Tilmeld nyhedsbrev

Todelt chokoladekage med chokoladetrøffel

Todelt chokoladekage med chokoladetrøffel

Todelt chokoladekage med chokoladetrøffel

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

4 timer og 30 minutter

Samlet tid

4 timer og 50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en nem chokoladekage med chokoladetrøffel på toppen. Chokoladetrøffel kender du måske fra chokoladetrøfler. Det er de der små kugler, som smelter på tungen. Forestil dig så det oven på en chokoladekage – behøver vi at sige mere?

Ingrediensliste

Chokoladekage

  • 3 spsk. kakao
  • 130 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 2/3 tsk. bagepulver
  • 1,25 dl. mælk
  • 50 g. smør
  • 135 g. hvedemel

Chokoladetrøffel

  • 150 g. mørk chokolade
  • 2 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

1. Kagen: Sukker, vaniljesukker, æg og bagepulver piskes sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes mælk, kakao, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør (cirka 16×20 cm eller Ø22).
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i cirka 15 min.
5. Kagen tages ud og nedkøles, hvis den er hævet for meget, så presses den lige lidt flad.
6. En lille gryde varmes op, og fløden bringes i kog.
7. Når fløden koger tilsættes små stykker chokolade, og der røres til det er smeltet.
8. Gryden tages af blusset, og der røres til massen bliver lidt tykkere.
9. Når det er nedkølet lidt hældes det over chokoladekagen, og den sættes på køl (tildækket) i minimum 4 timer. Kagen kan sagtens stå til dagen efter.
10. Inden servering sigtes med kakaopulver på toppen, og skæres i passende stykker.

Bedøm denne ret

Den lækreste chokoladekage med chokoladetrøffel på toppen. Det må egentlig siges at være en lidt anden fortolkning af en klassisk chokoladekage med chokolademousse eller den franske klassiker, Gateau Marcel.

Den her er super nem at lave og er den perfekte dessert til en rigtig chokoladeelsker. Den er også ideel, hvis du skal lave mad til mange, da den kan laves i en stor bradepande.

Server den på en desserttallerken sammen med en kugle is og eventuelt lidt frisk frugt eller friske bær, så har du hurtigt en imponerende dessert, som vil imponere.

Skriv en kommentar