Bøf og broccoli wok

Bøf og broccoli wok
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på bøf og broccoli wok med nudler, rødløg og en lækker woksauce. En nem wokret med oksekød, som er hurtig at lave.

Ingrediensliste

 • Sauce

 • 3 fed hvidløg
 • 1 spsk. frisk ingefær
 • 0,75 dl. sojasauce
 • 0,5 dl. sweet chilisauce
 • 2 spsk. brun farin
 • 1 stk. lime
 • Wok med broccoli og bøf

 • 180 g. nudler
 • 250 g. flanksteak
 • 0,5 stk. broccoli
 • 0,25 stk. spidskål
 • 1 stk. rødløg
 • 3 stængler forårsløg

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave saucen.
 2. Hak hvidløg fint eller pres i en hvidløgspresser. Skræl ingefær med en urtekniv og riv det fint på et rivejern (angivet vægt er i revet vægt).
 3. Bland hvidløg og ingefær med sojasauce, sweet chilisauce, brun farin og saft fra lime. Rør det godt sammen og sæt til side.
 4. Skær flanksteak ud i tynde skiver. Hvis den ikke er marineret på forhånd, så vil vi foreslå at marinere den i hvidløg, salt/peber og olie. Sæt til side.
 5. Skær broccoli ud i små buketter. Snit spidskål groft. Skær rødløg i både og forårsløg i stykker af 3-4 cm.
 6. Varm en wok op.
 7. Kom olie på og tilsæt herefter flanksteak. Steg flanksteak af på begge sider i ca. 1-2 minutter. Tag det herefter fra på en tallerken.
 8. Kom sokken tilbage på blusset. Tilsæt evt. lidt ekstra olie.
 9. Kom alle grøntsagerne på. Skru en anelse ned og lad dem sautere under omrøring.
 10. Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Når de er færdigkogte, så drænes de for vand. Skyl dem evt. i koldt vand, så klistrer de ikke.
 11. Kom nudler og saucen (som du lavede tidligere) på panden sammen med grøntsagerne. Vend det hele godt sammen og lad saucen få godt med varme, så hvidløg og ingefær også kan blive stegt godt af.
 12. Vend til sidst flanksteak i og smag til med salt/peber.
 13. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på bøf og broccoli wok

En lækker omgang bøf og broccoli wok, som er lynhurtig at lave! Vi elsker sådan nogle retter her, hvor der er masser af smag i og samtidig masser af grønt. Wok er nemlig en oplagt måde til at få sneget mere grønt ind i hverdagsretterne. Her har vi brugt broccoli, rødløg, spidskål og forårsløg. Men du kan også sagtens bruge gulerødder, peberfrugt, squash eller andre grøntsager. Det er en super god og nem wok med oksekød og nudler, som er vendt i den lækreste woksauce. En hurtig hverdagsret, som er en af vores favoritter.

Skal der være lidt ekstra knald på, så kan du også tilføje lidt frisk chili eller chiliflager til saucen. Det er lidt en smagssag, men vi synes der er masser af smag i i forvejen. Min søn Viggo på 1 år elskede desuden denne ret! Han slubrede nudlerne og grøntsagerne i sig. Sandsynligvis pga. den gode sauce, som retten er vendt i.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på asiatisk mad her

Bøf og broccoli wok

Wok med oksekød og broccoli

En god omgang wok med oksekød og broccoli. Den kombination er bare altid god! Og så nogle gode ægnudler til. Oksekødet er flanksteak, som vi har skåret ud i strimler. Det er hurtigt svitset på panden og så taget af og blot lige vendt i inden servering. På den måde får du det møreste og bedste kød. Vi havde købt en flanksteak, som var marineret på forhånd i noget hvidløg, hvilket smagte så godt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar