Butterdejsstang med kylling og bacon

Butterdejsstang med kylling og bacon
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en nem butterdejsstang med fyld af kylling og bacon. Det er nem aftensmad eller frokost og så smager det bare super lækkert. Et tip, hvis man skal lave det til mange mennesker er, at lave fyldet og forme selve stangen og så fryse den ned. Så skal den bare tages op og bages på selve dagen, hvor den skal bruges. Den kan også sagtens fryses efter den er bagt.

Ingrediensliste

  • 250 g. kyllingebryst
  • 200 g. bacon i tern
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 0,5 bundt forårsløg
  • 200 g. hvidløgsflødeost
  • 1 pk. butterdej
  • 1 stk. æg
  • 10 g. sesamfrø
  • Læg alle varer i kurv på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Rens kylling og skær i små tern.
  2. En tør pande vames op, hvorefter bacon tilsættes. Lad det stege 4-5 min. indtil det er færdigstegt. Tag det af varmen og hæld det over i en si, så evt. væske kan dryppe af. Lad det køle af.
  3. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt kyllingetern og svits dem hurtigt af, så de får farve over det hele. Tag dem af panden og lad dem evt. også dryppe af for fedt.
  4. Hak forårsløg fint og skær rød peber i små tern. Bland herefter flødeost, stegt kylling, bacon, forårsløg og peberfrugt sammen i en skål. Rør det hele godt sammen.
  5. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  6. Fold butterdejen ud.
  7. Fordel fyldet på midten af butterdejspladerne.
  8. Brug en pizzaskærer eller en alm. kniv til at skære “strimler” i butterdejen.
  9. Fold strimlerne ind over hinanden skiftevis fra side til side.
  10. Fold enderne ind under dejen.
  11. Pensel med et sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø.
  12. Bag butterdejsstangen på anden nederste rille af ovnen i ca. 30-45 min., alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 30 minutter. Den skal være gyldenbrun på toppen.
  13. Tag den ud af ovnen og lad den køle en smule af inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på butterdejsstang med kylling og bacon

Her får du en super nem og lækker opskrift på butterdejsstang med kylling og bacon. Sådan en butterdejsstang med fyld er altså super lækkert! Både til aftensmad, til en luksus frokost, på en buffet, til tapas og ja meget mere.

Den her er med butterdej, kylling, bacon, peberfrugt, forårsløg og flødeost. En helt fantastisk kombination, hvis du spørger os. Og så er den oven i købet mega nem at lave, da man egentlig blot skal gøre fyldet klar. Sådan en omgang butterdej med kylling går man bare aldrig galt i byen med. Det er noget, som de fleste kan lide. Det vækker i hvert fald altid stor begejstring, når vi serverer det.

LÆS OGSÅ: Skinkestang

Butterdejsstang med kylling og bacon

Butterdej med kylling

Butterdej med fyld er super lækkert og sådan en butterdejsstang er virkelig god til mange anledninger. Både til hverdag og fest! Her har vi lavet butterdej med kylling og bacon som vores base. Derudover har vi brugt en pikant flødeost, peberfrugt og forårsløg. Du kan dog sagtens bruge en anden slags flødeost. Vi køber altid dem med smag i, fordi så er man fri for selv at krydre den alt for meget. Derudover kan du også bruge porrer, broccoli eller alm. løg.

Butterdejsstang er god og lækker aftensmad, men også rigtig god fredagsmad eller weekendmad. Vi har ofte fået serveret butterdejsstang til store fester eller konfirmationer, hvor der er buffet. Det er nemlig sådan en ret, som er god både kold, lun og helt varm.

LÆS OGSÅ: Skinkestang

Butterdejsstang med kylling og bacon

Stang af butterdej og kylling Butterdejsstang med kylling og bacon

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

  1. Hejsa
    På billedet ser det ud som om i har brugt 2 plader butterdej, er det rigtigt? For synes min bliver noget smallere?🤷🏼‍♀️
    Ellers tak for en god hjemmeside og en lækker bog😃
    Hilsen Dorte

    1. Hej Dorte,

      Vi har brugt frosne butterdejsplader og sat dem sammen. Man kan dog oftest i de fleste supermarkeder blot få sådan en rulle fersk butterdej, hvorfor vi har skrevet det i opskriften 🙂

      Kh

  2. Jeg vil lave 2 usagte til at tage med på skiferie i Norge. Det skal være til aftensmad. Hvad vil være godt at servere til? Jeg tænker salat af en slags.
    Tak for super god inspiration.

  3. Jeg brugte mit bagestål til at bage butterdejsstangen på – det gav en perfekt bund, der overhovedet ikke blev blød. 🙂
    Jeg varmede stålet op en time ved den anbefalede temperatur.

    1. Hej Tina,

      Det er en god idé! Tak for tippet. Det er helt sikkert med til at sikre, at bunden ikke bliver våd 🙂

      Kh

    1. Hej Inge,

      Til en buffet hvor der er en masse andre ting, så vil jeg sige, at der er til 10 personer i en stang 🙂

      Kh

  4. Lækker opskrift og altid succes og tak for mange gode opskrifter, tips og ideer
    Vil lave dm til gæster til en frokost snart og kunne godt tænke mig at forberede dem og fryse dem så jeg bare skal sætte dem i ovnen som du også foreslår
    Men er lidt i tvivl om tilberedningen
    Tør du dem op før bagning eller bager du dem direkte fra frost og hvis hvor længe skal de så have ?

    1. Hej,

      Tak for de søde ord! Det er vi glade for at høre.
      Ville bage den direkte fra frost. Den skal nok have 5-10 minutter længere, men hold øje med den 🙂

      Kh

    1. Hej,

      Så ville vi bare lave fyldet for sig og så først komme i og folde til lige inden bagning, så man ikke risikerer at fyldet afgiver væske og gør dejen våd 🙂

      Kh

Skriv en kommentar