Tilmeld nyhedsbrev

Budapestrulle med jordbær

Budapestrulle med jordbær

Budapestrulle med jordb√¶r og fl√łde

Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Budapestrulle med jordbær

 

Ingrediensliste

Bund

  • 5 √¶ggehvider
  • 270 g. flormelis
  • 105 g. hasseln√łdder
  • 1,5 spsk. Maizena
  • mandelflager

Andet

  • 3 dl. piskefl√łde
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 250 g. jordb√¶r
  • 30 g. hvid chokolade
  • citronmelisse

Fremgangsmåde

Bund

  1. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
  2. Fordel hasseln√łdderne p√• en bradepande med bagepapir.
  3. Bag hasseln√łdderne i ovnen i¬†ca. 7-8 minutter.
  4. Tag dem ud af ovnen og lad dem k√łle af.
  5. Hak hasseln√łdder i en minihakker eller foodprocessor, s√• det bliver helt fint.
  6. Pisk æggehvider sammen med 200 g. af flormelisen, så du får en stiv marengs.
  7. I en anden sk√•l blandes de sidste 70 g. flormelis med de hakkede hasseln√łdder og Maizena majsmel. R√łr det godt rundt.
  8. Vend n√łddeblandingen sammen med din marengs. Vend det rundt med en dejskraber, s√• du ikke pisker alt luften ud af marengsen.
  9. H√¶ld blandingen op i en spr√łjtepose med en rund tyl.
  10. P√• en bageplade bekl√¶dt med bagepapir spr√łjtes dejen ud. Se evt. billede l√¶ngere nede. Det skal spr√łjtes ud som ‚Äúp√łlser‚ÄĚ der ligger ved siden af hinanden.
  11. Drys med mandelflager eller hakkede n√łdder p√•toppen.
  12. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter.
  13. Tag din bund ud af ovnen og vend den på hovedet over på et andet stykke bagepapir.
  14. Lad den k√łle helt af.

Samling

  1. Pisk fl√łde sammen med flormelis og vaniljesukker, s√• du f√•r en tyk creme.
  2. Sm√łr bunden med din fl√łdeskum (Gem evt. lidt til at pynte med p√• toppen). Rens jordb√¶r og sk√¶r i skiver. Fordel jordb√¶r p√• bunden. Hak evt. lidt hvid chokolade og fordel p√• bunden ogs√•.
  3. Rul den stramt sammen på den korte led. På samme måde som når man laver roulade. Du kan evt. skære enderne af for at få et pænere udseende.
  4. Hvis du har mere fl√łdeskum, s√• pynt med det sidste p√•toppen. ¬†Pynt med friske b√¶r, evt. hakket chokolade og lidt frisk citronmelisse.
  5. Server med det samme eller opbevar i k√łleskabet indtil servering.

Bed√łm denne ret

Budapestrulle med jordbær

En nem opskrift p√• budapestrulle med jordb√¶r. Har du pr√łvet budapestrulle f√łr? Den har egentlig intet at g√łre med byen Budapest og er vist fra Sverige. Det er en sk√łn n√łddemarengsroulade, som man kan fylde med fl√łde og l√¶kre b√¶r. M√•ske du har pr√łvet vores opskrift p√• budapestrulle med b√¶rskum? Det er ogs√• altid en sikker sommerkage.

Den minder på mange måder om det vi i Danmark kender som roulade. Bortset fra at bunden er lavet af en luftig marengs. Og vi synes, at den her kage er så fantastisk som sommerkage. Derfor laver vi også den her form for roulade meget oftere end en almindelig roulade. Man kan godt sige, at det er en form for sommerroulade.

marengs

Hasseln√łdder, flormelis og majsmel

Budapestrulle spr√łjtet ud

Budapestrulle med danske jordbær

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven