Bananbrød med brunet smør Bananbrød med brunet smør Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på et svampet og lækkert bananbrød med brunet sør og chokolade. Et bananbrød er en god kage til kaffen, til brunch eller lignende. Ingrediensliste 130 g. smør 4 stk. æg 2 tsk. vaniljesukker 75 g. sukker 75 g. brun farin 4 stk. banan 2 tsk. bagepulver 200 g. hvedemel 100 g. mørk chokolade Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Start med at brune smør. Kom smør i en lille gryde og lad det smelte ved jævn varme. Skru herefter lidt ned og lad det langsomt blive gyldenbrunt og begynder at dufte nøddeagtigt. Rør i smørret engang imellem. Lige så snart det er brunet, så tages det fra i en skål, så det ikke varmer videre i gryden. Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljesukker til en luftig masse med en elpisker. Mos bananer med en gaffel. Bland forsigtigt hvedemel, bagepulver og most banan i dejen. Herefter vendes det smeltede brunede smør i dejen. Hak chokolade groft. Bland halvdelen i dejen. Fordel dejen i en rugbrødsform, hvor der er lagt bagepapir i (krøl bagepapiret helt sammen og fold det så ud, så er det nemt at lægge i rugbrødsformen). Fordel resten af chokoladen på toppen. Bag dit bananbrød på anden nederste rille af ovnen i ca. 35-45 min. Hold øje med det efter 30 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Når du kan stikke en tandstik, strikkepind eller grillspyd (noget tyndt og langt) i kagen og den kommer ud uden rå dej, så er bananbrødet færdigt. Tag det ud og lad det køle en smule af, inden du tager det ud af formen og skærer det i skiver. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bananbrød med brunet smør Det lækreste bananbrød med brunet smør og mørk chokolade. Vi elsker et godt bananbrød. Både til eftermiddagskaffen, på brunchbordet eller bare som en lille snack. Det er noget af det bedste man kan bruge overmodne bananer til. Derfor smider vi heller aldrig bananer ud. De kan nemlig bruges til et bananbrød som dette, men også til bananmuffins, kage og meget mere. Så lov os, at du aldrig smider dem ud. Og vil du ikke bruge dem til kage, så kan de overmodne bananer også fryses ned og bruges til smoothiebowls osv. Men tilbage til det her bananbrød. Det er et simpelt og nemt bananbrød, som vi laver med brunet smør. Brunet smør har en mere intens og dyb smag end hvis man bare smelter smør. Når man bruner smørret, så får det sådan en nøddeagtig smag, som virkelig klæder det her bananbrød. Så har du ikke prøvet det endnu, så kan vi kun anbefale det. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med bananer her Kage med banan og brunet smør Kombinationen af banan, brunet smør og chokolade i den her kage er så god. Hvis du ikke er til kager, som er alt for sød med sød på, så er den her nok lige noget for dig. Sådan en kage, som jo selvfølgelig har noget sødme over sig, men hvor det ikke bliver for meget eller for overdøvende. Det er sådan en kage, som passer virkelig godt sammen med en god kop kaffe og på brunchbordet. Vi har slet ikke tal på hvor mange gange vi har bagt den her kage med banan og brunet smør. Den er blevet bagt til mødregruppe, til fødselsdage eller hvis der bare skal hygges lidt ekstra en dag. Så er det altså bare en hurtig og nem kage at bage, da den kræver få ingredienser og det er ingredienser, som man ofte har derhjemme. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.