Butterdejsstang med kylling og bacon

Butterdejsstang med kylling og bacon
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en nem butterdejsstang med fyld af kylling og bacon. Det er nem aftensmad eller frokost og så smager det bare super lækkert. Et tip, hvis man skal lave det til mange mennesker er, at lave fyldet og forme selve stangen og så fryse den ned. Så skal den bare tages op og bages på selve dagen, hvor den skal bruges. Den kan også sagtens fryses efter den er bagt.

Ingrediensliste

 • 250 g. kyllingebryst
 • 200 g. bacon i tern
 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 0,5 bundt forårsløg
 • 200 g. hvidløgsflødeost
 • 1 pk. butterdej
 • 1 stk. æg
 • 10 g. sesamfrø

Fremgangsmåde

 1. Rens kylling og skær i små tern.
 2. En tør pande vames op, hvorefter bacon tilsættes. Lad det stege 4-5 min. indtil det er færdigstegt. Tag det af varmen og hæld det over i en si, så evt. væske kan dryppe af. Lad det køle af.
 3. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt kyllingetern og svits dem hurtigt af, så de får farve over det hele. Tag dem af panden og lad dem evt. også dryppe af for fedt.
 4. Hak forårsløg fint og skær rød peber i små tern. Bland herefter flødeost, stegt kylling, bacon, forårsløg og peberfrugt sammen i en skål. Rør det hele godt sammen.
 5. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
 6. Fold butterdejen ud.
 7. Fordel fyldet på midten af butterdejspladerne.
 8. Brug en pizzaskærer eller en alm. kniv til at skære “strimler” i butterdejen.
 9. Fold strimlerne ind over hinanden skiftevis fra side til side.
 10. Fold enderne ind under dejen.
 11. Pensel med et sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø.
 12. Bag butterdejsstangen på anden nederste rille af ovnen i ca. 30-45 min., alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 30 minutter. Den skal være gyldenbrun på toppen.
 13. Tag den ud af ovnen og lad den køle en smule af inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på butterdejsstang med kylling og bacon

Her får du en super nem og lækker opskrift på butterdejsstang med kylling og bacon. Sådan en butterdejsstang med fyld er altså super lækkert! Både til aftensmad, til en luksus frokost, på en buffet, til tapas og ja meget mere.

Den her er med butterdej, kylling, bacon, peberfrugt, forårsløg og flødeost. En helt fantastisk kombination, hvis du spørger os. Og så er den oven i købet mega nem at lave, da man egentlig blot skal gøre fyldet klar.

LÆS OGSÅ: Skinkestang

Butterdejsstang med kylling og bacon

Butterdej med kylling

Butterdej med fyld er super lækkert og sådan en butterdejsstang er virkelig god til mange anledninger. Både til hverdag og fest! Her har vi lavet butterdej med kylling og bacon som vores base. Derudover har vi brugt en pikant flødeost, peberfrugt og forårsløg. Du kan dog sagtens bruge en anden slags flødeost. Vi køber altid dem med smag i, fordi så er man fri for selv at krydre den alt for meget. Derudover kan du også bruge porrer, broccoli eller alm. løg.

Butterdejsstang med kylling og bacon

Butterdejsstang er god og lækker aftensmad, men også rigtig god fredagsmad eller weekendmad. Vi har ofte fået serveret butterdejsstang til store fester eller konfirmationer, hvor der er buffet. Det er nemlig sådan en ret, som er god både kold, lun og helt varm.

LÆS OGSÅ: Skinkestang

Stang af butterdej og kylling Butterdejsstang med kylling og bacon

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

 1. Hejsa
  På billedet ser det ud som om i har brugt 2 plader butterdej, er det rigtigt? For synes min bliver noget smallere?🤷🏼‍♀️
  Ellers tak for en god hjemmeside og en lækker bog😃
  Hilsen Dorte

  1. Hej Dorte,

   Vi har brugt frosne butterdejsplader og sat dem sammen. Man kan dog oftest i de fleste supermarkeder blot få sådan en rulle fersk butterdej, hvorfor vi har skrevet det i opskriften 🙂

   Kh

 2. Jeg vil lave 2 usagte til at tage med på skiferie i Norge. Det skal være til aftensmad. Hvad vil være godt at servere til? Jeg tænker salat af en slags.
  Tak for super god inspiration.

 3. Jeg brugte mit bagestål til at bage butterdejsstangen på – det gav en perfekt bund, der overhovedet ikke blev blød. 🙂
  Jeg varmede stålet op en time ved den anbefalede temperatur.

  1. Hej Tina,

   Det er en god idé! Tak for tippet. Det er helt sikkert med til at sikre, at bunden ikke bliver våd 🙂

   Kh

Skriv en kommentar