Blåbærkage Blåbærkage Opskrift til 2468101214161820 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 55 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en svampet blåbærkage med masser af blåbær. Server som den er eller med creme fraiche eller vaniljeis. Ingrediensliste Blåbærkage 100 g. smør 200 g. sukker 3 tsk. vaniljesukker 3 stk. æg 2 spsk. citronsaft 1 tsk. bagepulver 80 g. hvedemel 100 g. blåbær Pynt 30 g. blåbær 10 g. flormelis 30 g. hvid chokolade Fremgangsmåde Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Sukker, blødt smør og vaniljesukker piskes sammen med en elpisker. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt. Vend forsigtigt hvedemel, bagepulver og citronsaft i dejen. Kom dejen i en Ø22 cm springform og fordel blåbær ovenpå. Pres nogle af dem ned i dejen. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 40-45 minutter. Hold godt øje med den efter 35 minutter og tjek hvert 5. minut om den er færdig ved at stikke en gaffel i kagen og se om der kommer dej på. Når kagen er nedkølet drysses med flormelis og pyntes med hvid chokolade og blåbær. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på blåbærkage Her får du en super nem opskrift på en saftig blåbærkage, som får den fineste farve. Det er så lækker en kage til eftermiddagskaffen, aftenskaffen eller hvis du vil byde gæster på lidt sødt. Server den med creme fraiche, en kugle vaniljeis eller som den er. Den er virkelig lækker og så holder den sig også svampet i lang tid. Vi har i denne opskrift brugt friske blåbær, men du kan også sagtens bruge frosne blåbær. Du kan også erstatte bærrene med andre bær som eksempelvis hindbær, brombær eller ribs. Så kan man tilpasse kagen til årstiden og blot bruge de bær, som der nu er i sæson. LÆS OGSÅ: Chokoladekage med trøffel og karamel Kage med blåbær Hvis du er til kager med frugt, så er denne kage med blåbær helt sikkert lige noget for dig. Selve kagen er en simpel vaniljekage, hvor vi så har puttet blåbær i. Det ville uden tvivl også være super lækkert med lidt marcipan eller hvid chokolade i, så det kan du sagtens tilsætte, hvis du gerne vil gøre den ekstra luksuriøs. Du kan også lave en kombination af flere slags bær og lave en slags bærkage. Eksempelvis vil kombinationen af blåbær og hindbær være super lækker og du vil også få den smukkeste kage. Den her kage egner sig også godt som en tapas kage. Vi har før bagt den i en bradepande og så skåret den ud i små firkanter. Så kan man pynte hvert stykke med hvid chokolade og lidt friske blåbær. Det ser så godt ud på et større kagebord eller kagetapasbuffet. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej Mummum. Kan den laves med frosne blåbær – og evt i traditonel ovn (i så fald hvor mange grader og tid) mine kager har det nemlig med at falde sammen i med varmluft, lige meget hvad jeg gør? Svar
Hejsa, Det kan den godt, men vend dem evt. i lidt kartoffelmel inden 🙂 Den kan godt bages i alm. ovn, ville bare sætte den 10 grader varmere. Hvilken slags form bager du i? Kh Svar