Butterdejsstang med kylling og bacon Butterdejsstang med kylling og bacon Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 45 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på en nem butterdejsstang med fyld af kylling og bacon. Det er nem aftensmad eller frokost og så smager det bare super lækkert. Et tip, hvis man skal lave det til mange mennesker er, at lave fyldet og forme selve stangen og så fryse den ned. Så skal den bare tages op og bages på selve dagen, hvor den skal bruges. Den kan også sagtens fryses efter den er bagt. Ingrediensliste 250 g. kyllingebryst 200 g. bacon i tern 1 stk. rød peberfrugt 0,5 bundt forårsløg 200 g. hvidløgsflødeost 1 pk. butterdej 1 stk. æg 10 g. sesamfrø Læg alle varer i kurv på Nemlig Fremgangsmåde Rens kylling og skær i små tern. En tør pande vames op, hvorefter bacon tilsættes. Lad det stege 4-5 min. indtil det er færdigstegt. Tag det af varmen og hæld det over i en si, så evt. væske kan dryppe af. Lad det køle af. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt kyllingetern og svits dem hurtigt af, så de får farve over det hele. Tag dem af panden og lad dem evt. også dryppe af for fedt. Hak forårsløg fint og skær rød peber i små tern. Bland herefter flødeost, stegt kylling, bacon, forårsløg og peberfrugt sammen i en skål. Rør det hele godt sammen. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Fold butterdejen ud. Fordel fyldet på midten af butterdejspladerne. Brug en pizzaskærer eller en alm. kniv til at skære “strimler” i butterdejen. Fold strimlerne ind over hinanden skiftevis fra side til side. Fold enderne ind under dejen. Pensel med et sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø. Bag butterdejsstangen på anden nederste rille af ovnen i ca. 30-45 min., alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 30 minutter. Den skal være gyldenbrun på toppen. Tag den ud af ovnen og lad den køle en smule af inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på butterdejsstang med kylling og bacon Her får du en super nem og lækker opskrift på butterdejsstang med kylling og bacon. Sådan en butterdejsstang med fyld er altså super lækkert! Både til aftensmad, til en luksus frokost, på en buffet, til tapas og ja meget mere. Den her er med butterdej, kylling, bacon, peberfrugt, forårsløg og flødeost. En helt fantastisk kombination, hvis du spørger os. Og så er den oven i købet mega nem at lave, da man egentlig blot skal gøre fyldet klar. Sådan en omgang butterdej med kylling går man bare aldrig galt i byen med. Det er noget, som de fleste kan lide. Det vækker i hvert fald altid stor begejstring, når vi serverer det. LÆS OGSÅ: Skinkestang Butterdej med kylling Butterdej med fyld er super lækkert og sådan en butterdejsstang er virkelig god til mange anledninger. Både til hverdag og fest! Her har vi lavet butterdej med kylling og bacon som vores base. Derudover har vi brugt en pikant flødeost, peberfrugt og forårsløg. Du kan dog sagtens bruge en anden slags flødeost. Vi køber altid dem med smag i, fordi så er man fri for selv at krydre den alt for meget. Derudover kan du også bruge porrer, broccoli eller alm. løg. Butterdejsstang er god og lækker aftensmad, men også rigtig god fredagsmad eller weekendmad. Vi har ofte fået serveret butterdejsstang til store fester eller konfirmationer, hvor der er buffet. Det er nemlig sådan en ret, som er god både kold, lun og helt varm. LÆS OGSÅ: Skinkestang Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Hejsa På billedet ser det ud som om i har brugt 2 plader butterdej, er det rigtigt? For synes min bliver noget smallere?🤷🏼♀️ Ellers tak for en god hjemmeside og en lækker bog😃 Hilsen Dorte Svar
Hej Dorte, Vi har brugt frosne butterdejsplader og sat dem sammen. Man kan dog oftest i de fleste supermarkeder blot få sådan en rulle fersk butterdej, hvorfor vi har skrevet det i opskriften 🙂 Kh Svar
Hvor varm skal ovnen være til at lune en bagt butterdejsstang med fyld og hvor lang skal den være i ovnen Svar
Jeg vil lave 2 usagte til at tage med på skiferie i Norge. Det skal være til aftensmad. Hvad vil være godt at servere til? Jeg tænker salat af en slags. Tak for super god inspiration. Svar
Hej Dorthe, Hvis du vil lave dem ubagte, så vil vi anbefale at lave fyldet i en skål og så først gøre dem helt færdige inden de skal i ovnen. Og ja, en salat ville være super lækkert. Vi har mange forskellige her: https://mummum.dk/opskrifter/tilbehoer-til-aftensmad/salatopskrifter/ Kh Svar
Jeg brugte mit bagestål til at bage butterdejsstangen på – det gav en perfekt bund, der overhovedet ikke blev blød. 🙂 Jeg varmede stålet op en time ved den anbefalede temperatur. Svar
Hej Tina, Det er en god idé! Tak for tippet. Det er helt sikkert med til at sikre, at bunden ikke bliver våd 🙂 Kh Svar
Hejsa. Kan man ikke lave det til mindre/ små hapser i stedet for? Og tak for mange gode opskrifter. 😁 Svar
Hej Inge, Til en buffet hvor der er en masse andre ting, så vil jeg sige, at der er til 10 personer i en stang 🙂 Kh Svar
Lækker opskrift og altid succes og tak for mange gode opskrifter, tips og ideer Vil lave dm til gæster til en frokost snart og kunne godt tænke mig at forberede dem og fryse dem så jeg bare skal sætte dem i ovnen som du også foreslår Men er lidt i tvivl om tilberedningen Tør du dem op før bagning eller bager du dem direkte fra frost og hvis hvor længe skal de så have ? Svar
Hej, Tak for de søde ord! Det er vi glade for at høre. Ville bage den direkte fra frost. Den skal nok have 5-10 minutter længere, men hold øje med den 🙂 Kh Svar
Hej, Så ville vi bare lave fyldet for sig og så først komme i og folde til lige inden bagning, så man ikke risikerer at fyldet afgiver væske og gør dejen våd 🙂 Kh Svar