Blomkålscurry

Blomkålscurry
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker blomkålscurry med tomat og kokosmælk. En nem gryderet med blomkål, som er uden kød, men stadig med masser af smag.

Ingrediensliste

  • Blomkålscurry

  • 1 stk. blomkål
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 0,5 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 400 ml. kokosmælk
  • 1 dl. røde linser
  • 1 dl. vand
  • Tilbehør

  • 360 g. ris
  • 100 g. creme fraiche
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 80 g. saltmandler

Fremgangsmåde

  1. Skær blomål i mindre buketter og sæt til side.
  2. Hak løg og hvidløg fint.
  3. Varm en gryde op med olie eller smør.
  4. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere til det bliver blødt.
  5. Tilsæt krydderierne og lad dem svitse godt af. Tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof, hvis det bliver meget tørt.
  6. Tilsæt herefter smuldret bouillonterning, hakkede tomater, kokosmælk, tørrede røde linser og vand til gryden. Rør det hele godt rundt.
  7. Lad herefter gryderetten simre ved middel varme, imens der røres en gang i mellem. Den skal simre i ca. 15-20 minutter.
  8. 10 minutter inden den er færdig, så koges ris efter pakkens anvisning.
  9. Varm desuden en pande op med smør eller olie.
  10. Kom blomkålsbuketterne på panden og lad dem stege til de får lidt farve. Krydr dem med salt og peber.
  11. Inden servering vendes de stegte blomkålsbuketter i gryderetten. Hele retten smages til med salt/peber.
  12. Server din blomkålscurry med kogte ris, creme fraiche, finthakket persille og saltmandler.
Bedøm denne ret

Opskrift på Blomkålscurry

Du er nødt til at prøve denne blomkålscurry, som er fyldt med smag fra de dejligste krydderier. Det er en vegetarisk curry med linser, som også er lavet med kokosmælk og tomat. En af vores absolutte yndlings! Især når den lige bliver serveret med en omgang ris, creme fraiche og saltmandler til. Så har du altså en lækker og nem hverdagsaftensmad, hvor der ikke bliver gået på kompromis med smagen. Samtidig er det en billig ret, hvor der også er mulighed for at spare lidt på madbudgettet.

Gryderetten er med blomkål, som bliver stegt på en pande, inden den vendes i. På den måde har den stadig noget bid, hvilket giver noget fylde til retten. Vi har også tilføjet tørrede røde linser. Det gør vi stort set altid, hvis vi gerne vil have vores gryderetter til at mætte lidt mere. Derudover er de også gode at tilføje, hvis du gerne vil give den noget mere fylde og gøre saucen lidt tykkere.

LÆS OGSÅ: Indisk dahl

Blomkålscurry

Vegetarisk gryderet med blomkål

Man kan lave så mange dejlige gryderetter med grøntsager og hvor man på ingen måde mangler kødet. I den her tid, hvor kød er steget i pris og vi også skal passe på klimaet, så er det altså super at tage et par kødfrie dage om ugen. Det behøves slet ikke at være kedeligt. Faktisk kan det ofte være bedre end retter med kød i. Det er den her vegetariske gryderet med blomkål et godt eksempel på. Den er fyldt med smag, får lige et twist fra cayennepeber, som giver den noget varme.

Blomkålscurry

Gryderet med grøntsager

I denne gryderet har vi brugt blomkål, men du kan jo bruge alverdens grøntsager. Du kan også komme gulerødder, squash, peberfrugt, bønner eller kartofler i. Tricket bag en god gryderet med grøntsager er blot, at man ikke skal koge grøntsagerne helt ud. Man er nødt til at have noget fylde og tekstur, så den ikke bliver kedelig.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar