Banoffee pie

Banana cream pie
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

2 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker og nem Banoffee pie. En amerikansk banantærte med sprød kiksebund, karamel, flødeskum, bananer og chokolade.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 100 g. smør
  • 225 g. digestivekiks
  • Karamel

  • 75 g. smør
  • 75 g. brun farin
  • 1 ds. kondenseret mælk
  • Topping

  • 2 stk. banan
  • 2 dl. piskefløde
  • 100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør. Knus digestive kiks helt fint og bland det sammen.
  2. Bland smør og kiks godt sammen.
  3. Brug enten en springform eller et tærte fad på ca. 20 cm. i diameter. Fordel kiks i bunden og cirka 1 cm. op ad siderne. Pres kikseblandingen godt ned og op mod siderne, så den bliver fast. Sæt på køl imens du laver karamellen.
  4. På en pande smeltes smør og brun farin sammen. Når det er smeltet, så tilsættes kondenseret mælk.
  5. Bring blandingen i kog ved middel varme og pisk det godt sammen. Når det koger, så lader du det koge i ca. 1 min., så karamellen tykner.
  6. Tag herefter gryden af varmen. Lad karamellen køle af 10-15 minutter.
  7. Fordel karamellen oven på kiksebunden. Sæt tilbage på køl i minimum 1-2 timer. Gerne natten over.
  8. Skær den ene banan i skiver. Fordel skiver af banan ovenpå karamellen.
  9. Skær den anden banan i små stykker. Pisk fløde til en blød flødeskum. Bland bananstykkerne sammen med fløden. Fordel fløden ovenpå kagen.
  10. Top med hakket mørk chokolade. Sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på banoffee pie

Opskrift på den amerikanske kage banoffee pie. Det er en meget sød kage, som vist er en amerikansk tradition til Thanksgiving. Her i Danmark bliver den vist ofte lavet, når der vises det årlige Super Bowl i amerikansk fodbold.

Det er i hvert der, hvor vi hvert år laver den. Vi har både fædre, en bror og kærester, som alle følger med i amerikansk fodbold. Og hvert år, når der er det årlige Super Bowl (finalen), så bager vi banoffee pie, som de kan spise i løbet af natten. Den består af en sprød bund, creme i midten, frisk banan og fløde. Det er på alle måder en snasket og fed kage, men den er det hele værd. Især den ene gang om året.

LÆS OGSÅ: Crispy chicken – hjemmelavede nuggets

Banana cream pie

Banana cream pie

Hjemmelavet karamel til Banoffee pie

Til din banana cream pie skal du bruge en hjemmelavet karamel, som består af brun farin, smør og kondenseret mælk. Den er super nem at lave! Sørg blot for at bruge en pande med en god non-stick belægning. Så kan den nærmest ikke gå galt.

Karamel af kondenseret mælk

Når brun farin og smør er smeltet sammen, så tilsættes den kondenserede mælk. Lad herefter det hele koge op i 1 min, så den tykner.

Smelt smør og sukker og tilsæt kondenseret mælk

Smelt smør og sukker og tilsæt kondenseret mælk

Tag karamellen af varmen, når den er lysebrun og er blevet en anelse tykkere. Fordel den ovenpå kiksebunden. Sæt kagen i køleskabet i mindst 1 time, gerne 2-3 timer, så den kan få lov at sætte sig.

Bund af digestivekiks og smør

Fordel karamel ovenpå kiksebunden

Tilsæt bananskiver ovenpå din banana cream pie

Til sidst fordeles flødeskum

Banana cream pie

Til sidst fordeles friske bananskiver, piskefløde og hakket chokolade på toppen. Og voila, så har du en knald god og nem dessert, i ægte amerikansk stil.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Pernille
      Du kan sagtens lave digestive bunden og karamellen dagen før. Men banan og fløde anbefaler vi, at det først kommer på inden servering 😉
      Rigtig god aften!

  1. Opskriften lyder på sprød bund, vaniljecreme, bananer og flødeskum.
    Der er karamel på bunden, men hvor er vaniljecremen omtalt ?
    Skal der evt vanilje sammen med flødeskum og bananer ?

    1. Hej Gitta,

      Det er en fejl, som er rettet nu. Vi havde en gammel variant, hvor der var vaniljecreme, men vi har valgt at lave en anden udgave uden 🙂 Beklager forvirringen!

      Kh

  2. Hvis man virkelig ikke bryder sig om flødeskum, har I så en ide til, hvad man kan putte på toppen istedet?

  3. Den oprindelige banan version stammer fra England ikke America ( selv om den var inspireret af en amerikansk Blum’s Coffee Toffee Pie)

Skriv en kommentar