Budapestrulle med banan og chokolade

Budapestrulle med banan og chokolade

Budapestrulle med bananer og fl√łdeskum

Opskrift til personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift p√• en sk√łn budapestrulle med fl√łdeskum, bananer og m√łrk chokolade. En sk√łn kage, som minder om den danske roulade. Den er blot lavet med en n√łddemarengsbund i stedet.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 5 √¶ggehvider
  • 270 g. flormelis
  • 105 g. hasseln√łdder
  • 1,5 spsk. majsstivelse
  • mandelflager
  • Andet

  • 3 dl. piskefl√łde
  • 2 stk. bananer
  • 100 g. m√łrk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
  2. Fordel hasseln√łdderne p√• en bradepande med bagepapir.
  3. Bag hasseln√łdderne i ovnen i¬†ca. 7-8 minutter.
  4. Tag dem ud af ovnen og lad dem k√łle af.
  5. Hak hasseln√łdder i en minihakker eller foodprocessor, s√• det bliver helt fint.
  6. Pisk æggehvider sammen med halvdelen af flormelisen, så du får en stiv marengs.
  7. I en anden sk√•l blandes det resterende flormelis med de hakkede hasseln√łdder og majsstivelse. R√łr det godt rundt.
  8. Vend n√łddeblandingen sammen med din marengs. Vend det rundt med en dejskraber, s√• du ikke pisker alt luften ud af marengsen.
  9. H√¶ld blandingen op i en spr√łjtepose med en rund tyl.
  10. P√• en bageplade bekl√¶dt med bagepapir spr√łjtes dejen ud. Se evt. billede l√¶ngere nede. Det skal spr√łjtes ud som “p√łlser” der ligger ved siden af hinanden.
  11. Drys med mandelflager eller hakkede n√łdder p√• toppen.
  12. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter.
  13. Tag din bund ud af ovnen og vend den på hovedet over på et andet stykke bagepapir.
  14. Lad den k√łle helt af.
  15. Sm√łr bunden med fl√łde pisket til fl√łdeskum (Gem evt. lidt til at pynte med p√• toppen). Fordel skiver af bananer og hakket m√łrk chokolade p√• bunden.
  16. Rul den stramt sammen på den korte led. På samme måde som når man laver roulade.
  17. Hvis du har mere fl√łdeskum, s√• pynt med det sidste p√• toppen. Pynt evt. med friske b√¶r, hakket chokolade og lidt frisk citronmelisse.
  18. Server med det samme eller opbevar i k√łleskabet indtil servering.

Bed√łm denne ret

Opskrift på budapestrulle med banan og chokolade

En sk√łn og nem opskrift p√• budapestrulle med banan og chokolade. Det er en slags n√łdderoulade, som laves p√• n√łddemarengs. Den rulles med fl√łdeskum, friske bananer og hakket chokolade, hvilket er en super l√¶kker kombination.

Det er en nem kage, som er god til eftermiddagskaffen eller hvis du skal have g√¶ster. Du kan lave selve bunden i god tid og s√• blot fylde den med fyld et par timer inden den skal serveres. Den egner sig desv√¶rre ikke til at blive lavet dagen f√łr, da bunden suger for meget af fugten fra fyldet.

LÆS OGSÅ: Budapestrulle med bærskum

Budapestrulle med banan og chokolade

Budapestrulle med banan og chokolade

Marengsroulade med banan og chokolade

Det er den l√¶kreste marengsroulade, som er fyldt med fl√łde, bananer og m√łrk chokolade. Den her form for roulade er √©n af vores absolut yndlings, da den bliver spr√łd udenp√• og saftig og sej indvendigt. Det er det bedste fra rouladen og det bedste fra marengs i √©n.

Budapestrulle med banan og chokolade

Budapestrulle med banan og chokolade Budapestrulle med banan og chokolade

Husk endelig at f√łlg med p√•¬†vores¬†Facebookside, hvor vi l√¶gger opskrifter og inspiration op. Vi er ogs√•¬†p√•¬†Instagram, og vi vil elske at f√•¬†dig med i vores madunivers her ogs√•! Vores Instragramprofil finder du lige ¬†her. Husk ogs√•¬†at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller f√łlger ugens madplan. Det er s√•¬†hyggeligt at f√łlge med!

 

Kommentarer

  1. Bag bunden i midten af ovnen.. Yes.. Men ved hvilken temperatur. Har l√¶st marengs skal bage under 115 grader, men er det anderledes med n√łddemarengs?

    1. Hej Maria,

      Hvis du læser under punkt 1, så står der, at ovnen skal være 175 grader.
      Og ja, det er anderledes, da det ikke er en klassisk marengs.

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
L√łrdag
S√łndag