Chokoladekage med trøffel og karamel
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
2 timerSamlet tid
2 timer og 20 minutterBeskrivelse
Den lækreste chokoladekage med trøffel og karamel. En perfekt weekendkage eller dessert med en klat god vaniljeis til.
Ingrediensliste
-
1. lag
- 3 spsk. bagekakao
- 130 g. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1,25 dl. mælk
- 50 g. smør
- 135 g. hvedemel
-
2. lag
- 2,5 dl. piskefløde
- 250 g. mørk chokolade
-
3. lag
- 75 g. smør
- 75 g. brun farin
- 1 ds. kondenseret mælk
-
Andet
- 50 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
1. lag
- Sukker, vaniljesukker, æg og bagepulver piskes sammen med en elpisker.
- Herefter tilsættes mælk, kakao, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
- Dejen hældes over i en form beklædt med bagepapir (cirka 18×30 cm eller Ø24 cm springform).
- Kagen bages ved 180 grader alm. ovn (over- og undervarme) i cirka 15 min.
- Kagen tages ud og nedkøles, hvis den er hævet for meget, så presses den lige lidt flad.
2. lag
- Fløde hældes i en tykbundet gryde. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Imens hakkes chokolade.
- Tilsæt hakket chokolade og rør det sammen, indtil du får en ensartet massse. Det kan godt være at det skal røres sammen i et par minutter før alt chokoladen er helt smeltet.
- Lad det afkøle en smule inden det fordeles over chokoladekagen. Kagen sættes på køl i minimum 4 timer eller frost i 2 timer. Kagen kan sagtens stå til dagen efter på køl.
3. lag
- På en pande smeltes smør og brun farin sammen.
- Tilsæt kondenseret mælk og lad det simre, så det tykner en smule. Det skal ca. have 5 minutter. Rør det godt sammen og tag det af varmen.
- Lad det afkøle og fordel derefter karamellen ovenpå den størknede chokoladetrøffel.
- Inden servering pyntes kagen med hakket chokolade.
Den bedste opskrift på chokoladekage med trøffel og karamel
Opskrift på den lækreste chokoladekage med blød trøffel og hjemmelavet karamel. Det er en rigtig bombe der er perfekt at servere, hvis der kommer gæster. Kagen kan laves i forvejen og enten sættes på køl eller i fryseren. Du kan servere den med is og bær og så er det altså en virkelig god dessert.
Kagen er delt i tre lag. Vi elsker kombinationen af chokolade og karamel, men hvis du kun er til en af delene, så kan du sagtens bare lave et lag. Vi har blandt andet lavet kagen kun med chokoladetrøffel, den opskrift finder du lige her.
Vi har lavet kagen i en springform, men du kan også sagtens lave den i en firkantet form. Hvis du gør det, så kan du fryse kagen ned og skære fine kvadrater til desserten.
Elsker du kager som den her, så bør du også hoppe ind og læse opskriften på denne chokoladebombe af en kage.
Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!
Kommentarer
Jeg har lavet denne kage i dag, og de øverste lag er lækre. Desværre blev det nederste lag meget kompakt, trykket og tam i smagen. Hvad har jeg mon gjort forkert?
Hej Carina,
Altså selve chokolakagen? Sørg for, at den bliver bagt ordentligt og lad den køle ordentligt af inden du kommer de næste lag på.
Kh
Er det 2/3 tsk bagepulver eller mener i 2 eller 3 hele tsk bagepulver ?
Hej Farah,
2/3 tsk. Så lidt under 1 tsk.
Kh
Hej
Jeg er i gang med at lave kagen, men mit karamel er blevet grynet, er det meningen eller har jeg lavet en fejl? 😅
Hej Birgitte,
Sørg for at piske godt sammen og ikke for høj varme til at starte med, da brun farin så krystalliserer 🙂
Kh
Kan man evt farve karamel laget, med frugtfarve? Så kagen kan bruges til en temafest ☺️
Hej Katrine,
Det har vi desværre ikke erfaringer med 🙂
Kh
Hej. Super lækker kage men jeg oplevede at karamellen ikke havde sat sig efter 4-5 timer i køleskabet. Hvad har jeg mob gjort forkert?
Kagen var lækker og ikke for kompakt.. trøffel laget smeltede i munden :).
Hej Farah,
Den skulle nok have kogt lidt længere sammen så. Sørg for at den koger til den tykner 🙂
Kh
Hej😊
Kan kagen fryses og spises senere?
Hej Louise,
Det kan den sagtens 🙂
Kh
Hej
Jeg er lidt i tvivl om hvad man skal gøre hvis man ikke har noget der kan måle temperaturen når man skal lave fløden..hvad skal jeg mon gøre?
Kh
Hej,
Du varmer det bare op og lige inden det koger, så tager du det af 🙂
Kh
Hej
Jeg fik det hele til at køre, dog stod chokoladetrøflen lidt for længe, så den var ved at skille inden den kom på kagen
Jeg er dog lidt skuffet over karamellen, for synes chokoladen overskygger smagen total. Derudover tænker jeg karamellen måske godt kunne bruge et strejf af salt? 😊
Hej Tanja,
Godt det lykkedes. Du kan sagtens tilsætte salt i karamellen, hvis du ønsker det 🙂
Kh
Jeg skal lave kagen i aften og lader den stå på køl til i morgen.. kan jeg lave karamellen i aften også og komme det på kaffen i morgen tidlig? Eller bliver den for fast når den bliver kold?
Hej Anja,
Det kan du godt 🙂
Kh
Hej
Min karamel er blevet alt for hård, hvornår kan man se at den er færdig?
Hej Christine,
Hvor lang tid lod du den simre? Efter alle ingredienser er tilføjet, så skal den blot simre til den begynder at tykne en smule. Du kan se step-by-step billeder af karamellen i denne opskriften: https://mummum.dk/banana-cream-pie-opskrift-paa-kage-til-super-bowl/
(bare rul ned efter opskriften)
Kh
Vi forsøgte at lave kagen men trøffellaget stivnede aldrig, hvad har vi mon gjort forkert det var tyndt som fløde men vi Brugte også halv hvid og halv mørk chokolade.
Hej,
Så er det fordi I har brugt halv hvid og halv mørk. Hvid chokolade har slet ikke samme indhold af kakao som mørk chokolade, så der skal mindre fløde i, hvis man bruger hvid chokolade.
Kh
Hejsa,
Jeg fik bagt kagen iaftes og fik fornøjelsen af at smage på den i dag. Den er mums. Jeg udførte alle punker eksakt. Karamellen blev mørkere end din men den er også lækker som den skal være. Mange tak for opskriften:)
Hej 🙂
Jeg skal bage kagen her senere, men har dog et spørgsmål til processen:
Kan jeg godt bage kagen, putte trøflen på, putte kagen på køl/frost, putte karamel på og derefter putte den færdiglavede kage i køleskabet natten over?
Eller ødelægger det karamellen eller noget andet?
Hej,
Det kan du sagtens 🙂
Kh
Har I prøvet at bruge den færdige Dulce lerche som er lavet på kondenseret mælk?
Hej,
Den kan du sagtens bruge 🙂
Kh