Blomkålspølsehorn

Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på sunde blomkålspølsehorn, som mætter godt og er super gode som en sund madpakke eller frokost. De kan med fordel fryses ned og så tages op efter behov. Vi plejer efterfølgende lige at lune dem på brødristeren eller i ovnen, så er de som nybagte.

Ingrediensliste

  • 180 g. gulerod
  • 400 g. blomkål
  • 4 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 30 g. hørfrø
  • 90 g. havregryn
  • 10 stk. kyllingepølser
  • 30 g. sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Blend havregryn til mel (gøres nemt i minihakker eller foodprocessor).
  3. Riv eller hak gulerødder og blomkål meget fint. Vi brugte en foodprocessor, da det er hurtigt og nemt. Ellers kan du rive dem på den fine side på et rivejern. Hvis der er meget væde fra gulerødderne, så vrid dem godt, så de ikke er alt for våde.
  4. Hæld det over i en skål og bland det med salt, æg, bagepulver, havregryn og hørfrø.
  5. Lad din dej stå og trække i 15 min, så hørfrø og havregryn kan suge noget af væsken. Hvis dejen stadig er meget våd, tilsæt da lidt ekstra havregryn.
  6. Gør nu en bageplade beklædt med bagepapir klar. Put ”dej” rundt om pølserne og placer dem med et stykke mellemrum. Drys evt. med lidt sesamfrø og/eller hørfrø på toppen.
  7. Bag dem i cirka 20-25 minutter.
  8. Lad dem afkøle på en rist, så bunden ikke bliver blød. Server evt. med ketchup.
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Opskrift på de bedste blomkålspølsehorn

Vi har fået så stor efterspørgsel på den her opskrift på sunde og mættende blomkålspølsehorn. Og siden vi lagde opskriften ud for første gang, så har vi modtaget så mange tilbagemeldinger fra jer, som har lavet dem. I er jo alle helt vilde med dem! Og det kan vi godt forstå, for de er bare mega gode og super mættende. 

De smager på ingen måde af blomkål, selvom det er størstedelen af opskriften. De er nemme at lave og kræver ikke mange ingredienser og heller ikke ingredienser, som skal købes i specialforretninger. Det er blot simple, sunde råvarer, som kan købes i alle supermarkeder. Og det er egentlig det princip, som de fleste af vores opskrifter er lavet ud fra. 

De er gode som en sund del af madpakken eller som en sund snack. Vi har dem ofte med i madpakken, når vi er på universitetet. De mætter nemlig super godt og hvis man lige har lidt ketchup med, så er det prikken over i’et. De kan også spises, hvis man spiser efter sense kosten eller principperne eller blot vil leve efter en sundere livsstil. 

Kan de fryses?

Ja, de kan sagtens fryses ned. Vi har haft gode resultater med at fryse dem ned og så blot lune dem kort i ovnen eller på en brødrister, når de er optøede. Derfor laver vi ofte en stor portion om søndagen, som bliver frosset ned. Så kan man nemt tage op til en sund madpakke i ugens løb.

Blomkålspølsehorn ingredienser

Blomkålspølsehorn dej rørt sammen

Hvad nu hvis jeg ikke kan lide blomkål?

Ja, selvom det lyder som om, at det er meget essentielt at kunne lide blomkål, så kan de sagtens erstattes. Man kan bruge broccoli i stedet for. Og hvis man ikke vil i gang med at rive blomkål, så kan der også bruges blomkålsris. På samme måde kan man ogsåerstatte gulerødder med revet squash.

LÆS OGSÅ: Sunde proteinpølsehorn

Pølsehorn formet

Blomkålspølsehorn bagt

Vi har også fået tilbagemeldinger om, at man også sagtens kan tilføje lidt fiberhusk til sine blomkålspølsehorn. Især hvis man gerne vil have fiberindholdet yderligere op.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kommentarer

  1. Kan man på nogen måde putte ketchup ind i pølsehornene inden de bages? Så man ikke behøver at tage ketchup med, når man har dem med i madpakke

    1. Hej,

      Vi har desværre ikke forsøgt os med det. Dejen er jo ret våd, så tror det bliver lidt besværligt, desværre. 🙁

      Kh

  2. Hej
    Skal de varmes/lunes når man tager dem op fra fryseren eller kan de godt komme direkte i madpakken når de er tøet op?

    1. Hej Pia,

      Du kan se kalorieindhold for alle vores opskrifter som medlem af Mit Mummum eller ved at hente vores App 🙂

      Kh

  3. Kan jeg erstattet de 4 æg med hvad der svare til ca. 4 hør eller chiafrø æg. Hvis jeg bruger hørfrø æg hvad kan jeg så erstatte de 30 g hørfrø med, som stadig har den bindende effekt uden at de smager for meget af hørfrø? Fx 4 hørfrø æg og 30 g chiafrø?

  4. min dejlige er meget våde hvor meget extra havregryn kan jeg kommer ind jeg har laver portioner til 20 stk??

  5. Wow de er lækre 🙂 Jeg tilføjede fiberhusk, hvilket blev ret godt. Derudover tilføjede jeg solsikkekerner og græskarkerner i stedet for hørfrø og det blev lækkert. Jeg gav dem dog 10 minutter mere end der stod og det passede for mig 🙂 I har ret i at de skal køle af først.

    Med kyllingepølse tæller jeg 200 kcal 😉

  6. De lækreste pølsehørn vi nogensinde har prøvet! ?
    og det kommer fra to der bestemt ikke er fan af grøntsager ?

  7. Hej MUMMUM

    Hvad gør hørfrøene? Kan de erstattes med hakkede solsikke- eller græskarkerner?
    Tak for jeres fantastiske opskriftsverden ?

    1. Hej Katja,
      Hørfrøene gør ikke noget bestemt. Vi kan bare godt lide dem. Men du kan sagtens erstatte dem med andre kerner, hvis der er andre du foretrækker 🙂
      Og selv tak fordi du følger med!
      Kh

    1. Hej Gitte,

      Det har vi desværre ikke prøvet, men tror ikke, at grønkål giver samme konsistens som blomkål, men du kan forsøge dig med det! 🙂

      Kh

  8. Er det meningen at de skal være sådan lidt snaskede inden i? Rundt om pølsen
    Eller har jeg givet dem for lidt? De ser ud ligesom dem på billedet herinde ☺️

    1. Hej Maja

      De skal ikke være snaskede inden i, men de har selvfølgelig ikke den samme konsistens som brød har. Vi synes altid det hjælper, når de får lov til at køle af 🙂

      Knus

    1. Det kommer selvfølgelig an på hvor store man laver dem og hvilke pølser man bruger, jeg brugte Langelænder Wienerpølser, og lavede dem en smule mindre, så der blev en ekstra ud af det, og så er det ca. 230 kcal pr. styk, så altså ca. 250 kcal hvis man laver de 10 🙂

      Jeg havde ikke lige tænkt på at slidse pølserne, så en del af dem sprak og var skyld i, dejen revenede.
      Men ellers meget veldmagende, tak for opskriften mummum 🙂