Ballerina småkager

St

Ballerina småkager
Opskrift til stk. Opskrift til 30 stk.

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på svenske Ballerina småkager, som er en småkage i to dele med en chokoladecreme i midten. Bunden er kakao og toppen er lys.

Ingrediensliste

  • Småkagedej

  • 250 g. smør
  • 360 g. hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g. flormelis
  • 1 æg
  • 20 g. bagekakao
  • Chokoladefyld

  • 150 g. lys chokolade
  • 150 g. nougat

Fremgangsmåde

  1. Skær smør i tern.
  2. Kom hvedemel, vaniljesukker og flormelis op i en skål.
  3. Kom smørret og ægget i. Saml dejen med hænderne til den er ensartet og sammenhængende.
  4. Del dejen i to.
  5. Kom bagekakao og evt. lidt vand i den ene klump dej og saml dejen, så kakaopulveret bliver arbejdet godt ind i den.
  6. Pak hver klump dej ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i 30 minutter.
  7. Tænd ovnen på 175 grader.
  8. Start med at rulle den mørke dej ud på et meldrysset bord, så den er ca. 3 mm. Stik den ud med en rund udstikker (ca. 4-5 cm. i diameter).
  9. Kom dem over på en bageplade med bagepapir. Fortsæt sådan med alt den mørke dej.
  10. Bag småkagerne i den forvarmede ovn i ca. 8-12 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 6 minutter (hvis din ovn bager ujævnt, så kan det være, at du lige skal vende bagepladen halvvejs).
  11. Tag dem ud og lad dem køle af.
  12. Den lyse dej rulles også ud på et meldrysset bord til ca. 3 mm. Stik ud med den samme udstikker og brug også en lille udstikker til at udstikke et hul i midten.
  13. Fortsæt med den lyse dej og bag dem i den forvarmede ovn, som du gjorde med de mørke bunde.
  14. Lad alle bundene køle helt af.
  15. Nu til cremen. Hak chokolade fint. Skær nougat i mindre stykker. Kom chokolade og nougat op i en skål, som kan tåle at komme i mikroovnen.
  16. Varm det op, så det smelter sammen til en ensartet creme. Vi giver den 10 sek. ad gangen i mikroovnen til det er smeltet sammen (på den måde kan man nemmere holde øje med det).
  17. Rør det godt sammen. Lad cremen køle af, så den sætter sig og bliver mere fast.
  18. Når cremen har en tykkere konsistens, så fordeles der en lille klat på den mørke bund. Top med den lyse småkage, så man kan se cremen i midten af den.
  19. Forsæt sådan med alle dine småkager. De opbevares i en lufttæt beholder på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på ballerina småkager

Måske du kender de svenske Ballerina småkager, som består af to dele. En mørk småkage og en lys småkage, som lægges sammen med chokoladecreme i midten. Det giver den fineste småkage, som også smager helt fantastisk! Det er egentlig bare en simpel småkagedej, som deles i to dele, hvor der så tilsættes kakaopulver til den ene del, så den bliver mørk og får kakaosmag.

En god småkage går man aldrig galt i byen med. Et par småkager til kaffen eller aftenshyggen er altid lækkert. Vi har jo haft gang i den helt store omgang julebagning, og hvis du har fulgt med længe, så ved du, at vi hvert år gerne prøver nye småkager. Vi kan godt lide at bage de klassiske julesmåkager og så tilføje nogle nye opskrifter også. Så disse ballerina småkager er vores nyeste tilføjelse i år. Og de pyntede altså så fint på årets småkagefad!

LÆS OGSÅ: Klik her for at se alle vores opskrifter på småkager

Ballerina småkager

Todelte småkager med chokoladecreme

Vi ved godt, at det her er en af de slags småkager, som tager lidt ekstra tid at lave, da de laves i to lag. Det kræver lidt mere tålmodighed at stikke dem ud. Til gengæld synes vi også, at resultatet matcher den tid, som bliver lagt i dem. De bliver simpelthen så fine og så smager de bare hammer godt! Og hvis du har fulgt med her på vores side længe, så ved du også, at vi generelt har en svaghed for søde sager i lag. Prøv også denne chokoladekage, som er i to lag med chokoladetrøffel.

Ballerina småkager

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar