Solbærsaft

solbærsaft opskrift
Opskrift til liter Opskrift til 1 liter

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet solbærsaft på kun 3 ingredienser. Den kan holde sig 1-2 uger i køleskabet og er lækker som saft eller i drinks.

Ingrediensliste

  • 500 g. solbær
  • 10 dl. vand
  • 240 g. sukker

Fremgangsmåde

  1. Skyl solbær og fjern eventuelle grimme bær.
  2. Put dem i en gryde sammen med vand.
  3. Kog det op og lad det simre ved lav varme under låg i ca. 20 minutter.
  4. Si solbærrene fra igennem et klæde eller trådsi.
  5. Hæld saften tilbage i gryden. Tilsæt sukker.
  6. Lad det simre videre i 10-15 minutter.
  7. Tag gryden af varmen.
  8. Hæld saften på rengjorte flasker eller patentglas.
  9. Den kan holde sig på køl i ca. 1-2 uger.
Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavet solbærsaft

Solbærrene er klar til at blive plukket og vi var så heldige at få foræret nogle friske solbær. Derfor skulle vi da lave solbærsaft. En skøn og herlig saft, som ikke er alt for sød, men har den perfekte balance mellem syrlighed og sødme. Du kan drikke den som saft, bruge den i drinks eller cocktails.

LÆS OGSÅ: Hyldeblomstsaft

solbærsaft opskrift

Hjemmelavet solbærsaft

Det er super nemt at lave hjemmelavet solbærsaft, da det blot består af solbær, vand og sukker. Den kan holde sig ca. 1-2 uger i køleskabet, men du kan også fryse den ned, eksempelvis i isterningebakker, så er det nemt at bruge dem til saft eller drinks.

Brug saft af solbær til drinks og cocktails

Du kan også bruge din saft til cocktails eller lækre, hjemmelavede drinks. Mange drikker også solbærsaft varm. Så det bliver en form for gløgg.

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

 

Skriv en kommentar