Lækre hverdagsopskrifter

Toblerone islagkage

Toblerone islagkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet Toblerone islagkage. Hjemmelavet islagkage med den kendte chokolade og en saftig nøddebund.

Ingrediensliste

  • Nøddebund

  • 3 stk. æggehvide
  • 130 g. flormelis
  • 150 g. mandler
  • Is

  • 4 stk. æggeblomme
  • 75 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde
  • 2 spsk. bagekakao
  • 100 g. Toblerone
  • Topping

  • 100 g. Toblerone

Fremgangsmåde

Nøddebund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Pisk æggehvider helt stive med flormelis. De skal være pisket så meget, at du kan vende skålen på hovedet uden, at det ryger ud.
  3. Hak mandler fint. Vi plejer at give dem en hurtig tur i en foodprocessor eller minihakker, så de bliver helt finthakket. Du kan også bruge hasselnødder eller en blanding af flere forskellige slags nødder.
  4. Vend nødderne i din æggehvidemasse.
  5. Find en springform frem. Vi brugte en med diameter på 21 cm. For bunden med bagepapir og smør siderne med lidt smør eller margarine.
  6. Fordel dejen i formen.
  7. Bag bunden på anden nederste rille i ovnen i ca. 30-40 min. Den skal være krakeleret på toppen.
  8. Tag din bund ud og lad den køle helt af.

Is

  1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis i ca. 5-6 minutter. Jo mere luft man får pisket ind i det, jo bedre en is får du. Massen skal skifte farve og nærmest være “hvidt” (hvis dine blommer er meget gule, så vil du aldrig kunne piske det helt hvidt).
  2. Hak Toblerone groft. Pisk fløde sammen med bagekakao til en let skum, så den danner bløde toppe.
  3. Vend først æggeblommemassen sammen med fløden. Vend herefter Toblerone i.
  4. Inden du fordeler isen oven på din nøddebund, så kan du med fordel lige presse bunden helt ned med fingrene eller en ske.
  5. Fordel herefter isen oven på nøddebunden i springformen. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer, men gerne 10-12 timer.
  6. Ved servering fjernes springformen og bagepapiret. Anret på et fad og pynt af med grofthakket Toblerone.

Bedøm denne ret

Opskrift på Toblerone islagkage

Vi blev nødt til at prøve kræfter med en Toblerone islagkage, da vi simpelthen elsker den trekantede chokolade så meget. Og skal vi være ærlige, så har vi altså spist vores mængde af Daim islagkage, så vi tænkte, at vi ville prøve noget nyt. Derfor blev det til denne lækre Toblerone is, som vi har lavet på en saftig nøddebund.

Server den lækre islagkage som dessert, hvis du skal have gæster eller familie på besøg. Den egner sig også perfekt som en lækker fødselsdagskage eller som dessert til større selskaber. Det gode ved islagkager er nemlig, at de jo helst skal laves mindst dagen før, så de kan få lov til at sætte sig. Det gør også, at de kan laves i god tid, så du ikke skal stresse over desserten på selve dagen.

LÆS OGSÅ: Brownie

Toblerone islagkage

Hjemmelavet is med Toblerone

Den lækre Toblerone chokolade er en lys mælkechokolade med små stykker af nougat i. Den kendte trekantede form er også kendetegnet ved den gode chokolade.

Du kan dog også sagtens lave isen med andet chokolade end Toblerone. Opskriften fungerer også ganske udemærket med helt almindelig mælkechokolade. Måske du skal prøve kræfter med en Marabou chokolade, hvis det er din yndlings. Uanset hvad, så må du altså bare prøve den her chokoladeislagkage.

Toblerone islagkage Toblerone islagkage

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag