Blommegrød

Opskrift på blommegrød
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet blommegrød serveret med flødeskum. Lav en smagfuld grød af sensommerens blommer.

Ingrediensliste

  • Blommegrød

  • 500 g. blomme
  • 120 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 dl. vand
  • Tilbehør

  • 2 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Halver blommer og fjern stenen. Skær i kvarte.
  2. Kom blommer, sukker, citronsaft, vand og vaniljesukker i en gryde.
  3. Sæt gryden på blusset og tænd for lav/medium varme.
  4. Lad det hele simre i 10-15 minutter til blommerne er kogt bløde og de kan mases med en gaffel.
  5. Hvis grøden er meget tynd, så kan den jævnes med lidt majsstivelse. Rør 1 spsk. majsstivelse ud i lidt vand og tilsæt det, hvis den er for tynd.
  6. Tag gryden af varmen. Lad det køle en smule af.
  7. Server grøden med fløde, flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på blommegrød

Lav en lækker og smagfuld blommegrød af de smukke blommer, som er i sæson lige nu. Det er en nem og hurtig ting, som du kan bruge blommerne til, hvis du mangler lidt inspiration. Vi er så heldige at vi har fået foræret en masse blommer, så nogle af dem skulle selvfølgelig bruges på at lave en nem blommegrød. Blommegrøden kan spises som dessert, som en eftermiddagssnack eller som tilbehør til din skyr eller yoghurt til morgenmad. Den kan serveres med ren piskefløde, flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche  rørt op med lidt vaniljesukker og flormelis.

Frugtgrød er så nemt at lave og kræver ikke mange ingredienser. Den her er lavet på blommer, men du kan selvfølgelig også lave frugtgrød af andre frugter. Prøv også at udnytte at både blommer og æbler er i sæson og lav en blanding af dem i grøden. Det smager også bare super lækkert.

LÆS OGSÅ: Bagte blommer med vaniljecreme

Opskrift på blommegrød

Frugtgrød af blommer

Du får den absolut smukkeste rødgrød, som har en virkelig flot rød farve. Rødgrød er en god gammeldags spise, som vi har fået serveret ved vores bedsteforældre så mange gange. Det er derfor en ret, som vi forbinder med da vi var små. Men sådan er det generelt med mormorretter og mormormad. Det smager bare lige en tand bedre, fordi det er retter, som man er vokset op med.

Kan grøden fryses ned?
Ja, du kan sagtens fryse grøden ned. Du kan evt. fryse den ned i mindre portioner i fryseposer. Så er det nemt lige at tage en portion op. Prøv også at bruge det sammen med skyr eller yoghurt til din morgenmad. Top med lidt granola og så har du en virkelig lækker efterårsmorgenmad.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar