Brunede kartofler i ovn

Brunede kartofler i ovn
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på brunede kartofler i ovn. Lav nemt brunede kartofler til juleaften i ovnen, så de ikke brænder på.

Ingrediensliste

  • 425 g. kartofler fra glas
  • 75 g. brun farin
  • 15 g. smør

Fremgangsmåde

  1. Dræn kartoflerne godt.
  2. Kom bagepapir i et lille ildfast fad og kom kartofler, sukker og smør i.
  3. Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader alm. ovn i cirka 45 minutter. Sørg for at vende dem med en ske flere gange under bagningen.
Bedøm denne ret

Opskrift på brunede kartofler i ovn

En super nem og hurtig opskrift på brunede kartofler i ovn, som ikke brænder på og som passer sig selv. Er det der med brunede kartofler ikke lige din spidskompetence eller vil du gerne undgå, at de brænder på. Så er det helt sikkert den her opskrift, som du skal give dig i kast med. Her får du nemlig opskriften på lækre sukkerkartofler, som er tilberedt i ovnen og som giver dig de lækreste sukkerbrunedekartofler.

Kartoflerne er perfekte til en omgang flæskesteg, ribbensteg eller and. De kan serveres året rundt, men man serverer dem nok oftest i juletiden til julemiddagen eller julefrokosten. Dem her er lavet med brun farin, smør og kartofler på glas, så det bliver simpelthen ikke nemmere.

LÆS OGSÅ: Ribbensteg med sprøde svær

Brunede kartofler i ovn

Sukkerbrunede kartofler i ovn

Normalvis vil man bruge almindelig sukker, når man laver de her kartofler på panden. I den her opskrift har vi dog brugt brun farin for at få den karamelliserede smag til kartoflerne. Det hele kommes blot i et fad med bagepapir. Så lægges der et par klatter og smør og så skal de blot i ovnen. Undervejs skal de lige vendes med en ske, men ellers passer de faktisk sig selv. Det bliver næsten ikke nemmere at lave hjemmelavede brunede kartofler. Og det bedste er, at de ikke brænder på.

Vi kan i hvert fald varmt anbefale den her metode, hvis du gerne vil undgå stress. På den her måde kan man også forberede dem i god tid og så skal de blot passe sig selv i ovnen, imens man færdiggør de andre ting til menuen.

Brunede kartofler i ovn

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar