Blommetrifli

Opskrift på blommetrifli
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet blommetrifli lavet med sensommerens søde blommer. Den absolut bedste trifli med blommer, fløde og knas.

Ingrediensliste

  • 200 g. blomme
  • 200 g. æble
  • 120 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl. piskefløde
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 2 spsk. flormelis
  • 80 g. makroner

Fremgangsmåde

  1. Halver blommer og fjern stenen. Skær i kvarte.
  2. Fjern kernehus og skræl æbler og skær i mindre stykker. Vægten angivet for blommer og æble er i renset vægt.
  3. Kom blommer, æbler, sukker og vaniljesukker i en gryde.
  4. Sæt gryden på blusset og tænd for lav/medium varme.
  5. Lad det hele simre i 15-20 minutter til alle frugterne er kogt bløde og de kan mases med en gaffel.
  6. Lad det simre lidt længere tid, hvis der stadig er meget væske.
  7. Tag gryden af varmen. Lad det køle af.
  8. Kom piskefløde, creme fraiche, vaniljesukker og flormelis i en skål.
  9. Pisk det med en elpisker til du har en fast og lækker creme. Smag evt. til med mere flormelis.
  10. Knus makroner og fordel i portionsglas.
  11. Top herefter med blommekompotten og til sidst cremen.
  12. Pynt evt. med lidt frisk blomme og bær på toppen.
  13. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på blommetrifli

Udnyt de lækre blommer, som er i sæson og lav en uimodståelig blommetrifli med blommekompot, fløde og knas. Det er en skøn efterårsdessert, som samtidig er hurtig at lave. Vi elsker trifli, da det ikke kræver de store færdigheder i køkkenet og så behøves resultatet ikke at se “perfekt” ud. Jo mere rodet, jo bedre næsten! Og derfor er det altså en dessert, hvor de fleste kan være med. Den er i hvert fald svær at lave fejl i.

Vi elsker at udnytte sæsonens råvarer og når blommerne titter frem her i sensommeren, så er vi nødt til at lave en masse lækre sager med dem. Der kan dog være forskel på hvor søde/syrlige blommerne er, så juster evt. mængden af sødmen i desserten, så den passer til dine smagsløg.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet blommecrumble

Opskrift på blommetrifli

Trifli med blommer

En trifli med blommer er måske ikke lige det første du tænker på, hvis vi siger trifli. Det er oftest de klassiske udgaver som rabarbertrifli, jordbærtrifli og æbletrifli, som man først kommer i tanke om. Men hvis du mangler en dessert, som passer til det kølige og mørke efterårsvejr, så vil vi altså varmt anbefale at prøve den her udgave med blommer.

Kombinationen af den lækre blommekompot, det sprøde fra knasen og så flødeskum er simpelthen bare så god. En kombination, som man aldrig går galt i byen med. Det er dog nok ikke den mest børnevenlige dessert. Det er i hvert fald ikke altid, at blommerne går rent ind hos den mindre generation. Men den er altid et stort hit hos det ældre publikum!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej

    Kan man fryse trifilimassen og tø det op igen når det skal bruges, eller vil det blive for vandet
    Eller er det bedst når det er nylavet.
    Har nemlig så mange blommer jeg skal have brugt.
    😊

    Mvh
    Birthe.
    Tak for de mange lækre opskrifter i lægger op.

Skriv en kommentar