Tilmeld nyhedsbrev

Blåbærcheesecake

Blåbærcheesecake med friske bær

Blåbærcheesecake

Opskrift til 8 personer (Springform Ø18)

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 25 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på en simpel blåbærcheesecake med kiksebund, som smager helt forrygende. En nem og hurtig dessert, som ikke kræver mange ingredienser. Et tip er at bruge økologiske eller vilde blåbær. Så får du nemlig den flotte farve.

Ingrediensliste

Bund

  • 120 g. digestivekiks
  • 60 g. smør

Fyld

  • 1 stk. æggeblomme
  • 4 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. natural flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 stk. husblas
  • 200 g. frosne, økologiske blåbær

Fremgangsmåde

  1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
  2. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
  3. Gør din form klar. Du skal kun bruge selve “siderne” fra springformen og ikke bunden. Placer den på en tallerken (på den måde fungerer tallerkenen som bund i din springform).
  4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne.
  5. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Mos dine blåbær rigtig godt eller blend dem og tilsæt dem til blandingen. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
  7. Pisk din fløde til en blød flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
  8. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
  11. Sæt kagen på køl i minimum 4 timer eller gerne natten over.

Bedøm denne ret

Opskrift på blåbærcheesecake

Den nemmeste og bedste opskrift på en simpel blåbærcheesecake, som ikke kræver bagning. Det er en skøn og nem sommerkage, som uden tvivl vil imponere enhver med sin smukke farve. Det er en af vores yndlings sommerkager med frugt og den kan sagtens laves med hindbær eller jordbær i stedet for blåbær.

LÆS OGSÅ: Cheesecake med hindbærgele 

Blåbærcheesecake med friske bær

Tips og tricks

Som nævnt tidligere, så kan den sagtens laves med en anden slags bær, hvis man ikke bryder sig om blåbær. Blåbær har dog en meget mild smag, som plejer at falde i god jord ved de fleste. På samme måde kan bunden også laves med en anden slags kiks. Du kan bruge kammerjunker, hvis du gerne vil have et ekstra sommerligt kick til kagen.

Frygt ej, hvis du ikke har prøvet at lave kager med husblas før. Mange gør husblas til djævlen selv, men det er faktisk slet ikke så svært igen, når man først har fået det lært. Vi giver i fremgangsmåden en udførlig beskrivelse af hvordan man skal arbejde med husblassen og det er næsten en idiotsikker måde at gøre det på. Det er nemlig vigtigt, at man får blandet lidt af massen sammen med den varme husblas, inden det hele blandes sammen. På den måde får man sænket temperaturen på husblassen og man undgår, at der dannes klumper eller “tråde” i den færdige kage. Det smager nemlig ikke ret lækkert.

Du kan også følge med på vores Instagramprofil, hvor vi hver dag lægger inspirerende billeder og opskrifter op.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven