Broccolibrød

Broccolibrød
Opskrift til bradepande Opskrift til 1 bradepande

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Brug de her broccolibrød til sandwich, som tilbehør eller som bund til pizza osv. De er lavet med broccoli, havregryn, æg og parmesan.

Ingrediensliste

  • 330 g. broccoli
  • 4 stk. æg
  • 65 g. hvedemel
  • 65 g. havregryn
  • 40 g. parmesan
  • salt/peber
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Rens broccoli og skær i mindre stykker (du kan bruge både buketterne og stokken).
  3. Kom det i en foodprocessor og hak det fint.
  4. Tilsæt så de resterende ingredienser og blend videre.
  5. Find en bageplade og kom bagepapir på.
  6. Pensl bagepapiret med olivenolie.
  7. Fordel så ‘dejen’ ud på bagepladen. Fordel ud, så det har en tykkelse på 0,5 cm.
  8. Bag i den forvarmet ovn i ca. 25-30 minutter til det er gennembagt og let gylden.
  9. Tag ud og lad køle af, inden det klippes eller skæres ud i ønskede stykker.
Bedøm denne ret

Opskrift på broccolibrød

Du kan lave det nemmeste broccolibrød ud af bare broccoli, æg, parmesan, lidt havregryn og mel. De her broccolifladbrød er geniale til sandwich, toast eller som tilbehør. Hvis man gerne vil skrue lidt ned for indtaget af almindeligt brød og op for mere grønt, så er det her broccoli fladbrød godt til formålet. Det er super nemt at lave, da det hele bare blendes sammen i en foodprocessor og så smøres ud på en bageplade og bages i ovnen. Du kan også bruge blomkål i stedet for broccoli. Vi har blandt andet brugt dem som ‘brød’ til en hjemmelavet tunsandwich med tunsalat, syltede rødløg og avocado – og det var så godt! Vi har også tænkt, at vi vil prøve at lave en kyllingesandwich ud af dem.

Man kan lave så mange sjove ting ud af grøntsager og de behøves ikke altid at blive brugt på den måde, som man ‘plejer’. Vi er vokset op med, at man primært fik broccoli i broccolisalat eller blot kogt som tilbehør. Efter vi selv begyndte at lave mad, så begyndte vi at bruge broccoli på mange andre måder. Det kan bruges i broccolibrød som her, men også til grøntsagsmuffins, i lækre salater og meget mere. Mulighederne er mange.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med broccoli her

Broccolibrød

Broccoli fladbrød

De her broccoli fladbrød har vi lavet fast det sidste stykke tid. Vi er nemlig lige opstartet med mad til baby endnu engang. Og her har de her brød altså også vist sig at være geniale. De er nemme at have med på tur og så krummer de ikke på samme måde som almindeligt brød gør. Så vi kan kun anbefale at lave de her broccoli fladbrød. Vi har også haft lavet dem til toast med en god ost og noget lækkert skinke. Det er også en nem idé til en sund frokost.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar