Bradepande-sommerkage

Opskrift til personer Opskrift til 25 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

En nem og lækker bradepande-sommerkage med bærskum og masser af sommerbær! En stor mazarinkage, som er perfekt som dessert til mange.

Ingrediensliste

  • Mazarinbund

  • 500 g. smør
  • 500 g. marcipan
  • 400 g. sukker
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 8 stk. æg
  • 150 g. hvedemel
  • Bærskum

  • 200 g. frosne hindbær
  • 400 g. frosne jordbær
  • 100 g. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 7,5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

Mazarinbund

  1. Tænd ovnen på 165 grader.
  2. Smelt smørret ved lav varme eller i mikroovnen.
  3. Smuldr marcipan i mindre stykker og kom det i en røreskål med sukker.
  4. Pisk det sammen med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen, imens der piskes. Pisk det godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 3-4 minutter.
  5. Tilsæt herefter hvedemel og smeltet smør. Rør det kun sammen til, at der akkurat ikke er klumper.
  6. Kom bagepapir i en stor bradepande. Vi brugte en dyb bradepande (den, som hører med til ovnen).
  7. Hæld dejen i formen. Bag den i midten af ovnen i ca. 25-40 minutter. Hold øje med den efter 25 minutter, da der kan være stor forskel på ovne. Den skal føles fast, men ikke helt gennembagt. Du kan teste om den er færdig ved at stikke en kødnål i kagen. Hvis den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig.
  8. Tag kagen ud og lad den køle helt af.

Bærskum og servering

  1. Blandede bær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe. Du skal have en fast bærkompot.
  2. Bærkompotten sættes på køl.
  3. Piskefløde piskes til en fast flødeskum. Vend lidt af bærkompotten i ad gangen. Hvis din bærkompot har meget saft, så undgå at tage alt for meget af det med, da det vil resultere i en rigtig tynd bærskum.
  4. Pynt kagen med din bærskum og friske bær.
  5. Sæt på køl indtil servering eller server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på bradepande-sommerkage

Her får du en nem opskrift på en stor bradepande-sommerkage med bærskum og masser af sommerbær! I efterspørger flere store sommerkager, så det skal I få. Kager, som er oplagte at bruge til sommerens fester og fejringer. Måske der skal holdes studenterfest, fødselsdagsfest eller bare sommerfest. Så er sådan en kage her oplagt, da den er nem at lave, kræver minimal tid og så smager den hammer godt. Sommerkagen består af en saftig mazarinbund, som er toppet med bærskum og forskellige bær. En frisk sommerkage, som uden tvivl vil falde i de flestes smag.

Store dele af kagen kan du også sagtens gøre klar dagen før. Bunden kan bages dagen før eller længere tid før og så fryses ned. Bærcoulis til bærskum kan laves dagen før og blot vendes med flødeskum på dagen. Det bliver altså ikke nemmere.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på bradepandekager her 

Bradepande-sommerkage

Stor mazarinkage i bradepande

Det er blot en stor mazarinkage, som vi har bagt i en bradepande. Mazarinbunden er lavet på marcipan og er saftig og virkelig lækker. Den bliver toppet med en omgang frisk bærskum, som vi her har lavet på hindbær og jordbær. Du kan dog sagtens bruge andre bær eller rabarber. Til slut har vi toppet med masser af danske jordbær og lidt blåbær. Den ultimative sommerkage, som er genial, hvis du skal lave kage til mange.

Det er en kage, som er nem at lave, kræver få ingredienser og som uden tvivl vil glæde dine sommergæster. Så hvis du lige står og mangler en ide til årets studenterfest, sommerfest eller store fødselsdagsfejring, så skal du da helt sikkert give dig i kast med den her. Ellers kan vi også anbefale dig at prøve vores store bradepande-jordbærkage.

Kan kagen fryses?

Ja, du kan sagtens fryse selve bunden ned. Vi anbefaler ikke at fryse den ned med bærskum på.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

    1. Hej Anette,
      Det gør du ved at pakke husholdningsfilm eller en plastikpose med klemme rundt om og blot opbevare bunden på køkkenbordet 🙂
      Kh

    1. Hej Christina,

      Der kommer ikke bagepulver i, da det skal være sådan en tæt og lækker mazarin <3

      Kh

  1. Hej mummum ❤️

    Kan man halvere opskriften, hvis man vil lave kagen i en springform eller hvad tænker I?

    Tak for altid skønne opskrifter ☀️

    Kh
    Pernille

  2. Okay, så har faktisk ærligt ikke bagt en bradepandekage før, tror jeg. Hvordan undgår du, at dejen løber under bagepapiret, når du hælder det ned i bradepanden? Det ligner, de har beklædt bradepanden med 2 stk. bagepapir, men er det virkelig bare det? Holder det tæt, hvis du forstår, hvad jeg mener 🙂 Og kan kagen tages ud ved at løfte bagepapiret op, når den er kølet af?

    Jeg glæder mig meget til at forsøge mig med denne kage til fødselsdag i weekenden 🙂

    1. Hej Lisbeth,

      Ja vi har lagt to stk. bagepapir, så det går lidt op ad kanterne. Og ja, dejen er ikke så tynd, så den løber ingen steder 🙂
      Og ja, du kan godt løfte den ud, men vi synes det giver mere mening at servere den deri, da man typisk ikke lige har et stort fad, hvor den kan være på ellers.

      Held og lykke med det! Du må gerne give en tilbagemelding på hvordan det gik 🙂

      Kh

  3. Hej, jeg vil gerne prøve af lave denne kage, men når man ser videoen er der et lag med chokolade ovenpå mazarinbunden. Det er ikke beskrevet i opskriften, jeg i tvivl om hvad du bruger der. Kan du tilføje det? Tak for en god side, vi elsker dine chokoladeboller. Mvh. Sandra

    1. Hej,

      Der kommer ikke noget ovenpå. Det er blot den bagte mazarinbund og så kommer bærskum ovenpå inden bær 🙂

      Kh

  4. Hej
    Er det muligt at bage kagebunden 2 dage før uden at kagebundne behøver at komme i fryseren?
    Bh Michelle

    1. Hej Freja,

      Bare ved stuetemperatur og ikke i direkte sol eller et for varmt sted, da det vil skabe kondens i den her varme. Pak den evt. ud og lad stå ved stuetemperatur et køligt sted 🙂

      Kh

    1. Hej,

      Det har vi desværre ikke forsøgt os med, men det er så lille mængde mel, at jeg godt ville turde at bruge glutenfrit 🙂

      Kh

Skriv en kommentar