Chokoladekage med trøffel og karamel

chokoladekage med trøffel og karamel

Chokoladekage med trøffel og karamel

Opskrift til personer (springform Ø24cm) Opskrift til 10 personer (springform Ø24cm)

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Den lækreste chokoladekage med trøffel og karamel. En perfekt weekendkage eller dessert med en klat god vaniljeis til.

Ingrediensliste

  • 1. lag

  • 3 spsk. kakao
  • 130 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 2/3 tsk. bagepulver
  • 1,25 dl. mælk
  • 50 g. smør
  • 135 g. hvedemel
  • 2. lag

  • 2,5 dl. piskefløde
  • 250 g. mørk chokolade
  • 3. lag

  • 75 g. smør
  • 75 g. brun farin
  • 1 ds. kondenseret mælk
  • Andet

  • 50 g. hakket chokolade

Fremgangsmåde

1. lag

  1. Sukker, vaniljesukker, æg og bagepulver piskes sammen med en elpisker.
  2. Herefter tilsættes mælk, kakao, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
  3. Dejen hældes over i en form beklædt med bagepapir (cirka 18×30 cm eller Ø24 cm springform).
  4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i cirka 15 min.
  5. Kagen tages ud og nedkøles, hvis den er hævet for meget, så presses den lige lidt flad.

2. lag

  1. Fløde hældes i en tykbundet gryde. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Imens hakkes chokolade.
  2. Tilsæt hakket chokolade og rør det sammen, indtil du får en ensartet massse. Det kan godt være at det skal røres sammen i et par minutter før alt chokoladen er helt smeltet.
  3. Lad det afkøle en smule inden det fordeles over chokoladekagen. Kagen sættes på køl i minimum 4 timer eller frost i 2 timer. Kagen kan sagtens stå til dagen efter på køl.

3. lag

  1. På en pande smeltes smør og brun farin sammen.
  2. Tilsæt kondenseret mælk og lad det simre, så det tykner en smule. Det skal ca. have 5 minutter. Rør det godt sammen og tag det af varmen.
  3. Lad det afkøle og fordel derefter karamellen ovenpå den størknede chokoladetrøffel.
  4. Inden servering pyntes kagen med hakket chokolade.

Bedøm denne ret

Den bedste opskrift på chokoladekage med trøffel og karamel

Opskrift på den lækreste chokoladekage med blød trøffel og hjemmelavet karamel. Det er en rigtig bombe der er perfekt at servere, hvis der kommer gæster. Kagen kan laves i forvejen og enten sættes på køl eller i fryseren. Du kan servere den med is og bær og så er det altså en virkelig god dessert.

Kagen er delt i tre lag. Vi elsker kombinationen af chokolade og karamel, men hvis du kun er til en af delene, så kan du sagtens bare lave et lag. Vi har blandt andet lavet kagen kun med chokoladetrøffel, den opskrift finder du lige her.

Vi har lavet kagen i en springform, men du kan også sagtens lave den i en firkantet form. Hvis du gør det, så kan du fryse kagen ned og skære fine kvadrater til desserten.

Elsker du kager som den her, så bør du også hoppe ind og læse opskriften på denne chokoladebombe af en kage.

chokoladekage chokoladekage med trøffel

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Kommentarer

  1. Jeg har lavet denne kage i dag, og de øverste lag er lækre. Desværre blev det nederste lag meget kompakt, trykket og tam i smagen. Hvad har jeg mon gjort forkert?

    1. Hej Carina,

      Altså selve chokolakagen? Sørg for, at den bliver bagt ordentligt og lad den køle ordentligt af inden du kommer de næste lag på.

      Kh

      1. Hej
        Jeg er i gang med at lave kagen, men mit karamel er blevet grynet, er det meningen eller har jeg lavet en fejl? 😅

        1. Hej Birgitte,

          Sørg for at piske godt sammen og ikke for høj varme til at starte med, da brun farin så krystalliserer 🙂

          Kh

  2. Hej. Super lækker kage men jeg oplevede at karamellen ikke havde sat sig efter 4-5 timer i køleskabet. Hvad har jeg mob gjort forkert?
    Kagen var lækker og ikke for kompakt.. trøffel laget smeltede i munden :).

  3. Hej
    Jeg er lidt i tvivl om hvad man skal gøre hvis man ikke har noget der kan måle temperaturen når man skal lave fløden..hvad skal jeg mon gøre?
    Kh

      1. Hej
        Jeg fik det hele til at køre, dog stod chokoladetrøflen lidt for længe, så den var ved at skille inden den kom på kagen
        Jeg er dog lidt skuffet over karamellen, for synes chokoladen overskygger smagen total. Derudover tænker jeg karamellen måske godt kunne bruge et strejf af salt? 😊

  4. Jeg skal lave kagen i aften og lader den stå på køl til i morgen.. kan jeg lave karamellen i aften også og komme det på kaffen i morgen tidlig? Eller bliver den for fast når den bliver kold?

  5. Vi forsøgte at lave kagen men trøffellaget stivnede aldrig, hvad har vi mon gjort forkert det var tyndt som fløde men vi Brugte også halv hvid og halv mørk chokolade.

    1. Hej,

      Så er det fordi I har brugt halv hvid og halv mørk. Hvid chokolade har slet ikke samme indhold af kakao som mørk chokolade, så der skal mindre fløde i, hvis man bruger hvid chokolade.

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag