Banankage med chokoladestykker

Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker banankage med chokoladestykker. Den er svampet, nem at lave og så smager den bare godt. En af vores favoritter.

Ingrediensliste

  • 50 g. smør
  • 2 stk. æg
  • 100 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. banan
  • 1 tsk. bagepulver
  • 90 g. hvedemel
  • 50 g. mørk chokolade
  • KØB PÅ NEMLIG

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Smelt smør og sæt til side.
  3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en lys og luftig masse med en elpisker.
  4. Mos de modne bananer med en gaffel.
  5. Bland forsigtigt hvedemel, bagepulver og most banan i dejen. Herefter vendes det smeltede smør i dejen.
  6. Hak chokolade groft. Bland halvdelen i dejen.
  7. Hæld dejen i en rugbrødsform smurt med smør eller beklædt med bagepapir. Drys den sidste halvdel chokolade ovenpå.
  8. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Når du kan stikke en tandstik, strikkepind eller grillspyd (noget tyndt og langt) i kagen og den kommer ud ren, så er kagen færdigbagt. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter.
  9. Tag kagen ud af ovnen.
  10. Lad kagen afkøle en smule inden den spises.
Bedøm denne ret

Banankage med chokoladestykker

Nem opskrift på banankage med chokoladestykker. En af vores yndlings opskrifter på simple kager. Det kræver blot et par overmodne bananer, så har du hurtigt en lækker kage. Mange opskrifter er uden chokolade, men der skal altså være chokolade enten i eller oven på en banankage.

LÆS OGSÅ: Find alle vores opskrifter på banankager her

Banankage med chokoladestykker

Kan den laves i bradepande eller springform?

Du kan sagtens lave banankagen i en stor bradepande eller springform. Den her opskrift ville vi gange med 3, hvis den skal laves i en stor bradepande, som hører med til ovnen. Hvis du derimod vil lave den i en springform, så passer denne opskrift til en form på 20 cm.

Vi laver den ofte i en stor bradepande, hvis vi skal bage til mange. Banankage er nemlig altid en storfavorit blandt alle. Det er både voksne og børn, som elsker den. Så den har vi ofte lavet til familiearrangementer, til en kagebuffet eller blot som skærekage.

Kan banankage fryses?

Du kan også vælge at fryse kagen. Eller resterne af den. Da vi ikke har en hel familie at brødføde, ja så er der ofte rester igen. Vi får næsten aldrig spist en hel kage og det er også ærgerligt at lave en lille portion. Derfor fryser vi næsten altid resterne. Så er det nemt at tage op en fredag eller lørdag aften, hvor man lige har lyst til lidt sødt.

LÆS OGSÅ: Sådan fryser du bananer

Hvilken glasur kan jeg toppe med?

I den er banankage med chokoladestykker, ja der er der jo som sagt chokolade i. Men du kan også toppe den med pålægschokolade, lige når den kommer ud af ovnen. Så smelter det nemlig og man kan tage en kniv lige at glatte den ud.

Du kan også vælge at lave en chokoladeganache dertil. Varm 1 dl. piskefløde op i en gryde ved lav varme. Hak 200 g. mørk chokolade. Når fløden er lige ved kogepunktet, så tages den af og det hakkede chokolade tilsættes. Rør rundt, indtil du har en ensartet masse. Smør den på din færdigbagte kage. Det er altså en glasur, som rykker! Og som lige er prikken over i’et på en ellers lækker banankage.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej. Hvor lang tid skal den mon have hvis jeg laver tredobbelt portion i en bradepande og er det fortsat 185 grader varmluft?
    Dbh Ida

    1. Hej Ida,

      Umiddelbart ca. samme tid, men begynd at holde øje med den efter 25 minutter 🙂

      Kh

    1. Hej Cecilie,

      Du kan se kalorieindhold på alle vores opskrifter som medlem af Mit Mummum :-).

      Kh

        1. Hej Sidsel,
          Måske det lige driller – prøv at opdatere eller logge ud og ind igen. Men næringsindholdene er som følger:
          For den portion opskriften er til; 1750 kcal, 71 g fedt, 28 g protein, 258 g kulhydrater. Pr. person er det: 437,5 kcal, 17,75 g fedt, 7 g protein og 64,5 g kulhydrater 🙂
          Kh

  2. Hej,

    Når I skriver at man skal gange med 3 hvis man vil lave den i en bradepande er det så målene til 4 personer i vil gange med 3?? Og er det alle ingredienser i ganger med 3??

    Med venlig hilsen
    Louise

  3. Nu har jeg bagt kagen i en bradepande. Lavede til 12 personer.
    Men den er godt nok blevet meget flad desværre.
    Er spændt på om den smager godt.🤞🏻

  4. Smager super godt og dejlig nem. Jeg har prøvet at lave den to gange. Men den bliver ikke så høj. Hvad gør jeg forkert 🙈 er ikke den bedste til at bage i forvejen

  5. Erhhh jeg vil gerne ligge sag an imod jer, denne opskrift er ulovlig god. Jeg kommer jo til at blive rumle fed af det her 😛 😀

    Takker for en fantastisk god opskrift 😛

    Tak
    Thomas

  6. Hej, rigtig god kage! Jeg brugte glutenfri havremel istedet for hvedemel, smagte lækkert men blev smuldrende, en idé til hvad jeg kan tweake på?

  7. Den smager rigtig godt, men de 2 gange jeg har prøvet at lave den, har den slet ikke hævet… lige taget den ud af ovnen… 😅🙈

  8. Utrolig lækker og luftig kage. Mange tak!! Tak. Jeg er bare sådan i tvivl om den færdige kage skal opbevares på køl eller ved stuetemp?

  9. Jeg har lavet den i en bradepande til 18 personer og en til 6 personer i en springform. Begge på ingen måde hævet. Og har pisket de æg virkeligt godt. Håber den smager godt for udseendet er trist. 😩

  10. Jeg vil gerne bage den til min søns børnehave, altså til ca. 28. Er det nok med en bradepande – og passer listen med ingredienser hvis jeg justerer på tælleren? Lyder så lækker ☺️

    1. Hej Trine,

      Ja det vil nok passe nogenlunde. Hold evt. øje, når du hælder dejen over. Hvis der er for meget, så kom resten over i en form ved siden af 🙂

      Kh

  11. Tak for svar – lige for at være helt sikker: jeg justerer på tælleren i opskriften og så viser den hvor meget jeg skal bruge? Og kan jeg helt udelade sukker og kun bruge bananer? Tak igen ☺️

    1. Hej,

      Ja, den skulle gerne ændre mængden, når du ændrer tallet.
      Det har vi desværre ikke erfaringer med i denne opskrift, så vi tør ikke love hvordan det bliver <3

      Kh

  12. Hvor mange personer skal jeg opjustere opskriften til, hvos jeg skal lave den i den store dybe bradepande der hører med til ovnen? Den må gerne bliver hvertfald 5-6 cm høj også 🤷🏼‍♀️

  13. Jeg har lige bagt kagen, hvordan kan det være den hæver fint i ovnen og ser så lækker ud, efter 25 min. Så falder den helt sammen på midten? 🙁

  14. hej mummum
    Jeg vil gerne bage denne kage til mit arbejde men vi er ca 60 personer, hvor meget skal jeg gange opskriften med?

    1. Hej Stephanie,

      Du kan blot ændre antallet lige under billedet til 60 personer. Vi ville bage i to bradepander 🙂

      Kh

  15. Kan den chokoladeganache i anbefaler puttes i tylpose og sprøjtes på, så jeg får lidt fine former i stedet? Den skal nemlig blive til et 5-tal til min datters fødselsdag 🇩🇰

  16. Hej mummum
    Elsker virkelig denne her kage! Jeg står og skal bage den nu her og opdager jeg kun har 1 æg- kan jeg mon bage med 1 i stedet fir to eller erstatte med noget andet?
    Kh Ida

  17. Jeg har bagt denne kage til både skoleudflugter, familie-kom-sammen og ‘fordi-det-er-søndag’ og den slår aldrig fejl.
    Nu skal jeg til barselsgruppe og flere er glutenintolerante. Jeg har derfor købt Salling Glutenfri Økologisk Basis Melblanding – har du et skud fra hoften om jeg 1/1 kan erstatte melet med det i stedet?

    På forhånd tak 🙏🏼

    1. Hej Tina,

      Det er vi så glade for at høre altså! Vi har desværre ikke erfaring med at bytte ud med den mel, som du snakker om. Jeg ville prøve at lave en lille testkage, hvis jeg var dig <3

      Kh

    1. Hej,

      Når den er færdigbagt og er kølet af. Vi plejer bare at tage den op et par timer før den skal bruges og lader den stå ved stuetemperatur 🙂

      Kh

  18. God kage og tak for opskrift. Spg. Hvorfor står der ikke når man skal tilsætte det smeltede smør?

  19. Sikke en lækker kage kan man også putte en hel almindelig glasur på som F.eks flormelis blandet med vand og lidt kakaopulver
    Mvh Thea

  20. Jeg overvejer at prøve denne opskrift men ønsker i stedet bruge durummel istedet for hvedemel.
    Jeg har brugt durummel til madlavning men aldrig til bagning før, er der noget jeg bør være opmærksom eller ændre på ved anvendelse af durummel?

    1. Hej Tommy,

      Vi har desværre ikke den store erfaring med durummel i sød bagning. Umiddelbart vil det nok gøre krummen lidt mere ‘sej’ og knap så svampet, da durummel indeholder et højere indhold af gluten 🙂

      Kh

  21. Hvor mange gram er jeres indhold af kalorier per person tiltænkt? Altså 291,667 kalorier = hvor mange gram? 🙂

    1. Hej,

      Det udregner vi desværre ikke. Men du kan lægge vægten af alle ingredienserne sammen og så dividere det ud 🙂
      Det er blot udregnet i antal stykker.

      Kh

  22. Bagte kagen. Den fik mere end der stod.
    Og der kom ik noget på pinden. Men alligevel var den ikke fast da vi skar den over :(. Så ind i ovnen igen og håber den kan bage færdig uden at blive mørkere end den allerede er på toppen

    1. Hej,

      Jeg tror desværre, at du vil få nogle lidt mærkelige farver. Ville farve en vaniljekage eller lignende, hvis jeg var dig. Ellers skal du bruge pastafarve, som er mere kraftig i farven end frugtfarve.

      Kh

  23. Hej

    Min opskrift er indstillet til 6 personer fra start. Er alle andres også det? Kan se i kommentarerne at udgangspunktet ofte er at gange 4 personer med fx 3.

    Synes der står lidt forskellige svar…hvis jeg gerne vil lave kagen i den dybe bradepande, der følger med til ovnen, hvor mange personer skal jeg så indstille den til?

    Kan se bagetiden skulle være nogenlunde den samme ved en dyb bradepande som ved 6 personer i rugbrødsform. Korrekt?

    Og hvis jeg engang “nøjes” med at lave to kager – én i rugbrødsform og den anden i springform 20-22 cm…og jeg sætter kagerne ind på den samme rist i ovnen ved siden af hinanden…vil I så også give dem den samme mængde tid og varme i ovnen?

    I min ovn passer det med 27 min. når jeg har en enkelt kage til 6 personer i en rugbrødsform derinde…kagen forsvinder bare alt for hurtigt og vil gerne have til fryseren også.

    1. Hej Camilla,
      Ja opskriften er til 6 personer. For en hel bradepande vil vi gange med 3,5-4 🙂
      Hvis du bager i rugbrødsform og springform skal rugbrødsformen have lidt længere, du kan teste med en kølnål hvert 5 minut. Kagen i springformen vil være lavere og dermed blive bagt hurtigere.
      Kh

Skriv en kommentar