Big Mac tacos

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på Big Mac Tacos, som er inspireret af Big Mac burgeren. De er lavet med Big Mac dressing, salat, cheddar og oksekød.

Ingrediensliste

 • Big Mac Dressing

 • 2 dl. mayonnaise
 • 2 tsk. ketchup
 • 2 tsk. sød sennep
 • 10 skiver syltede agurker
 • 1 tsk. sukker
 • 1 tsk. hvidløgspulver
 • 1 tsk. paprika
 • 1 tsk. løgpulver
 • salt/peber
 • Andet

 • 600 g. hakket oksekød
 • salt/peber
 • 12 stk. tortillapandekager
 • 0,5 stk. icebergsalat
 • 1 stk. løg
 • 12 skiver cheddar
 • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

Big Mac Dressing

 1. Hak syltede agurker fint.
 2. Kom alle ingredienser op i en skål. Tilsæt lidt af lagen fra de syltede agurker også.
 3. Pisk det hele godt sammen.
 4. Smag til med salt/peber.
 5. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering (så kan den også få lov til at trække mere smag).

Servering

 1. Find tortillapandekagerne frem. Vi brugte nogle små tortillapandekager. Hvis du bruger almindelige store, så ville vi nok kun påregne 1-2 pr. mand.
 2. Del hakket oksekød i det antal pandekager, som du skal lave. Masser kødet let i hænderne, så det bliver mere fast, så er det nemmere at fordele på pandekagerne.
 3. Fordel hakket oksekød på pandekagerne og pres det godt ud, så det dækker stort set hele pandekagen. Krydr med salt/peber.
 4. Hak iceberg groft og løg i små tern.
 5. Varm en eller to pander op. Kom lidt olie på, når de er varmet op og steg pandekagerne med kødsiden nedad først. Giv dem cirka 1-2 minutter på hver side eller til kødet er gennemstegt. Kom en skive ost på.
 6. Placer pandekagerne på en bradepande med bagepapir eller et fad, i takt med, at de bliver færdige.
 7. Hvis du skal lave mange, så kan du med fordel lave dem alle og lægge på bageplader og så lige lune dem i ovnen, inden servering. Så smelter osten også.
 8. Inden servering kommes der iceberg, løg og dressing på dine tacos.
 9. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på Big Mac tacos

De populære, virale Big Mac Tacos, som især hitter på TikTok lige nu! Vi var skeptiske inden, men hold op hvor er vi blevet overbeviste. De smager bare hammergodt og er så er de så nemme at lave. Uden tvivl en ny go-to herhjemme, når det gerne må være lidt snasket og lækkert. Det er tacos lavet med inspiration ud fra Big Mac burgeren. Men i stedet for en burger, så er det lavet i en Taco-udgave. De består af små tortillapandekager, hvor der fordeles hakket oksekød på og så presses kødet helt ud på pandekagen. De steges på en pande, der tilsættes ost, hakket iceberg og hjemmelavet Big Mac dressing. Det er så lækkert!

LÆS OGSÅ: Se flere ideer til aftensmaden her

Big Mac tacos

Tacos med hakket oksekød

Normalvis når vi laver tacos med hakket oksekød, så laver vi typisk hakket oksekød i en gryde og tilsætter krydderier. Men i den her udgave, der presses kødet fast på pandekagen og det er faktisk virkelig smart. På den måde sidder kødet helt fast på tortillapandekagen og falder ikke af. Den her metode kommer vi helt sikkert også til at bruge i andre udgaver af tacos.

Udover hakket oksekød, så er der brugt det klassiske Big Mac fyld, som er hakket iceberg, cheddar og Big Mac sauce. Du kan selvfølgelig også sagtens bruge andre grøntsager. Det ville også være lækkert med finthakket tomat, agurk eller måske lidt syltede rødløg.

Har I et tip til hvis jeg skal lave til mange?

Det tager lidt lang tid at stege dem alle sammen på en pande, da pandekagen typisk fylder hele panden. Derfor laver vi dem ofte, hvor vi så kommer dem en tur i ovnen efter. Det gør dem lidt ekstra sprøde i kanterne,  men holder på varmen.

Big Mac tacos

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

 1. Hejsa
  Hvor køber i de små tortillas?
  Smart trick med at stege kød og tortillas sammen.
  God dag🌞

  Kh Hanne

 2. Det er blevet min nye favorit. Jeg har dog tilpasset den lidt så jeg bruger lidt kyllinge kebab i stedet for hakket oksekød og lidt revet ost i stedet for skivet cheddar. Jeg mangler bare en måde hvor dressingen kan laves mere sund. Overvejer at udskifte mayo’en med noget andet – gode forslag? 😊

  1. Hej Anne,

   Dejligt at høre! Og at du har fundet din egen personlige favorit.
   Mayonnaise bliver lidt svær at erstatte. Måske du kan bruge creme fraiche eller græsk yoghurt?

   Kh

Skriv en kommentar