Blomkålssuppe med bacon og persille Blomkålssuppe med bacon og persille Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på blomkålssuppe med bacon, kartofler, porrer og persille. Den bedste kartoffel blomkålssuppe, som er nem og hurtig aftensmad. Ingrediensliste Suppe 1 stk. porre 300 g. kartoffel 1 stk. blomkål 2 fed hvidløg 8 dl. vand 1 stk. grøntsagsbouillonterning 1 stk. hønsebouillonterning 1 dl. madlavningsfløde 1 tsk. stødt muskatnød salt/peber Tilbehør 300 g. bacon i tern 1 bundt frisk persille Fremgangsmåde Skræl kartofler. Skær i mindre stykker. Skær blomkål (et blomkål vejer ca. 450 g.) i mindre buketter. Rens porrer og skær i mindre stykker. Pil hvidløg. Vej dem af. Den vægt der er angivet er i skrællet vægt. Varm en gryde op med olie eller smør. Tilsæt alle grøntsagerne til gryden. Lad det svitse godt af i 4-5 minutter. Tilsæt vand og smuldrede bouillonterninger. Lad det hele simre ved lav/middel varme, indtil grøntsagerne er møre. Blend suppen i en blender, med en stavblender eller foodprocessor, så den bliver fri for klumper. Tilsæt herefter fløde, stødt muskatnød og smag til med salt og peber. Lad suppen simre ved lav varme, imens du laver fyldet klar. Varm en tør pande op til middel/høj varme. Tilsæt bacontern. Vend godt rundt i dem undervejs og lad dem stege, indtil det er sprødt og gyldent. Gør en tallerken klar med et stykke køkkenrulle på. Hæld bacon over på tallerkenen (papiret suger noget af alt fedtet). Hak persille fint. Server din suppe med sprøde bacontern og frisk persille. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars gryde Køb her Kitchenaid Foodprocessor Køb her Bosch stavblender Køb her Vitamix blender Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på blomkålssuppe med bacon og persille Her får du opskriften på en nem, gammeldags blomkålssuppe med kartofler, bacon og persille. Den her suppe med blomkål er hurtigt blevet en favorit herhjemme. Den er perfekt til de kølige aftener, hvor man har brug for at varme sig på en skål god, hjemmelavet suppe. Sådan en omgang kartoffel blomkålssuppe med porrer, hvidløg og lidt muskatnød er perfekt som en nem og hurtig omgang aftensmad. Top den af med sprød bacon og frisk persille, så bliver det næsten ikke bedre. Med denne opskrift får du en cremet blomkålssuppe. Vi bruger også kartofler i vores opskrift, som er med til at gøre suppen ekstra cremet. Desuden tilføjer vi også lige et skvæt madlavningsfløde, som helt sikkert også er med til lige at gøre den ekstra cremet. I stedet for madlavningsfløde, så kan du selvfølgelig også bruge almindelig piskefløde eller en rest flødeost, hvis du har det. LÆS OGSÅ: Laks med spinat i ovn Blomkålssuppe med kartofler Vi ville servere denne lækre blomkålssuppe med kartofler en kølig efterårsaften eller vinteraften. Vi elsker nemlig at varme os på en skål varm suppe, hvis vejret er køligt og man trænger til varmen. Som sagt, så topper vi den lige af med sprød bacon og lidt frisk persille. Du kan sagtens udelade det, men vi synes lige, at det løfter suppen til næste niveau. Skal det være lidt mere fedtfattigt, så kan du i stedet for bacon bruge kalkunbacon eller måske serranoskinke, som steges til det bliver sprødt. Det saltede og sprøde fra baconen smager bare altid godt i supper. Så pas også på med at salte suppen for meget, da baconen i sig selv også er meget salt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej, Ja det kan du godt, men ved opvarmning igen, så ville vi gøre det i gryde, så den kan samle sig ordentligt igen 🙂 Den kan holde sig et par måneder på frys. Kh Svar