Boller med yoghurt og chiafrø
Forberedelsestid
2 timer og 20 minutterTilberedelsestid
15 minutterSamlet tid
2 timer og 35 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på lækre morgenboller med chiafrø og yoghurt. Yoghurt i bagværk giver lækkert og saftigt brød, som holder sig frisk længe. Bollerne kan også sagtens fryses og så kan de tages op efter behov eller hvis du skal bage til mange.
Ingrediensliste
Chiafrø
- 2 spsk. chiafrø
- 1 dl. vand
Dej
- 2 dl. vand
- 2 dl. naturel yoghurt
- 50 g. smør
- 25 g. gær
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 750 g. hvedemel
- 1 æg
Fremgangsmåde
1. Sæt chiafrø i blød i vand. Lad det trække 15 min, så frøene kan suge alt vandet.
2. Smør smeltes. Herefter tilsættes vand og natural yoghurt. Gær opløses her i.
3. Tilsæt sukker, salt, de udblødte chiafrø og hvedemel.
4. Ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og smidig.
5. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes den med det samme til boller.
6. Drys lidt mel på bordet og tag din dej ud. Vej dine boller af til 80 g. stykket.
7. Form til boller og placer på en bageplade beklædt med bagepapir.
8. Når alle bollerne er formet, så lægges der et rent viskestykke over bollerne, hvorefter de hæver et lunt sted i 1,5 – 2 timer.
9. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
10. Pensel bollerne med et sammenpisket æg. Vær forsigtig, så du ikke “punkterer” hævningen.
11. Bag bollerne i ca. 10-14 min. alt efter din ovns styrke.
12. Lad bollerne køle af på en bagerist.
Boller med yoghurt og chiafrø
De lækreste og blødeste boller lavet med yoghurt og chiafrø. Du får en saftig bolle med højt fiberindhold på grund af chiafrøene. Chiafrø er kendt for at gode for fordøjelsen, da det ligesom sætter skub i det hele.
De her boller er rimelig simple og kan både bruges som morgenboller men også som brunchboller. Vi samler ofte familie eller venner til brunch, da det er en god måde at starte weekenden på. Her serverer vi altid bagværk i form af boller, brød eller kage. De her blev serveret sidste weekend og de faldt bestemt i god jord.
Du kan også prøve vores lækre boller med kærnemælk, som er de perfekte hvide bamseboller.
LÆS OGSÅ: Svampede tebirkes
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Er ægget til at putte i eller til pensling?
Hej Mia
Til pensling 🙂
Knus
Nå for Søren jeg fik puttet det i:)
Hej. Skal de i fryseren og så varmen i ovnen hvis de først skal spises dagen efter eller behøves ikke? Og hvor længe skal de varmes?
På forhånd tak!
Hej,
Det ville vi gøre ja, hvis de skal være aller bedst. Tag dem ud 2-3 timer inden de skal spises og lun dem 4-5 min. i en ovn 200 grader varmluft 🙂
Knus
De ser virkelig lækre ud. Hvor mange boller kommer der ud af opskriften? 🙂
Hej Julie,
Ca. 16 stk – du kan altid se antal lige under opskriftsbilledet 😀
Knus