Brasede kartofler

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sprøde brasede kartofler på pande. De bedste brasekartofler, som kan serveres som tilbehør til wienerschnitzel osv.

Ingrediensliste

  • 1000 g. kogte kartofler
  • 50 g. smør
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Skær de kogte kartofler i grove tern.
  2. Opvarm en pande og smelt smør og tilsæt olie.
  3. Tilsæt kartofler og lad dem stege til de er gyldenbrune ved middel varme. Det tager ca. 10 minutter.
  4. Drys med salt og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på brasede kartofler

En omgang pandestegte brasede kartofler er simpelthen så lækkert! De laves ud af kogte, kolde kartofler, som skæres i mindre stykker og så steges de sprøde på pande med smør og olie. Du får de sprødeste, pandestegte kartofler, som kan serveres som tilbehør til aftensmaden. Vi serverer altid brasede kartofler til en omgang Wienerschnitzel med det hele, men de kan også sagtens serveres til andet. De vil være gode som tilbehør til stort set alt slags kød. Så er du vild med sprøde kartofler, så er de lige noget for dig.

De er også geniale at lave, hvis man har en rest kogte kartofler. De bliver nemlig bedst, hvis man på forhånd har kogt kartofler fremfor hvis man koger dem lige inden. Så man kan altså også undgå madspild og give sine rester af kogte kartofler nyt liv i form af at brase dem til brasede kartofler.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kartofler på pande her

Brasede kartofler

Brase kartofler opskrift

Brase kartofler er som sagt lækkert til Wienerschnitzel, men de smager også bare godt i sig selv. Prøv at servere dem med en form for dyppelse til. Vi er glade for en hjemmelavet aioli eller en chilimayo. Det er det perfekte dyppelse til de her brasekartofler. Og så behøver man faktisk nærmest ikke andet til, hvis man bare har kartoflerne og en god dyppelse til.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar