Ribbensteg med sprød svær

Ribbensteg med sprød svær
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 45 minutter

Samlet tid

1 time og 55 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på ribbensteg i ovn med sprøde svær. Du får tips omkring temperatur, sprøde svær og hvilket tilbehør, der passer til ribbensteg.

Ingrediensliste

  • 1,4 kg. ribbensteg
  • salt/peber
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Rids stegen, hvis det ikke allerede er gjort på forhånd (det er også en god idé lige at gå efter med en kniv). Rids ned langs fedtet med en skarp kniv og undgå at skære ned i selve kødet.
  3. Drys med rigeligt salt og peber. Masser godt med salt ned imellem sværene.
  4. Smør et ildfast fad med lidt smør. Placer ribbenstegen i fadet med sværene opad.
  5. Sæt stegen i ovnen. Bag flæskestegen i 1 time og 30 minutter eller indtil den får en temperatur på 68 grader. Tjek gerne temperaturen undervejs. Efter 10 minutter hældes der et glas vand i fadet. Gentag dette to gange under stegetiden.
  6. Hvis sværene ikke er helt sprøde til sidst, så kan du skrue over på grill, sætte stegen højere op i ovnen og lige give den det sidste der, men hold øje med den, da det pludselig kan gå stærkt.
  7. Tag stegen ud af ovnen, når den er færdig.
  8. Lad den gerne hvile 5-10 minutter (den skal ikke dækkes til med noget), inden den skæres ud.
  9. Skær ud i skiver og server.
Bedøm denne ret

Opskrift på ribbensteg med sprød svær

Her får du vores bedste opskrift på en saftig ribbensteg med sprød svær. Sprøde svær er et must, når man laver både ribbensteg og flæskesteg. Der er intet som knasende svær, som er godt saltet. Det, synes vi personligt, er noget af det bedste ved julemaden. Derfor har vi i denne opskrift og indlæg samlet vores bedste tips og tricks til en nem ribbensteg, som giver sprøde svær og saftigt kød.

Ribbensteg kan serveres både til aftensmad, men også til frokost. Vi får det ofte serveret til julefrokoster også, hvor man spiser det med rugbrød og rødkål til. Ellers kan det spises på samme måde som flæskesteg med kogte kartofler, brunede kartofler, brun sovs og rødkål til. Det er bare en juleklassiker, som man på et eller andet tidspunkt i sit liv skal lære at mestre.

LÆS OGSÅ: Risalamande

Ribbensteg med sprød svær

Ribbensteg i ovn

Vi tilbereder vores ribbensteg i ovn. Det er nemt og så kan man nemt kontrollere temperaturen hele vejen. Man kan dog også sagtens tilberede den på grill, men vi vælger godt nok stort set altid ovnen. Et lille trick er, at man til sidst kan skrue ovnen over på grill. Så kan sværene lige få det sidste og blive ekstra sprøde.

Temperatur på ribbensteg

Men hvordan er det nu lige med stegetid og kernetemperatur på en perfekt stegt ribbensteg? Vi anbefaler altid, når man tilbereder stege og ribbensteg, at man bruger et stegetermometer. På den måde kan du både være sikker på, at din steg har fået lang nok tid og samtidig ikke bliver overstegt og dermed tør. Når ribbenstegen rammer en temperatur på 68 grader, så tager du den ud af ovnen og lader den hvile utildækket. Så vil stegen stige et par grader og så har du altså den helt perfekte ribbensteg i vores øjne.

Ideer til tilbehør

Hvis du skal køre den klassiske til ribbensteg, så kan vi helt klart anbefale kogte kartofler, brunede kartofler, en god brun sovs og evt. både rødkål og en lækker julesalat. Ellers smager ribbensteg også helt fantastisk på et stykke godt rugbrød med syltet rødkål og asier.

Rester af steg

Har du rester af ribbenstegen, så kan de bruges i biksemad. Ellers kan vi også anbefale at lave en lækker ribbensteg sandwich af resterne. Der behøves på ingen måde at gå noget til spilde, når man laver sådan en god steg her.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar