Brownie med karamel Brownie med karamel Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 3 timer Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 5 timer Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en saftig og intens brownie med karamel på toppen. Server den lækre, hjemmelavede brownie med vaniljeis og friske bær. Ingrediensliste Brownie 200 g. mørk chokolade 200 g. smør 250 g. sukker 3 tsk. vaniljesukker 0,5 knivspids salt 125 g. hvedemel 3 æg Karamel 1 dåse kondenseret mælk Chokoladefudge 150 g. mørk chokolade 1,5 dl. piskefløde Fremgangsmåde Først skal karamellen laves. Kom vand i en gryde. Riv papiret rundt om dåsen med kondenseret mælk. Læg dåsen i gryden med vand og vær sikker på, at vandet dækker hele dåsen. Sæt låg på og bring gryden i kog. Lad den koge i 3 timer og lad derefter dåsen afkøle – så er der lavet en god karamel, som skal bruges, når brownien er bagt. Nu skal brownien laves. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af. Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes. Fordel dejen i en form (ca. 22 x 22 cm), som er smurt med smør eller foret med bagepapir. Bag brownien i midten af ovnen i ca. 20 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Hæld karamel fra dåsen over brownien og smør det ud. Sæt brownien på køl. Nu skal chokoladeganachen laves. I en varmes piskefløde op til lige under kogepunket. Hak mørk chokolade og kom det i en skål. Hæld den varme fløde over og rør godt rundt til du har en helt ensartet chokolade. Hæld chokoladeganachen over brownien og sæt den på køl, så chokoladen kan få lov til at sætte sig. Skær ud i små kvadrater og server med vaniljeis. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på brownie med karamel Her får du opskriften på den lækreste brownie med karamel. Vi har taget udgangspunkt i vores nemme opskrift på brownie og så har vi tilføjet et lag af karamel og chokoladeganache på toppen. Det giver en luksuriøs brownie, hvor der absolut ikke er gået på kompromis med noget. Server den lækre brownie med en god vaniljeis og evt. nogle friske bær, så man får brudt det søde en smule. Det er én af de absolut lækreste desserter, som uden tvivl vil falde i god jord hos gæster. Den er i hvert fald faldet i god jord hos de venner og familie vi har serveret den for. LÆS OGSÅ: Gateau marcel Dessert med brownie, karamel og is Der er bare intet som en dessert med brownie, karamel og is. Generelt så elsker vi at kombinere de her lidt tunge kager som brownie med det kølende fra is. Det giver sådan en god kombination og gør også, at kagen ikke virker alt for sød. Kan jeg lave kagen på forhånd? Ja, vi anbefaler faktisk at lave den dagen før, så den kan få lov til at sætte sig fuldstændig inden servering. Du kan også fryse kagen ned. Frys den evt. ned i små stykker, så er den nemlig super nem at tage op, hvis den søde tand pludselig melder. Hvad ville I servere til? Vi ville som sagt servere den med en god vaniljeis og evt. friske bær. Det kunne være jordbær, hindbær, blåbær, brombær eller andre sommerbær. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej, Ja, men put evt. papirsformene i en silikoneform eller en anden hård form, så de holder formen. 🙂 Kh Svar