Brombærmarmelade

Brombærmarmelade
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på brombærmarmelade. Brug brombærsyltetøj som tilbehør på boller og brød, til pandekager, vafler og meget mere.

Ingrediensliste

  • 400 g. brombær
  • 250 g. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 stk. husblas

Fremgangsmåde

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Opkog brombær i en lille gryde med sukker og citronsaft.
  3. Lad den simre i et par minutter og tag den så af varmen.
  4. Vrid husblas og rør dem i de opkogte brombær, så de smelter.
  5. Hæld marmeladen i et skoldet marmeladeglas. Luk låget og lad marmeladen køle helt ned i 1 time i køleskabet.
Bedøm denne ret

Opskrift på brombærmarmelade

Brombærmarmelade er en super måde at udnytte alle de danske, lækre brombær, som titter frem over det hele lige nu. Hvis dine brombær er lidt syrlige, så er det også en super måde at få dem brugt på, da man i marmeladen tilsætter sukker, som giver det noget sødme. Vi har efterhånden også en del opskrifter på hjemmelavede marmelader og syltetøj. Du finder alle opskrifterne lige her, hvis du har lyst til at gå på opdagelse.

Sådan en hjemmelavet brombærsyltetøj smager skønt på boller, brød eller som topping på pandekager, vafler, til æbleskiver eller som tilbehør til skyr og yoghurt. Prøv at spise det til morgenmad på din skyr med lidt hjemmelavet, sprød granola på også. Det er én af vores yndlings måder at lave en lidt mere luksuriøs morgenmad på.

LÆS OGSÅ: Bagt æble med marcipan

Brombærmarmelade

Marmelade med brombær

En marmelade med brombær smager så lækkert. Samtidig får marmeladen den smukkeste farve fra de farverige brombær. Du kan dog også sagtens tilføje andre bær til opskriften. Prøv at tilføje hindbær og blåbær også, så får du sådan en lækker skovbærsvariant, som smager så skønt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar