Tilmeld nyhedsbrev

Blomkålspølsehorn

Blomkålspølsehorn

Blomkålspølsehorn

Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Den bedste opskrift på sunde blomkålspølsehorn, som mætter godt og er super gode som en sund madpakke eller frokost. De kan med fordel fryses ned og så tages op efter behov. Vi plejer efterfølgende lige at lune dem på brødristeren eller i ovnen, så er de som nybagte.

Ingrediensliste

  • 180 g. gulerødder
  • 400 g. blomkål
  • 4 æg
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 30 g. hørfrø
  • 90 g. havregryn
  • 10 pølser
  • 30 g. sesamfrø

Fremgangsmåde

1. Start ovnen på 180 grader varmluft. Riv eller hak gulerødder og blomkål meget fint. Vi brugte en minihakker. Hvis der er meget væde fra gulerødderne, så mas dem godt, så de ikke er så våde.
2. Hæld det over i en skål og bland det med salt, æg og bagepulver.
3. Blend nu havregryn til mel (gøres nemt i minihakker eller foodprocessor) og tilsæt det og hørfrø i skålen. Lad din dej stå og trække i 15 min, så hørfrø og havregryn kan suge noget af væsken. Hvis dejen stadig er meget våd, tilsæt da lidt ekstra havregryn.
4. Gør nu en bageplade beklædt med bagepapir klar. Put ”dej” rundt om pølserne og placer dem med et stykke mellemrum. Drys evt. med lidt sesamfrø og/eller hørfrø på toppen.
5. Bag dem i cirka 25 minutter.
6. Lad dem afkøle på en rist, så bunden ikke bliver blød. Server evt. med ketchup.

Bedøm denne ret

Vi har fået så stor efterspørgsel på den her opskrift på sunde og mættende blomkålspølsehorn. Og siden vi lagde opskriften ud for første gang, så har vi modtaget så mange tilbagemeldinger fra jer, som har lavet dem. I er jo alle helt vilde med dem! Og det kan vi godt forstå, for de er bare mega gode og super mættende. 

De smager på ingen måde af blomkål, selvom det er størstedelen af opskriften. De er nemme at lave og kræver ikke mange ingredienser og heller ikke ingredienser, som skal købes i specialforretninger. Det er blot simple, sunde råvarer, som kan købes i alle supermarkeder. Og det er egentlig det princip, som de fleste af vores opskrifter er lavet ud fra. 

De er gode som en sund del af madpakken eller som en sund snack. Vi har dem ofte med i madpakken, når vi er på universitetet. De mætter nemlig super godt og hvis man lige har lidt ketchup med, så er det prikken over i’et. De kan også spises, hvis man spiser efter sense kosten eller principperne eller blot vil leve efter en sundere livsstil. 

Kan de fryses?

Ja, de kan sagtens fryses ned. Vi har haft gode resultater med at fryse dem ned og så blot lune dem kort i ovnen eller på en brødrister, når de er optøede. Derfor laver vi ofte en stor portion om søndagen, som bliver frosset ned. Så kan man nemt tage op til en sund madpakke i ugens løb.

Blomkålspølsehorn ingredienser

Blomkålspølsehorn dej rørt sammen

Hvad nu hvis jeg ikke kan lide blomkål?

Ja, selvom det lyder som om, at det er meget essentielt at kunne lide blomkål, så kan de sagtens erstattes. Man kan bruge broccoli i stedet for. Og hvis man ikke vil i gang med at rive blomkål, så kan der også bruges blomkålsris. På samme måde kan man ogsåerstatte gulerødder med revet squash.

LÆS OGSÅ: Sunde proteinpølsehorn

Pølsehorn formet

Blomkålspølsehorn bagt

Vi har også fået tilbagemeldinger om, at man også sagtens kan tilføje lidt fiberhusk til sine blomkålspølsehorn. Især hvis man gerne vil have fiberindholdet yderligere op.

Husk også at følge med på vores Facebookside, hvor vi dagligt ligger inspiration og opskrifter op.

Kommentarer

    1. Det kommer selvfølgelig an på hvor store man laver dem og hvilke pølser man bruger, jeg brugte Langelænder Wienerpølser, og lavede dem en smule mindre, så der blev en ekstra ud af det, og så er det ca. 230 kcal pr. styk, så altså ca. 250 kcal hvis man laver de 10 🙂

      Jeg havde ikke lige tænkt på at slidse pølserne, så en del af dem sprak og var skyld i, dejen revenede.
      Men ellers meget veldmagende, tak for opskriften mummum 🙂

Skriv en kommentar