Blommemarmelade

Blommemarmelade
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækker blommemarmelade, som du kan servere til nybagte boller, til pandekager, vafler eller til yoghurt eller skyr.

Ingrediensliste

  • 500 g. blomme
  • 250 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Halver blommer og fjern stenen. Skær i kvarte.
  2. Kom blommer, sukker og vaniljesukker i en gryde.
  3. Sæt gryden på blusset og tænd for lav/medium varme.
  4. Lad det hele simre i 15-20 minutter til blommerne er kogt bløde og de kan mases med en gaffel.
  5. Lad det simre lidt længere tid, hvis der stadig er meget væske. Men den sætter sig også, når den bliver kølet ned.
  6. Tag gryden af varmen. Lad det køle af.
  7. Du kan lade marmeladen have lidt struktur eller du kan blende den kort med en stavblender.
  8. Hæld marmeladen på et glas (evt. skyllet i atamon eller alkohol). Lad den køle af. Når den er kølet af, så sættes låg på og marmeladen sættes på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på blommemarmelade

Udnyt blommesæsonen og lav din helt egen blommemarmelade. Den smager skønt på nybagte boller med ost og smør eller på pandekager, vafler eller som hopping på yoghurt eller skyr. Marmelade med blommer er slet ikke svært at lave og så kræver det hverken lang tid eller mange ingredienser. Så hvis du er så heldig at have et blommetræ eller kender nogen, som har, så vil vi helt klart anbefale at give dig i kast med en portion hjemmelavet blommemarmelade.

Det her er en rigtig god grundopskrift på blommemarmelade. Så kan du selv smage den til med krydderier som vanilje eller måske lidt kanel eller stødt ingefær, alt efter hvad du er til. Vi kan godt lide den simple blommesmag kombineret med lidt vanilje.

LÆS OGSÅ: Amerikanske pandekager

Blommemarmelade

Marmelade med blommer

Måske er marmelade med blommer ikke lige det første du tænker på at lave, hvis du har en masse blommer, som du skal have brugt. Et godt udgangspunkt er i hvert fald at lave sådan en portion her. Hvis du så stadig har blommer tilbage, så vil vi også anbefale dig at tjekke den her opskrift på blommecrumble ud. Søde blommer i bunden toppet med en sprød smuldredej på toppen. Sådan en går man altså heller aldrig galt i byen med.

Kan jeg tilsætte andre frugter end blommer?
Ja, det kan du også sagtens. Prøv at tilføje lidt æble eller pære til opskriften. Det giver lidt syrlighed til marmeladen, hvilket også er rigtig lækkert.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar