Broccolimos

Broccolimos
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en luftig broccolimos lavet på kartofler og broccoli. Server din broccolimos til gryderetter osv.

Ingrediensliste

 • 800 g. kartoffel
 • 1 stk. broccoli
 • 2 spsk. smør
 • 2 dl. mælk
 • salt

Fremgangsmåde

 1. Skræl kartofler. Skær dem evt. ud i mindre stykker, så skal de ikke have så lang tid.
 2. Skær broccoli i buketter.
 3. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Bring dem i kog og kog dem indtil de er møre. Bemærk at der ikke skal salt i vandet. Fem minutter inden kartoflerne er færdigkogte, så tilføjes broccolibuketterne til kartoflerne og kogevandet. Lad dem koge med det sidste tid, så de også kan blive kogt møre.
 4. Når både kartofler og broccoli er møre, så drænes de for vand og kommes over i en skål.
 5. Her piskes de med smør og mælk til en luftig mos med en elpisker.
 6. Smag til med salt.
 7. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på broccolimos

Her får du en nem opskrift på broccolimos, som er cremet og super nem at lave. Hvis vi gerne vil have noget grønt i vores mos, så er broccolimos genialt at lave. Den kan bruges som base til brændende kærlighed eller serveres til gryderetter osv. som et sundere alternativ end den klassiske kartoffelmos. Vores broccolimos laves på både broccoli og kartofler, da kartoflerne bidrager med stivelse. Udover det, så er der også tilsat mælk, smør og salt. Så det er egentlig bare en kartoffelmos, hvor der er tilsat masser af broccoli. Det er en nem måde at tilføje mere grønt til hverdagen uden, at det kræver det helt store.

Vi serverer ofte broccolimosen til millionbøf eller en klassisk kødsauce. Så kommer vi også masser af grøntsager i kødsaucen og så har man pludselig et måltid med masser af grøntsager, som er ‘skjult’ i retten. Genial til børn, som måske er lidt grøntsagsforskrækkede. Og skal det gøres mere spændende for børn og små, så kan man også kalde det for monster-mos eller Hulk-mos. Så plejer den at gå rent hjem!

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sund aftensmad her

Broccolimos

Kartoffelmos med broccoli

Som sagt, så er det blot kartoffelmos med broccoli. Kartoflerne koges og de sidste par minutter af kogetiden, så koges broccolibuketter med. Vi pisker herefter mosen sammen med elpisker, hvor smør, mælk og salt tilsættes. Det giver en cremet og luftig mos. Når der tilsættes broccoli, så gør det faktisk også mosen lidt mere ‘let’ i konsistensen, så den virker knap så tung som en almindelig kartoffelmos.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar