Tilmeld nyhedsbrev

Bastogne kage med marengs og vaniljeskum

Bastogne kage med marengs og vaniljeskum

Bastogne kage med marengs og vaniljeskum

Opskrift til 8 personer (Ø23 springform)

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på Bastogne kage med et lækkert lag af marengs, toppet med vaniljefløde og frisk frugt eller bær på toppen. Det er en lækker frugtkage med marengs, som uden tvivl bliver et af årets sommerkager.

Ingrediensliste

Bastogne bund

  • 85 g. smør
  • 260 g. Bastogne kiks
  • 45 g. sukker

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 140 g. sukker

Vaniljeskum

  • 2,5 dl. fløde
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. flormelis
  • 2 spsk. creme fraiche

Andet

  • Friske bær

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 160 grader alm. ovn. Smelt smør i en lille gryde eller i mikroovnen. Knus kiksene og bland det med det smeltede smør og sukker.
2. Beklæd en springform med bagepapir og pres kikseblandingen godt i bunden.
3. Pisk nu æggehvider til det skummer. Tilsæt salt og skru op for hastigheden.
4. Tilsæt nu sukker lidt ad gangen og pisk ved høj hastighed indtil du har en luftig og glat marengs.
5. Smør marengsen udover kiksebunden og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.
6. Lad den afkøle helt, så bunden får lov at sætte sig. Løsn forsigtigt formen.
7. Pisk fløde med vaniljesukker og flormelis. Vend cremefraiche i.
8. Hæld fløden på kagen kort inden servering og pynt med bær/frugt efter eget ønske.

Bedøm denne ret

Den her bastogne kage med marengs og vaniljeskum toppet med friske bær bliver uden tvivl årets sommerdessert eller sommerkage. Som navnet siger, så er den lavet på bastogne småkager, som er de der brune kanelkiks man kan købe fra LU. Bastogne kiks er super sprøde, hvilket komplimenterer kagen rigtig godt. Det er en super nem og hurtig opskrift, som der ikke er mange ben i.

Sommeren er lige på trapperne og det betyder grillmad og lækre sommerkager i lange baner. Der er bare ikke noget som en lækker, hurtig og let sommerkage eller sommerdesset til at runde en god sommeraften af. Vi har en tendens til at lave de samme kager igen og igen, så nu ville vi altså prøve en ny opskrift på sommerkage med frisk frugt og marengs. For der er ingen tvivl om, at man også skal udnytte sommerens søde bær.

LÆS OGSÅ: Rabarbercheesecake med hvid chokolade

Lav bunden dagen før

Du sidder måske og tænker, hvor meget kan laves dagen før? Og det er faktisk det, som er så skønt ved den her bastogne kage. Man kan nemlig selve bunden dagen før og så blot pakke den ind i en plastikpose eller husholdningsfilm. Den skal opbevares ved stuetemperatur. Så er det hurtigt at piske cremen sammen dagen efter og pynte med friske bær. Så har man hurtigt en frisk sommerdessert.

Bastognekage bund Bastognekage bund med vaniljecreme

Bastognekage – God som dessert

Bastognekagen er rigtig god som en nem dessertkage. Det er også én af de desserter og kageopskrifter, som både fungerer godt om sommeren og om vinteren. Om sommeren pynter vi den med sommerens søde bær og om vinteren kan man toppe med hakket chokolade og syltet frugt som fersken. Derfor kan man også sagtens lave den som en dessert til nytårsaften, selvom man skulle tro, at det var en sommerkage.

Det er så skønt med en alsidig kage, som kan bruges til det hele. Vi kender nemlig godt det med, at man står og mangler ideer til lækre sommerdesserter. Så ender man ofte med at lave det man plejer, men det er altså også lidt kedeligt. Der er allerede mange af jer, som har prøvet den her. Èn havde også serveret den som på et dessertbord som dessert til en konfirmation. Men den kan uden tvivl også serveres som kage til fødseldag eller som afslutning på tapas.

 

Pyntet med friske bær Bastogne kage med marengs og vaniljeskum

Kan bastogne kage laves til mange?

Vi ved, at mange af jer ofte leder efter dessertopskrifter, som kan laves til mange. Og den her er faktisk super fin, hvis man skal lave dessertkage eller sommerdessert til mange. Vi har lavet den her opskrift i en springform, som er 23 cm i diameter. Men man kan også sagtens lave den i en stor bradepande. Hvis du skal lave den i en stor bradepande, som hører med til ovnen, så vil vi nok anbefale at gange opskriften med 3.

Og som vi nævnte tidligere, så kan bunden blot laves dagen før. Så skal man bare fuldende den lækre dessertkage med fløde og frugt inden servering. En super nem kage opskrift, som vi er helt sikre på, at vi vil lave hvert år til sommer fra nu af. For hvem kan ikke lide dessert med fløde, marengs og frugt? Det bliver er altså bare nemt.

Kommentarer

    1. Hej

      Nej, det er ikke en tastefejl. Men ovne er så forskellige og det varierer altid fra ovn til ovn. Det kan sagtens være, at din ovn ikke bliver lige så varm som vores. Den skal bare bages, indtil den bliver lysebrun på toppen. Du kan evt. prøve at bage den ved 170 grader.

      Knus

      Knus

      1. Tak for svaret.

        Jeg havde bagt kagen i alm. ovn (som der står på opskriften) og kan se at I tidligere har svaret på mit spørgsmål mht. varmluft eller alm ovn.
        Måske i skulle rette det til så der står varmluft istedet for?

        Bliver Jeres kikse bund og meget hård?

        1. Hej igen,

          Det er skrevet til, så man både kan bruge varmluft eller alm. ovn.
          Den bliver ikke decideret hård, men den smuldrer heller ikke. Det er vigtigt at lade den køle helt af, inden den serveres 🙂

    1. Hej Linda

      Du kan godt smøre med smør, så skal du bare lige skære rundt i kanten inden du løsner formen 🙂

      Knus

  1. Hej
    Jeg vil da prøve denne skønne kage. I opskriften står der at bunden kan laves dagen før, men den skal i ovnen med marengsen.
    Er det rigtig forstået, så bunden bages to gange.
    Undskyld hvis jeg spørger lidt dumt.
    Mvh
    Anette

    1. Hej Anette

      Du kan sagtens lave bunden dagen før. Den skal dog bages færdig med marengs dagen inden.
      Kagen skal kun i ovnen én gang 🙂 Du presser først kiks ned i bunden og fordeler herefter marengs ovenpå, hvorefter den bages. Når den er helt kølet af, så pakker du den ind i husholdningsfilm eller i en plastikpose. Vent med at løsn formen til på selve dagen.

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven