Tilmeld nyhedsbrev

Blommekompot

Blommekompot

Blommekompot - god ovenpå skyr, yoghurt eller græsk yoghurt 

Opskrift til 1 stort glas

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på en lækker blommekompot. Den er super lækker som topping ovenpå skyr eller yoghurt. Opbevar den i en lufttæt beholder på køl. Så kan den sagtens holde sig i 2 uger.

Ingrediensliste

  • 500 g. blommer
  • 120 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 dl. vand

Fremgangsmåde

  1. Halver blommerne og fjern stenen. Skær dem i tynde både eller tern.
  2. Kom dem i en gryde med sukker, vaniljesukker og vand.
  3. Lad det koge op ved lav varme og lad det koge, indtil blommerne er møre.
  4. Tag gryden af varmen og lad den køle af inden den hældes over i en bøtte eller på glas.
  5. Hvis den skal nydes lun, så varmer du den blot op i en lille gryde.
  6. Den kan holde sig ca. 2 uger på køl, hvis den er i en lufttæt beholder.

Bedøm denne ret

Blommekompot – god ovenpå skyr, yoghurt eller græsk yoghurt

En hurtig og nem opskrift på en god og smagfuld blommekompot. Kompot lavet på blommer er en super god måde at få brugt sæsonens blommer på. Vi har et stort blommetræ nede i vores fælles have, som bugner med blommer lige nu.

Det er derfor en god måde at få brugt den søde lille frugt på. Vi spiser kompotten ovenpå skyr, yoghurt eller ovenpå sunde bananpandekager. Det er super lækkert som tilbehør til morgenmaden og så kræver det så få ingredienser.

LÆS OGSÅ: Blommetærte med marcipan

Blommekompot

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven