Budapestrulle med banan og chokolade

Budapestrulle med banan og chokolade

Budapestrulle med bananer og flødeskum

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift pü en skøn budapestrulle med flødeskum, bananer og mørk chokolade. En skøn kage, som minder om den danske roulade. Den er blot lavet med en nøddemarengsbund i stedet.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 5 ĂŚggehvider
  • 270 g. flormelis
  • 105 g. hasselnødder
  • 1,5 spsk. majsstivelse
  • mandelflager
  • Andet

  • 3 dl. piskefløde
  • 2 stk. bananer
  • 100 g. mørk chokolade

FremgangsmĂĽde

  1. TĂŚnd ovnen pĂĽ 175 grader alm. ovn.
  2. Fordel hasselnødderne pü en bradepande med bagepapir.
  3. Bag hasselnødderne i ovnen i ca. 7-8 minutter.
  4. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  5. Hak hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, sü det bliver helt fint.
  6. Pisk ĂŚggehvider sammen med halvdelen af flormelisen, sĂĽ du fĂĽr en stiv marengs.
  7. I en anden skül blandes det resterende flormelis med de hakkede hasselnødder og majsstivelse. Rør det godt rundt.
  8. Vend nøddeblandingen sammen med din marengs. Vend det rundt med en dejskraber, sü du ikke pisker alt luften ud af marengsen.
  9. HÌld blandingen op i en sprøjtepose med en rund tyl.
  10. PĂĽ en bageplade beklĂŚdt med bagepapir sprøjtes dejen ud. Se evt. billede lĂŚngere nede. Det skal sprøjtes ud som “pølser” der ligger ved siden af hinanden.
  11. Drys med mandelflager eller hakkede nødder pü toppen.
  12. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter.
  13. Tag din bund ud af ovnen og vend den pĂĽ hovedet over pĂĽ et andet stykke bagepapir.
  14. Lad den køle helt af.
  15. Smør bunden med fløde pisket til flødeskum (Gem evt. lidt til at pynte med pü toppen). Fordel skiver af bananer og hakket mørk chokolade pü bunden.
  16. Rul den stramt sammen pĂĽ den korte led. PĂĽ samme mĂĽde som nĂĽr man laver roulade.
  17. Hvis du har mere flødeskum, sü pynt med det sidste pü toppen. Pynt evt. med friske bÌr, hakket chokolade og lidt frisk citronmelisse.
  18. Server med det samme eller opbevar i køleskabet indtil servering.

Bedøm denne ret

Opskrift pĂĽ budapestrulle med banan og chokolade

En skøn og nem opskrift pü budapestrulle med banan og chokolade. Det er en slags nødderoulade, som laves pü nøddemarengs. Den rulles med flødeskum, friske bananer og hakket chokolade, hvilket er en super lÌkker kombination.

Det er en nem kage, som er god til eftermiddagskaffen eller hvis du skal have gÌster. Du kan lave selve bunden i god tid og sü blot fylde den med fyld et par timer inden den skal serveres. Den egner sig desvÌrre ikke til at blive lavet dagen før, da bunden suger for meget af fugten fra fyldet.

LÆS OGSÅ: Budapestrulle med bærskum

Budapestrulle med banan og chokolade

Budapestrulle med banan og chokolade

Marengsroulade med banan og chokolade

Det er den lÌkreste marengsroulade, som er fyldt med fløde, bananer og mørk chokolade. Den her form for roulade er Ên af vores absolut yndlings, da den bliver sprød udenpü og saftig og sej indvendigt. Det er det bedste fra rouladen og det bedste fra marengs i Ên.

Budapestrulle med banan og chokolade

Budapestrulle med banan og chokolade Budapestrulle med banan og chokolade

Husk endelig at følg med pü vores Facebookside, hvor vi lÌgger opskrifter og inspiration op. Vi er ogsü pü Instagram, og vi vil elske at fü dig med i vores madunivers her ogsü! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk ogsü at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er sü hyggeligt at følge med!

 

Kommentarer

  1. Bag bunden i midten af ovnen.. Yes.. Men ved hvilken temperatur. Har lÌst marengs skal bage under 115 grader, men er det anderledes med nøddemarengs?

    1. Hej Maria,

      Hvis du lĂŚser under punkt 1, sĂĽ stĂĽr der, at ovnen skal vĂŚre 175 grader.
      Og ja, det er anderledes, da det ikke er en klassisk marengs.

      Kh

  2. Kan man mon lave bunden aftenen i forvejen og så bare samle kagen dagen efter? Og i så fald, hvordan opbevarer man så bedst bunden, så den ikke bliver tør? 😊

    1. Hej,

      Det anbefaler vi ikke, da bunden så godt kan blive blød. Den er helt klart bedst, hvis den bages på dagen 🙂
      MEN du kan godt bage den dagen før og sü blot filme den godt ind i husholdningsfilm (nür den er helt kold).

      KH

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag