Blommesirup

Opskrift på blommesirup
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Her finder du en nem opskrift på hjemmelavet blommesirup. Brug det som topping på din morgenmad, på pandekager, vafler eller til drinks.

Ingrediensliste

  • 500 g. blomme
  • 250 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 10 dl. vand

Fremgangsmåde

  1. Halver blommer og fjern stenen. Skær i kvarte.
  2. Put dem i en gryde sammen med vand.
  3. Kog det op og lad det simre ved lav varme under låg i ca. 20 minutter.
  4. Si blommerne fra igennem et klæde eller trådsi.
  5. Hæld saften tilbage i gryden. Tilsæt sukker og vaniljesukker.
  6. Lad det simre videre i 10-15 minutter.
  7. Tag gryden af varmen.
  8. Hæld din sirup på rengjorte flasker eller patentglas.
  9. Den kan holde sig på køl i ca. 1-2 uger.
Bedøm denne ret

Opskrift på blommesirup

Her får du opskriften på en super nem og lækker blommesirup. En fantastisk idé, hvis du er så heldig at have blommer i haven eller måske kender nogen, som har. Den lækre og smagfulde sirup kan du bruge som tilbehør til din morgenmad eksempelvis. Det smager skønt på skyr eller yoghurt, på pandekager eller på vafler. Du kan også bruge siruppen til skønne drinks.

Samtidig er det super nemt at lave. Det kræver nemlig kun 4 ingredienser og så tager det heller ikke specielt lang tid. Stenen fjernes fra blommerne og så skæres de i kvarte. Herefter koges de op med vand og så sies saften fra. Saften koges så med sukker og vaniljesukker og så får du altså den lækreste sirup. Du kan selv justere hvor tyk du vil have den alt efter hvor lang tid du lader den koge. Vær dog opmærksom på, at den også tykner, når den kommer på køl, så lad den ikke blive for tyk.

LÆS OGSÅ: Solbærsaft

Opskrift på blommesirup

Sirup med blomme

Sådan en omgang sirup med blomme er som sagt et hyggeligt lille projekt, hvis du er så heldig at have en masse blommer. Så hvis du ikke ved hvad du skal bruge dine blommer til, så kan vi i hvert fald varmt anbefale sådan en omgang her. Ellers kan vi også anbefale dig at bruge blommerne til en lækker og sprød blommecrumble. Det finder du opskriften på her. Det er to af vores yndlings ting at bruge lækre, danske blommer til.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Christina,
      Vi brugte den til at lave nogle Gin med både tonic og lemonsodavand og med blommesirup i 🙂
      Kh

Skriv en kommentar