Boller med yoghurt og chiafrø Boller med yoghurt og chiafrø Opskrift til 16324864 stk. Opskrift til 16 stk. Forberedelsestid 2 timer og 20 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 2 timer og 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på lækre morgenboller med chiafrø og yoghurt. Yoghurt i bagværk giver lækkert og saftigt brød, som holder sig frisk længe. Bollerne kan også sagtens fryses og så kan de tages op efter behov eller hvis du skal bage til mange. Ingrediensliste Chiafrø 2 spsk. chiafrø 1 dl. vand Dej 2 dl. vand 2 dl. naturel yoghurt 50 g. smør 25 g. gær 1 spsk. sukker 1 tsk. salt 750 g. hvedemel 1 stk. æg Fremgangsmåde Sæt chiafrø i blød i vand. Lad det trække 15 min, så frøene kan suge alt vandet. Smør smeltes. Herefter tilsættes vand og natural yoghurt. Gær opløses her i. Tilsæt sukker, salt, de udblødte chiafrø og hvedemel. Ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og smidig. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes den med det samme til boller. Drys lidt mel på bordet og tag din dej ud. Vej dine boller af til 80 g. stykket. Form til boller og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Når alle bollerne er formet, så lægges der et rent viskestykke over bollerne, hvorefter de hæver et lunt sted i 1,5 – 2 timer. Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Vær forsigtig, så du ikke “punkterer” hævningen. Bag bollerne i ca. 10-14 min. alt efter din ovns styrke. Lad bollerne køle af på en bagerist. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på boller med yoghurt og chiafrø De lækreste og blødeste boller lavet med yoghurt og chiafrø. Du får en saftig bolle med højt fiberindhold på grund af chiafrøene. Chiafrø er kendt for at gode for fordøjelsen, da det ligesom sætter skub i det hele. De her boller er rimelig simple og kan både bruges som morgenboller men også som brunchboller. Vi samler ofte familie eller venner til brunch, da det er en god måde at starte weekenden på. Her serverer vi altid bagværk i form af boller, brød eller kage. De her blev serveret sidste weekend og de faldt bestemt i god jord. Du kan også prøve vores lækre boller med kærnemælk, som er de perfekte hvide bamseboller. LÆS OGSÅ: Svampede tebirkes Chiaboller opskrift Det her er en virkelig god opskrift på chiaboller. Har du prøvet at bage med chiafrø? Det er en super måde at tilsætte lidt ekstra næring til dine boller. Chiafrø har nemlig et højt indhold af omega3. Chiafrø kan bruges til så meget og kan ikke kun bruges til chiapudding. Vi er i hvert fald kæmpe fans af de her lækre og nemme chiaboller! Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej. Skal de i fryseren og så varmen i ovnen hvis de først skal spises dagen efter eller behøves ikke? Og hvor længe skal de varmes? På forhånd tak! Svar
Hej, Det ville vi gøre ja, hvis de skal være aller bedst. Tag dem ud 2-3 timer inden de skal spises og lun dem 4-5 min. i en ovn 200 grader varmluft 🙂 Knus Svar
Hej Jeg ville gerne høre om det er muligt at erstatte ca halvdelen af hvedemelet med grov mel, fuldkornsmel eller lignende? Hilsen Maria Luiza Svar
Hej Maria, Du kan godt erstatte noget af melet med grovmel 🙂 Vi kan anbefale grahamsmel eller speltmel. Kh Svar