Brunkager

Brunkager
Opskrift til stk. Opskrift til 40 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre og sprøde brunkager, som er milde i smagen. Brunkager er en klassisk julesmåkage, som hører julen til.

Ingrediensliste

 • 125 g. lys sirup
 • 65 g. brun farin
 • 65 g. smør
 • 1 tsk. potaske
 • 1 spsk. vand
 • 1 tsk. stødt kanel
 • 0,5 tsk. stødt kardemomme
 • 1 tsk. stødt nellike
 • 250 g. hvedemel
 • 40 g. smuttede mandler

Fremgangsmåde

 1. I en gryde kommes sirup, brun farin og smør i. Smelt det hele sammen til en ensartet masse.
 2. Lad det køle af, imens du vejer de resterende opskrifter af pånær potaske og vand.
 3. Potaske røres ud i vandet. Hak de smuttede mandler groft.
 4. Tilsæt de tørre ingredienser til den våde masse sammen med det udrørte potaske og de hakkede mandler. Saml det hele sammen til en ensartet dej.
 5. Del dejen i 2 og rul hver dej ud til en aflang pølse. Pak den ind i husholdningsfilm og sæt på køl i 1-2 timer eller natten over.
 6. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
 7. Gør en bageplade med bagepapir klar.
 8. Skær tynde skiver af din dej og placer brunkagerne på bagepapiret. Fortsæt sådan indtil du har fyldt en bradepande op. Vi bagte dem over to omgange.
 9. Bag dem i ca. 5-7 minutter – alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem undervejs.
 10. Lad dem afkøle på en bagerist.
 11. Når de er kolde, så opbevares de i en kagedåse med bagepapir under låget (så lukker kagedåsen helt tæt).
 12. Kan holde sig i 1-2 måneder.
Bedøm denne ret

Opskrift på brunkager

Her får du en super nem opskrift på verdens bedste brunkager, som er milde, men stadig krydrede i smagen. De indeholder smuttede mandler, men man kan også sagtens tilsætte pistacienødder eller andre nødder. Det er nemme og klassiske brunkager, som vi bager hvert år til jul.

Du får lækre og sprøde småkager, som bare hører sig til hver jul. Der er i hvert fald altid brunkager at finde i vores småkagedåser. Vi elsker julen og alt hvad den indebærer, men især den del med at få bagt en masse småkager – dén elsker vi! Derfor bager vi altid en masse op til jul. Det varierer lidt i hvilke slags vi bager, men disse bager vi altid.

Brunkager

Vi kan dog godt blot lide den lidt mere simple version som denne. Hvis du mangler flere juleopskrifter, så prøv også vores lækre hvide chokoladetrøfler.

Klassiske brunkager

De helt klassiske af slagsen bliver selvfølgelig bagt med potaske og mandler. I hvert fald hvis du spørger os! Det giver bare helt klassiske kager, som er sprøde og har den helt perfekte brunkagesmag. Nogle bruger også de der breve med brunkagekrydderi og det kan man også sagtens. Vi er dog mest fan af at det hele er hjemmelavet.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hej,
  Jeg synes desværre at mine brunkager blev meget hårde. Har jeg mon givet dem for lang tid i ovnen, eller ved i hvad der kan have skyldtes det? ? ellers var de meget lækre ?

  1. Hej,

   De kan sagtens have fået for meget ja. Der kan være forskel på hvor kraftigt ovne varme, så hold øje med dem undervejs 🙂

   KH

Skriv en kommentar