Bagt æble med marcipan

Bagt æble med marcipan
Opskrift til stk. Opskrift til 4 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en hurtig dessert med bagt æble med marcipan. Server de bagte æbler med vaniljeis, creme fraiche eller fløde.

Ingrediensliste

  • 4 stk. æble
  • 80 g. marcipan
  • 40 g. smør
  • 20 g. sukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 40 g. mandler

Fremgangsmåde

  1. Hak mandler groft.
  2. Bland marcipan, smør, sukker, kanel og mandler sammen.
  3. Udhul kernehuset i æblet og lad bunden blive.
  4. Kom remoncen i æblet og bag det i 15-20 minutter ved 180 grader varmluft.
  5. Server med vaniljeis eller flødeskum.
Bedøm denne ret

Opskrift på bagt æble med marcipan

Bagt æble er en nem og lækker måde at udnytte de danske æbler, som er i sæson lige nu. Vi har bagt dem sammen med sådan en remonceblanding med marcipan, fordi æbler og marcipan er bare altid en vanvittig lækker kombination sammen. Æblerne udhules og så fyldes de med den her blanding og så bages det hele i ovnen. Du kan servere de bagte æbler med en god vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum. Det er en super nem og lækker efterårsdessert, som ikke kræver mange ingredienser eller lang forberedelsestid.

Selvom vi elsker sommeren, så er der også noget over efteråret, som virkelig er tiltalende. Bladene der falder af og hele landskabet, som skifter til de flotteste gule og brune farver. Det er også nu, at de danske æbler for alvor kommer i sæson. De kan købes i butikkerne, men måske du er heldig at have et æbletræ i haven. Hvis du har nogle æbler, som du ikke ved hvad du skal bruge på, så kan vi anbefale den her nemme dessert. Ellers kan vi også anbefale vores svampede æbleboller med kanelsukker og nødder. Dem finder du opskriften på her.

LÆS OGSÅ: Flødebollekage

Bagt æble med marcipan

Æble i ovn

Når man bager æbler i ovn, så får de lige lidt ekstra sødme. Og bruger man samtidig lidt kanel sammen med æblerne, så spreder der sig den skønneste duft i hele huset. Fordi selvom vi nævnte at marcipan og æbler spiller godt sammen, så spiller æble og kanel mindst lige så godt sammen. Kanel er nemlig også bare sådan et krydderi, som vi forbinder med efteråret og vinteren – og det kan bruges i så mange lækre efterårsdesserter.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar