Bowls med laks, ris og chilidressing

Opskrift på bowls med laks og ris
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre og sunde bowls med laks og ris. Derudover er der også edamamebønner, avocado, syltede rødløg og saltmandler til.

Ingrediensliste

  • 225 g. laksefilet
  • 100 g. brune ris
  • 200 g. frosne edamamebønner uden bælg
  • 0,5 stk. lime
  • 0,5 bundt frisk dild
  • 30 g. spidskål
  • 30 g. syltede rødløg
  • 1 stk. avocado
  • 30 g. saltmandler
  • Chilidressing

  • 60 g. creme fraiche
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. sweet chilisauce
  • 1 fed hvidløg
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at røre chilidressingen sammen.
  2. Pres hvidløg i en hvidløgspresser.
  3. Put alle ingredienserne op i en skål og rør det godt sammen. Smag til med salt/peber og evt. lidt mere sweet chilisauce.
  4. Sæt dressingen på køl, imens de resterende ting laves.
  5. Kog de brune ris efter pakkens anvisning.
  6. Skyl edamamebønner i vand, så de tør op.
  7. Hak dild fint.
  8. Vend edamamebønner med saft fra lime, finthakket dild samt lidt salt. Sæt til side.
  9. Halver avocado og fjern stenen. Skær i skiver.
  10. Krydr laksefileter med salt og peber.
  11. Varm en pande op med olie eller smør på.
  12. Læg laksefileterne med skindsiden nedad på panden. Steg fileterne i ca. 4-5 minutter på hver side.
  13. Anret dine bowls med kogte ris i bunden, kålmix, edamamebønner, avocado og til sidst laksefileterne.
  14. Top med syltede rødløg og evt. saltmandler.
  15. Server med det samme sammen med din chilidressing.
Bedøm denne ret

Opskrift på bowls med laks, ris og chilidressing

De lækreste bowls med laks og ris får du opskriften på her. Sunde bowls med brune ris i bunden, kålmix, edamamebønner, avocado og stegt laks. På toppen er der syltede rødløg og lidt saltmandler og så har vi lavet en hjemmelavet chilidressing ved siden af. Det er en god og mættende salat, som du kan servere som en sund frokost eller aftensmad.

Selve edamamebønnerne er vendt i frisk limesaft, frisk dild og lidt salt, hvilket virkelig er lækkert til bønnerne. Du kan desuden selv vælge om du vil lave hjemmelavede saltmandler eller om du vil købe dem færdiglavet. Vi har næsten altid saltmandler i en bøtte, så man altid har lidt sprødt til sine salater.

LÆS OGSÅ: Tabouleh med kylling og avocado

Opskrift på bowls med laks og ris

Poke bowls med laks

Vi ved ikke helt om man kan kalde det her for en poke bowl, for den indeholder ikke rå laks, men derimod stegt laks. Men ikke desto mindre, så er det altså en super lækker og smagfuld bowl. Vi serverede den som sagt med en hjemmelavet dressing, men du kan også servere den med pesto eller en anden form for færdigkøbt dressing, hvis du er knap på tiden.

I stedet for laks, så kan du også servere den med en hjemmelavet tunsalat, stegt kylling eller falafler. Vi synes blot at laksen passer så godt til bønnerne, risene og kålen. Det er den absolut lækreste kombination. Det er én af vores absolut yndlings måltidssalater for tiden, da den samtidig mætter godt.

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar