Butterdej med æble og remonce

Butterdej med æble og remonce
Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på butterdej med æble og remonce. Lækre, sprøde butterdejsstykker med æble, som serveres med flødeskum eller is.

Ingrediensliste

  • 3 stk. frossen butterdejsplade
  • 50 g. smør
  • 50 g. sukker
  • 50 g. marcipan
  • 1 stk. æble
  • 1 æg
  • 20 g. perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Lad de frosne butterdejsplader tø op.
  3. Del hver plade i 3 stykker.
  4. Rør blødt smør sammen med sukker og marcipan til du har en ensartet remonce.
  5. Fordel remonce i midten af hvert stykke butterdej.
  6. Skær æble i tynde skiver og placer dem ovenpå.
  7. Pensl butterdejsstykkerne med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
  8. Bag butterdejsstykkerne i ca. 10-15 minutter i den forvarmede ovn. Hold øje med dem undervejs. De skal være let gyldne og være hævet flot op.
  9. Tag dem ud af ovnen.
  10. Server butterdejsstykkerne med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Bedøm denne ret

Opskrift på butterdej med æble og remonce

En hurtig og lækker dessert, som består af butterdej med æble og remonce. Man kan kalde de her små butterdejspakker for en lynhurtig æblekage med remonce. De er lavet på frossen butterdej, som skæres ud i firkanter. Herefter toppes de med remonce og skiver af æble, som så bages i ovnen. Server de små butterdejsstykker med flødeskum, creme fraiche eller en kugle god vaniljeis.

Det er altså bare en hurtig og super nem dessert med æble. Og så går man jo aldrig galt i byen med noget med remonce! Vi har lavet en simpel remonce af smør, sukker og marcipan. Du kan dog også sagtens tilføje lidt kanel til remoncen, hvis du gerne vil det. Som alle ved, så smager æble og kanel jo også bare skønt sammen.

LÆS OGSÅ: Toblerone islagkage

Butterdej med æble og remonce

Dessert med æble på 30 minutter

Den her dessert med æble er samtidig genial, hvis du lige står og mangler en hurtig dessert. Den kan nemlig laves på under 30 minutter og består af få ingredienser, som man ofte har liggende.

Vi bruger frosne butterdejsplader, da vi synes, at de bliver mest “fluffy” og luftige. Du kan dog også sagtens bruge det butterdej, som man kan finde på køl. Prøv også at lave butterdejspakkerne med andre frugter end æble. Det kunne være skiver af blommer, nektarin eller pære.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar