær

Fremgangsmåde

  1. Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir i bunden.
  2. Put digestivekiks og lys chokolade i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med.
  3. Smelt smør.
  4. Bland knust kiks, chokolade, brun farin og smør rigtig godt.
  5. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned.
  6. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.
  7. Læg husblas i blød i koldt vand.
  8. Hak chokolade fint. Smelt det i mikroovn eller over vandbad. Lad den smeltede chokolade køle af.
  9. Pisk flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen.
  10. Når chokoladen er kølet af, så vendes den i flødeostblandingen.
  11. Pisk din fløde til en blød flødeskum, som blot lige danner toppe. Vend den i flødeostblandingen.
  12. Nu skal du i gang med husblassen.
  13. Hvis du har en mikroovn, så er det nemt at gøre her i.
  14. Vrid husblas. Kom det op i en skål med Bailey’s Giv det 20-30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde påkomfuret. Placer drænet husblas og lidt vand i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  15. Tag 2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  16. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den oven på din kiksebund.
  17. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.
  18. Inden servering gøres en tynd, skarp kniv varm under vandhanen. Tør den af i et viskestykke. Skær rundt langs kagen for at løsne gele og kage fra formen (på denne både bliver den pæn i kanten).
  19. Når du har skåret hele vejen rundt, så løsnes formen og tages af.
  20. Løft kagen over på en tallerken eller serveringsfad.
  21. Pynt med friske bær og evt. chokoladekugler.
Bedøm denne ret

Opskrift på baileys cheesecake

Baileys cheesecake med sprød kiksebund, lækkert ostefyld og frisk frugt på toppen! Den dejligste kombination, som uden tvivl vil falde i god jord hos Bailey’s-elskere. Vi har efterhånden lavet cheesecake og ostekager i alle mulige afskygninger. Derfor skulle vi selvfølgelig eksperimentere med nogle nye af slagsen. Det blev blandt andet til den her Bailey cheesecake, som består af en sprød kiksebund af digestive og chokolade. Dernæst er den toppet med ostefyld lavet med Baileys, flødeost, chokolade og fløde. Sidst men ikke mindst er den toppet med friske bær og lidt chokoladekugler på toppen. Det er bare en god og nem dessert, som kan laves dagen før.

Så skal gæsterne eller familien forkæles og vil du gerne undgå stress. Så er en cheesecake lige sagen, da den helst skal laves dagen før, så den kan få lov til at sætte sig natten over. På dagen skæres den blot fri fra springformen og så pyntes den. Nemmere bliver det ikke.

LÆS OGSÅ: Se alle vores cheesecakeopskrifter her

Baileys cheesecake

Cheesecake med Bailey

Det er som sagt en cheesecake for dig, som elsker Bailey. Der er lige kommet et skvæt Baileys i ostefyldet. Det er derfor umiddelbart ikke en børnevenlig cheesecake. Hvis du gerne vil lave en, som er børnevenlig, så kunne det være en Kinder Bueno Cheesecake som denne.

Det er en sød kage, så hvis du gerne vil have noget syrlighed til den, så kan du servere den med en hindbærcoulis til. Det giver en dejlig syrlighed, som smager godt til den søde kage.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar