Tilmeld nyhedsbrev

Budapestrulle med banan og chokolade

Budapestrulle med banan og chokolade

Budapestrulle med bananer og flødeskum

Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på en skøn budapestrulle med flødeskum, bananer og mørk chokolade. En skøn kage, som minder om den danske roulade. Den er blot lavet med en nøddemarengsbund i stedet.

Ingrediensliste

Bund

  • 5 æggehvider
  • 270 g. flormelis
  • 105 g. hasselnødder
  • 1,5 spsk. maizena
  • mandelflager

Andet

  • 3 dl. piskefløde
  • 2 stk. bananer
  • 100 g. mørk chokolade

FremgangsmĂĄde

  1. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
  2. Fordel hasselnødderne på en bradepande med bagepapir.
  3. Bag hasselnødderne i ovnen i ca. 7-8 minutter.
  4. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  5. Hak hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, så det bliver helt fint.
  6. Pisk æggehvider sammen med halvdelen af flormelisen, så du får en stiv marengs.
  7. I en anden skål blandes det resterende flormelis med de hakkede hasselnødder og Maizena majsmel. Rør det godt rundt.
  8. Vend nøddeblandingen sammen med din marengs. Vend det rundt med en dejskraber, så du ikke pisker alt luften ud af marengsen.
  9. Hæld blandingen op i en sprøjtepose med en rund tyl.
  10. PĂĄ en bageplade beklædt med bagepapir sprøjtes dejen ud. Se evt. billede længere nede. Det skal sprøjtes ud som “pølser” der ligger ved siden af hinanden.
  11. Drys med mandelflager eller hakkede nødder på toppen.
  12. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter.
  13. Tag din bund ud af ovnen og vend den pĂĄ hovedet over pĂĄ et andet stykke bagepapir.
  14. Lad den køle helt af.
  15. Smør bunden med fløde pisket til flødeskum (Gem evt. lidt til at pynte med på toppen). Fordel skiver af bananer og hakket mørk chokolade på bunden.
  16. Rul den stramt sammen pĂĄ den korte led. PĂĄ samme mĂĄde som nĂĄr man laver roulade.
  17. Hvis du har mere flødeskum, så pynt med det sidste på toppen. Pynt evt. med friske bær, hakket chokolade og lidt frisk citronmelisse.
  18. Server med det samme eller opbevar i køleskabet indtil servering.

Bedøm denne ret

Budapestrulle med banan og chokolade

En skøn og nem opskrift på budapestrulle med banan og chokolade. Det er en slags nødderoulade, som laves på nøddemarengs. Den rulles med flødeskum, friske bananer og hakket chokolade, hvilket er en super lækker kombination.

Det er en nem kage, som er god til eftermiddagskaffen eller hvis du skal have gæster. Du kan lave selve bunden i god tid og så blot fylde den med fyld et par timer inden den skal serveres. Den egner sig desværre ikke til at blive lavet dagen før, da bunden suger for meget af fugten fra fyldet.

LÆS OGSÅ: Budapestrulle med bærskum

Budapestrulle med banan og chokolade

Budapestrulle med banan og chokolade

Budapestrulle med banan og chokolade

Budapestrulle med banan og chokolade

Skriv en kommentar