Tilmeld nyhedsbrev

Budapestrulle med jordbær

Budapestrulle med jordbær

Budapestrulle med jordbær og fløde

Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Budapestrulle med jordbær

 

Ingrediensliste

Bund

  • 5 æggehvider
  • 270 g. flormelis
  • 105 g. hasselnødder
  • 1,5 spsk. Maizena
  • mandelflager

Andet

  • 3 dl. piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 250 g. jordbær
  • 30 g. hvid chokolade
  • citronmelisse

FremgangsmĂĄde

Bund

  1. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
  2. Fordel hasselnødderne på en bradepande med bagepapir.
  3. Bag hasselnødderne i ovnen i ca. 7-8 minutter.
  4. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  5. Hak hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, så det bliver helt fint.
  6. Pisk æggehvider sammen med 200 g. af flormelisen, så du får en stiv marengs.
  7. I en anden skål blandes de sidste 70 g. flormelis med de hakkede hasselnødder og Maizena majsmel. Rør det godt rundt.
  8. Vend nøddeblandingen sammen med din marengs. Vend det rundt med en dejskraber, så du ikke pisker alt luften ud af marengsen.
  9. Hæld blandingen op i en sprøjtepose med en rund tyl.
  10. På en bageplade beklædt med bagepapir sprøjtes dejen ud. Se evt. billede længere nede. Det skal sprøjtes ud som “pølser” der ligger ved siden af hinanden.
  11. Drys med mandelflager eller hakkede nødder påtoppen.
  12. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter.
  13. Tag din bund ud af ovnen og vend den pĂĄ hovedet over pĂĄ et andet stykke bagepapir.
  14. Lad den køle helt af.

Samling

  1. Pisk fløde sammen med flormelis og vaniljesukker, så du får en tyk creme.
  2. Smør bunden med din flødeskum (Gem evt. lidt til at pynte med på toppen). Rens jordbær og skær i skiver. Fordel jordbær på bunden. Hak evt. lidt hvid chokolade og fordel på bunden også.
  3. Rul den stramt sammen på den korte led. På samme måde som når man laver roulade. Du kan evt. skære enderne af for at få et pænere udseende.
  4. Hvis du har mere flødeskum, så pynt med det sidste påtoppen.  Pynt med friske bær, evt. hakket chokolade og lidt frisk citronmelisse.
  5. Server med det samme eller opbevar i køleskabet indtil servering.

Bedøm denne ret

Budapestrulle med jordbær

En nem opskrift på budapestrulle med jordbær. Har du prøvet budapestrulle før? Den har egentlig intet at gøre med byen Budapest og er vist fra Sverige. Det er en skøn nøddemarengsroulade, som man kan fylde med fløde og lækre bær. Måske du har prøvet vores opskrift på budapestrulle med bærskum? Det er også altid en sikker sommerkage.

Den minder pĂĄ mange mĂĄder om det vi i Danmark kender som roulade. Bortset fra at bunden er lavet af en luftig marengs. Og vi synes, at den her kage er sĂĄ fantastisk som sommerkage. Derfor laver vi ogsĂĄ den her form for roulade meget oftere end en almindelig roulade. Man kan godt sige, at det er en form for sommerroulade.

marengs

Hasselnødder, flormelis og majsmel

Budapestrulle sprøjtet ud

Budapestrulle med danske jordbær

Kommentarer

Skriv en kommentar