Lækre hverdagsopskrifter

Blåbærroulade

Blåbærroulade
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på blåbærroulade med svampet vaniljebund, blåbærmarmelade og flødeskum. En gammeldags og lækker roulade.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 3 stk. æg
  • 130 g. sukker
  • 130 g. hvedemel
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Fyld

  • 300 g. blåbærmarmelade
  • 2 dl. piskefløde
  • 50 g. hvid chokolade
  • Pynt

  • 1 dl. piskefløde
  • 100 g. bær

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  2. Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps. Det tager ca. 3-4 minutter med en elpisker.
  3. I den piskede æggesnaps tilsættes hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker og der piskes videre.
  4. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm.
  5. Bunden bages ved 225 grader varmluft i 6-10 min., alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med bunden, da det hurtigt kan gå stærkt.
  6. Imens kagen bager, så gøres en anden bageplade klar med bagepapir. Herpå drysses der med sukker.
  7. Derefter piskes fløden til fyldet. Den skal piskes til en blød flødeskum.
  8. Hak hvid chokolade groft.
  9. Når bunden er bagt færdigt, så vendes den ud på det sukkerdrysset bagepapir. En fordel kan være at lægge et fugtigt viskestykke over efter du har vendt bunden over. Så bliver bunden nemlig nemmere at rulle senere.
  10. Lad bunden afkøle en smule.
  11. Bunden smøres først med blåbærmarmelade og herefter fordeles flødeskum ovenpå. Til sidst drysses der med grofthakket chokolade. Rul nu stramt rouladen.
  12. Skær evt. enderne af og anret den på et fad.
  13. Når kagen er kold, pyntes den eventuelt med pisket flødeskum og friske bær eller hvad der ellers lyster.

Bedøm denne ret

Opskrift på blåbærroulade

Her får du opskriften på en gammeldags blåbærroulade. En lækker og svampet roulade med blåbærmarmelade og flødeskum. Vi elsker roulader! De er nemme og hurtige at lave og så plejer de altid at falde i god jord hos gæster. Vi bager i hvert fald ofte sådan en roulade, hvis vi får gæster på besøg til kaffen. Det kræver få ingredienser og er ikke ret tidskrævende, hvilket er så skønt.

Den her roulade er med blåbærmarmelade og flødeskum. Det er så god en kombination sammen med den søde og svampede vaniljebund. Selve bunden til rouladen bager vi med kartoffelmel, da det giver en mere svampet bund end hvis man kun brugte almindelig hvedemel. Så udelad endelig ikke det, hvis det er muligt. I nødstilfælde kan det dog godt byttes ud med ekstra hvedemel.

LÆS OGSÅ: Jordbærroulade

Blåbærroulade

Roulade med blåbær

Sådan en roulade med blåbær skal man ikke undervurdere. Udover at få den smukkeste roulade med de lilla/blå farver, så smager den også fantastisk. Den er også lidt anderledes end de klassiske roulader som jordbærroulade og hindbærroulade. Så hvis du trænger til at prøve noget nyt, så kan vi varmt anbefale den her.

Den smager som sagt rigtig godt til kaffen, men kan også sagtens serveres som en dessert. Du kan selvfølgelig også sagtens bytte blåbærmarmeladen ud med en anden slags marmelade, hvis du er mere til det. På toppen har vi pyntet med friske bær i form af blåbær og hindbær. Det synes vi lige er prikken over i’et på kagen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag