Blåbærmuffins

Opskrift på blåbærmuffins
Opskrift til stk. Opskrift til 8 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på blåbærmuffins. De bedste muffins med blåbær, som er svampede og på ingen måde tørre.

Ingrediensliste

 • 100 g. smør
 • 200 g. sukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 3 stk. æg
 • 2 spsk. creme fraiche
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 knivspids salt
 • 125 g. hvedemel
 • 125 g. blåbær

Fremgangsmåde

 1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
 2. Sukker, blødt smør og vaniljesukker piskes sammen med en elpisker.
 3. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt.
 4. Vend forsigtigt salt, creme fraiche, hvedemel og bagepulver i dejen.
 5. Fordel dejen i muffinsforme og fordel blåbær deri. Pres nogle af dem ned i dejen.
 6. Bag dem i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 15-20 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 13 minutter.
 7. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
Bedøm denne ret

Opskrift på blåbærmuffins

En nem og lækker opskrift på nemme blåbærmuffins, som er svampede og på ingen måde tørre. Selve dejen er en basisopskrift på vaniljemuffins, hvor vi så har tilsat blåbær. Det giver de absolut lækreste muffins med blåbær, som kan nydes til eftermiddagskaffen, aftenskaffen eller blot hvis den søde tand melder sig.

Vi elsker at bage muffins og kager med bær. Det både smager lækkert og så får du også de flottede muffins. Disse er så fine, da blåbærrene har den fineste blå/lilla farve, som står i fin kontrast til den lys muffin.

LÆS OGSÅ: Gulerodsmuffins

Opskrift på blåbærmuffins

Nemme blåbærmuffins

De her muffins er så nemme og hurtige at lave. Selve dejen kan hurtigt bikses sammen og de skal også bages kort tid i ovnen sammenlignet med en større kage. Det er også det vi elsker ved muffins, da man hurtigt kan lave en omgang. De er også fine som en tag-med kage eller hvis du skal dele kage ud. Da de jo er i muffinsforme, så er de nemme at portionsanrette.

Hvor længe kan de holde sig gode? 

Vi har oplevet, at de holder sig friske i 2-3 dage. De er selvfølgelig bedst den dag, de bliver bagt, men de er også rigtig fine et par dage efter. Vi opbevarer dem i en plastikpose eller lufttæt beholder ved stuetemperatur. Du må endelig ikke sætte dem på køl, da de hurtigere blive tørre så.

Kan jeg bruge andet end blåbær?

Ja, du kan sagtens skifte blåbær ud med nogle andre bær. Eksempelvis smager det også skønt med hindbær, brombær eller ribs i. Vi kan også anbefale at tilføje lidt hakket hvid chokolade eller evt. lidt nødder til selve dejen. Det giver lidt ekstra smag og konsistens til dine muffins, hvilket også er super lækkert.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

 1. Hej, er det muligt at lave denne opskrift lidt “sundere” med en mindre mængde sukker og smør? Kan man putte noget andet i som binder det sammen? Jeg havde også overvejet at lave de sunde havregryns muffins med chokoladeknapper, men i stedet for chokolade så blåbær. Ved ikke om det vil fungere 😀

 2. Hej,

  Alle mine blåbær falder altid ned i bunden af muffinsene. Det sker uanset om jeg bruger friske eller frosne blåbær.

  Desuden kommer jeg først blåbærrene i på toppen af muffinsene, hvor jeg trykker dem lidt ned. Hvad gør jeg forkert?

  Iøvrigt er det en fantastisk opskrift !

  1. Hej Alma,

   Det kan hjælpe at vende dem i lidt mel inden. Ellers, hvis de er meget store, så halver dem evt. da det er deres vægt, som gør, at de falder til bunden <3

   Kh

Skriv en kommentar