Todelt chokoladekage med chokoladetrøffel
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
4 timer og 30 minutterSamlet tid
4 timer og 50 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på en nem chokoladekage med chokoladetrøffel på toppen. Chokoladetrøffel kender du måske fra chokoladetrøfler. Det er de der små kugler, som smelter på tungen. Forestil dig så det oven på en chokoladekage – behøver vi at sige mere?
Ingrediensliste
-
Chokoladekage
- 3 spsk. bagekakao
- 130 g. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1,25 dl. mælk
- 50 g. smør
- 135 g. hvedemel
-
Chokoladetrøffel
- 400 g. mørk chokolade
- 4 dl. piskefløde
Fremgangsmåde
- Sukker, vaniljesukker, æg og bagepulver piskes sammen med en elpisker.
- Herefter tilsættes mælk, kakao, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
- Dejen hældes over i en form beklædt med bagepapir (cirka 18×30 cm eller Ø24 cm springform).
- Kagen bages ved 180 grader alm. ovn (over- og undervarme) i cirka 15-20 min.
- Kagen tages ud og nedkøles, hvis den er hævet for meget, så presses den lige lidt flad.
- Fløde hældes i en tykbundet gryde. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Imens hakkes chokolade.
- Fjern gryden fra blusset og tilsæt hakket chokolade og rør det sammen, indtil du får en ensartet massse.
- Lad det afkøle en smule inden det fordeles over chokoladekagen. Kagen sættes på køl i minimum 4 timer. Kagen kan sagtens stå til dagen efter.
- Inden servering sigtes med kakaopulver på toppen og skæres i passende stykker.
Todelt chokoladekage med chokoladetrøffel
Todelt chokoladekage med chokoladetrøffel på toppen. Det må egentlig siges at være en lidt anden fortolkning af en klassisk chokoladekage med chokolademousse eller den franske klassiker, Gateau Marcel.
Den her er super nem at lave og er den perfekte dessert til en rigtig chokoladeelsker. Den er også ideel, hvis du skal lave mad til mange, da den kan laves i en stor bradepande. Server den på en desserttallerken sammen med en kugle is og eventuelt lidt frisk frugt eller friske bær, så har du hurtigt en imponerende dessert, som vil imponere.
LÆS OGSÅ: Fransk chokoladekage
Kan jeg bruge hvilken som helst chokolade?
Nej det kan du ikke. For at den øverste del skal blive fast og sætte sig ordentligt, så er det vigtigt at bruge noget ordentligt chokolade. Det fungerer bedst med en mørk chokolade, som har et kakaoindhold på mellem 60-70%. Undgå også at bruge chokoladeknapper, da de er sammensat på en anderledes måde end blokchokolade. Vi plejer at bruge den billige mørke chokolade fra Netto og den fungerer super.
Hvad med fløden?
Det er også vigtigt, at du bruger rigtig piskefløde til opskriften. Det dur derfor ikke med Cremefine eller Amo, som er til “piskning”. For at den skal sætte sig, så er man nødt til at bruge rigtig piskefløde.
Når fløden varmes, så skal den heller ikke op at koge. Den skal blot varmes, så den er varm nok til at smelte sammen med chokoladen, så du får en ensartet masse. Hvis din chokolade ikke vil smelte, så kan du blot sætte gryden tilbage på blusset, indtil du får en ensartet masse.
Kan kagen fryses?
Ja, kagen kan sagtens fryses ned. Faktisk bliver kagen bedre af det. Vi laver den sommetider og fryser den ned. Så tager vi den op og skærer mens den er halvfrossen. Så får den et flot og skarpt snit, og så er der altså bare nem og lækker dessert til gæsterne.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op.
Kommentarer
Hvis man fordobler opskriften, hvilken størrelse form vil I så anbefale?
Hej Amalie
En lille bradepande på en str. på ca 30 x 40 cm 🙂
Knus
Kage
Nytår?
Hvor mange timer før man skal spise kagen, skal den tages ud af fryseren?
Er det DB portion hvis det skal i en bradepande ?
Hej Jytte,
Ja dobbelt portion, hvis din bradepande er ca. 30 x 40 cm. 🙂
Kh
Har forsøgt mig to gange nu, men chokoladen skiller hver gang. Er det muligt at man kan gøre det i mikroovnen i stedet?
Hej Julie
Den kan ikke gå galt 😉 Det kan måske være fordi du ikke har varmet den længe nok og rørt godt i den, så chokoladen ikke er smeltet ordentligt og derfor ligner at det er skilt. Det tager cirka 5-10 minutter at røre den til en helt ensartet masse før den er helt smeltet 😉
Prøv igen – og rør godt rundt i langtid. Så smelter alt chokoladen og den skiller ikke. Tredje gang er lykkens gang!
Hej Mummum.
Hvad hedder den chokolade fra netto som i bruger i chokoladetrøfflen 🤗
Mvh en stor fan Winnie
Hej Winnie,
Bare den billige mørke chokolade 🙂
Kh
Hvad er holdbarheden ca. på køl? (Altså ikke fryser) Og hvis på frys, hvor længe før skal den op før man kan servere den?
Hej Malene,
2-3 dage på køl. Og hvis den er frosset, så skal den nok tages op 2-3 timer før 🙂
Kh