Bulgursalat med tun

Bulgursalat med tun
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og sund opskrift på bulgursalat med tun. Den lækreste salat med bulgur, bønner og syltede rødløg med hjemmelavet tunsalat til.

Ingrediensliste

  • Tunsalat

  • 130 g. tun på dåse
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 3 tsk. salsa
  • salt/peber
  • Bulgursalat

  • 130 g. bulgur
  • 50 g. grøn pesto
  • 150 g. frosne edamamebønner uden bælg
  • 150 g. grønne bønner
  • 50 g. syltede rødløg
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Dræn tun. Den vægt der er angivet er drænet vægt. Rør tun sammen med mayonnaise, creme fraiche og salsa. Salsa er det der du kan købe på glas. Smag til med salt/peber og evt. mere salsa. Sæt på køl, imens du laver bulgursalaten.
  2. Kog bulgur efter pakkens anvisning. Den vægt vi har angivet er i tør vægt.
  3. Når det er kogt, så drænes bulgur og skylles i koldt vand. Sæt det til side.
  4. Hvis du bruger friske grønne bønner, så skæres enderne af. Placer dem i en gryde med vand. Bring vandet i kog. Når vandet koger, så tager du gryden af, så passer det nemlig med, at bønnerne stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand.
  5. Skyl edamamebønner i lunkent vand, så de tør op.
  6. Vend bulgur med pesto. Smag til med salt og peber.
  7. Vend bulgur med bønner, edamamebønner og syltede rødløg.
  8. Anret på tallerkener med tunsalat.
Bedøm denne ret

Opskrift på bulgursalat med tun

En lækker og nem opskrift på bulgursalat med tun. En smagfuld salat med bulgur, pesto, bønner og syltede rødløg, som er serveret sammen med en cremet og lækker tunsalat. Tunsalaten er lavet på tun, mayonnaise, creme fraiche og salsa.

At bruge salsa til tunsalat er en nem måde at få tilføjet en masse smag, da der både er gode krydderier og tomat i. Det er vores lille trick til en lækker og hurtig tunsalat.

LÆS OGSÅ: Quinoasalat med kylling

Bulgursalat med tun

Salat med bulgur og tunsalat

Den her kombination af salat med bulgur og tunsalat er super lækker! Det kan spises både til frokost eller aftensmad – og så kan vi fortælle, at resterne også er yderst gode i madpakken. Vi elsker at lave en lidt mere mættende salat, hvis vi eksempelvis skal spise den til aftensmad. Når man tilføjer bulgur, quinoa eller couscous til salat, så giver det mere mæthed end hvis man bare lavede en grøn salat.

Det er derfor et godt lille trick, hvis du døjer med at blive mæt i længere tid af salat. Tilføj bulgur eller en anden form for kulhydrat, som giver en større mæthedsfornemmelse. Så er man heller ikke lige så tilbøjelig til at gå amok i kagerne et par timer efter.

Sund frokost eller aftensmad

Det er som sagt det perfekte måltid til en sund frokost eller aftensmad. Masser af grønt, gode proteiner og kulhydrater, som holder dig mæt længe. I stedet for tunsalaten, så kan du også lave kylling eller servere med varmrøget laks.

Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar