Blommetærte med marcipan

Blommetærte med marcipan
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en simpel blommetærte. Server med en kugle vaniljeis eller en klat kold creme fraiche og du har en skøn lille dessert.

Ingrediensliste

  • Mørdejsbund

  • 160 g. hvedemel
  • 45 g. flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 70 g. smør
  • 1 æg
  • Fyld

  • 200 g. marcipan
  • 60 g. sukker
  • 60 g. smør
  • 2 æg
  • 25 g. hvedemel
  • 200 g. blomme
  • 10 g. hasselnøddeflager
  • 10 g. perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen.
  2. Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter.
  3. Rul nu mørdejen ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 20-22 cm i diameter).
  4. Læg dejen i tærteformen og skær kanterne til. Stil den på køl.
  5. Nu skal mazarinmassen laves. Ovnen tændes på 180 grader varmluft.
  6. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne.
  7. Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Rør videre.
  8. Rør derefter æg i.
  9. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
  10. Fordel mazarinmassen ovenpå mørdejen.
  11. Halver blommer og fjern stenen. Skær i kvarte, hvis blommerne er store.
  12. Fordel blommerne oveni mazarinmassen.
  13. Drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
  14. Bag tærten i ca. 20-25 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 18 minutter.
  15. Server den lun, evt. sammen med vaniljeis eller creme fraiche.
Bedøm denne ret

Opskrift på blommetærte med marcipan

En lækker og nem opskrift på en simpel blommetærte med marcipan. Server denne lækre tærte med blommer med en kugle vaniljeis eller en klat kold creme fraiche. Det er en skøn måde at udnytte de lækre, danske blommer på, når de er i sæson.

Du kan også sagtens lave kagen uden marcipanen. Marcipan kan nemlig godt være lidt dyrt på denne årstid. Den er stadig super god uden marcipan. Marcipanen gør den bare ekstra svampet og saftig. Det er den lækreste kage med blommer, hvis du spørger os!

LÆS OGSÅ: Æbletærte med kanel

Blommetærte med marcipan

Tærte med blommer

Det her er den lækreste tærte med blommer. Måske du er heldig at have et blommetræ i haven og at du så mangler ideer til hvordan du skal få brugt alle dine blommer. Så er denne kage altså et glimrende bud. Den perfekte kombination af en lækker kage og søde sommerblommer.

Blommetærte med marcipan

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Maria,

      Det har vi desværre ikke prøvet, men hvis det var, så ville jeg vente med at putte blommer i til lige inden bagning, så de ikke væder.

      Kh

  1. Hej
    Glæder mig til at prøve denne opskrift.

    Tak for dejlige opskrifter, men hvor er det irriterende at print ikke er tilpasset ordenligt. Den fylder 3 sider og første side er bare logo og en overskrift i bunden.

Skriv en kommentar