Blommesirup Blommesirup Opskrift til 12345678910 portion Opskrift til 1 portion Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Her finder du en nem opskrift på hjemmelavet blommesirup. Brug det som topping på din morgenmad, på pandekager, vafler eller til drinks. Ingrediensliste 500 g. blomme 250 g. sukker 1 tsk. vaniljesukker 10 dl. vand Fremgangsmåde Halver blommer og fjern stenen. Skær i kvarte. Put dem i en gryde sammen med vand. Kog det op og lad det simre ved lav varme under låg i ca. 20 minutter. Si blommerne fra igennem et klæde eller trådsi. Hæld saften tilbage i gryden. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Lad det simre videre i 10-15 minutter. Tag gryden af varmen. Hæld din sirup på rengjorte flasker eller patentglas. Den kan holde sig på køl i ca. 1-2 uger. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på blommesirup Her får du opskriften på en super nem og lækker blommesirup. En fantastisk idé, hvis du er så heldig at have blommer i haven eller måske kender nogen, som har. Den lækre og smagfulde sirup kan du bruge som tilbehør til din morgenmad eksempelvis. Det smager skønt på skyr eller yoghurt, på pandekager eller på vafler. Du kan også bruge siruppen til skønne drinks. Samtidig er det super nemt at lave. Det kræver nemlig kun 4 ingredienser og så tager det heller ikke specielt lang tid. Stenen fjernes fra blommerne og så skæres de i kvarte. Herefter koges de op med vand og så sies saften fra. Saften koges så med sukker og vaniljesukker og så får du altså den lækreste sirup. Du kan selv justere hvor tyk du vil have den alt efter hvor lang tid du lader den koge. Vær dog opmærksom på, at den også tykner, når den kommer på køl, så lad den ikke blive for tyk. LÆS OGSÅ: Solbærsaft Sirup med blomme Sådan en omgang sirup med blomme er som sagt et hyggeligt lille projekt, hvis du er så heldig at have en masse blommer. Så hvis du ikke ved hvad du skal bruge dine blommer til, så kan vi i hvert fald varmt anbefale sådan en omgang her. Ellers kan vi også anbefale dig at bruge blommerne til en lækker og sprød blommecrumble. Det finder du opskriften på her. Det er to af vores yndlings ting at bruge lækre, danske blommer til. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej 😊 Hvor mange deciliter sirup bliver der cirka af din opskrift på 500 gram blommer? Mvh Esther Svar
Hej, hvis jeg nu gerne vil bruge siruppen til drinks. Har I nogle gode forslag til drinks? Vh Christina Svar
Hej Christina, Vi brugte den til at lave nogle Gin med både tonic og lemonsodavand og med blommesirup i 🙂 Kh Svar