Tilmeld nyhedsbrev

Cannelloni med spinat og ricotta – fyldt italiensk pastaret

Cannelloni med spinat og ricotta – fyldt italiensk pastaret

Cannelloni med spinat og ricotta – fyldt italiensk pastaret

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den italienske pastaret, Cannelloni med fyld af spinat og ost. Det er nem aftensmad i fad og så smager det bare som en drøm. Italiensk mad, når det er bedst.

Ingrediensliste

  • 250 g. spinat
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 780 g. hakkede tomater på dåse
  • 2 tsk. basilikum
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 pk. friske lasagneplader
  • 250 g. ricottaost
  • 1 pk. frisk mozzarella ost
  • 1 æg

Fremgangsmåde

1. Skyl spinat grundigt. Hak hvidløg og løg fint.
2. En pande varmes op med lidt olie. Herefter sauteres spinat, indtil det er faldet helt ned og er skrumpet i størrelse.
3. Tag spinat af panden og placer i en skål.
4. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt lidt olie og tilsæt løg og hvidløg. Sauter til løgene er bløde. Tilsæt herefter hakkede tomater, basilikum, sukker og citronsaft. Lad det hele simre ved lav varme i ca. 15 min. Smag til med salt og peber. Tag saucen af blusset.
5. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
6. Tag spinaten op fra skålen og hak det fint. Læg spinaten tilbage i skålen.
7. Tilsæt ricottaost og 1 æg. Rør det godt sammen.
8. Pak lasagneplader ud og klip dem til en længde på ca. 12-13 cm.
9. Et ildfast fad (18 x 30 cm. eller noget tilsvarende) findes frem.
10. Tag herefter en lasagneplade. Put fyld langs pladen og rul den stramt sammen og placer i fadet. Fortsæt sådan med alle lasagnepladerne.
11. Hæld tomatsauce udover alle rullerne, så det hele bliver dækket.
12. Fordel frisk mozzarella på toppen.
13. Bages i ovnen i ca. 25 min. Hvis den begynder at blive lidt brændt på toppen, så kan du putte staniol over.
14. Tag fadet ud af ovnen og lad det hvile et par minutter inden servering, så den lige får lov til at trække sig sammen.

Bedøm denne ret

Cannelloni med spinat og ricotta – fyldt italiensk pastaret

Opskrift på cannelloni med spinat og ricotta. Italiensk mad slår os næsten altid først, når vi mangler inspiration til aftensmad ideer og opskrifter. Der er nemlig så mange lækre italienske pastaretter, som er så lækre. Har du prøvet den af de italienske specialiteter, Cannelloni? Cannelloni er fyldt pasta og i den originale opskrift er det fyld lavet af spinat, æg og ricotta ost. Det er en nem pastaret, som laves i fad og som laves i ovnen. Den er uden kød, hvilket vil sige, at det er en vegetar pastaret, men man savner på ingen måde kødet.

Så mangler du inspiration til nem aftensmad for 2 eller bare til 1, så skal du prøve Cannelloni. Det er i hvert fald en kæmpe favorit hjemme hos os, når vi har lyst til italienske retter.

LÆS OGSÅ: Boller i karry

Cannelloni med spinat og ricotta – fyldt italiensk pastaret Cannelloni med spinat og ricotta – fyldt italiensk pastaret Cannelloni med spinat og ricotta – fyldt italiensk pastaret

fyldt italiensk pasta

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hejsa.
    Jeg er simpelthen nødt til at spørge jer om, hvilke plader i bruger til denne ret? De ser store ud, og er tydeligvis bløde, så de kan foldes sammen 🙂

    1. Hej

      Det er friske lasagneplader. De kan købes i stort set alle butikker. Man kan både få dem i et discountmærke men ellers fra mærket Pastella 🙂

      Knus

  2. Hej,
    Jeg har netop prøvet at lave denne lækre ret for første gang. Det lykkedes mig dog ikke at lave en eneste rulle, uden at den friske pasta sprækkede. Så rullerne blev ikke så pæne…😔
    Er det fordi jeg har købt “discount” pasta? Og har I evt. et forslag til hvordan sprækkerne kan undgås næste gang? – for jeg skal helt sikkert lave denne ret igen 😊👍🏼

    1. Hej Anne

      Vi bruger det fra Pastella og det virker hver gang! Måske en billig udgave ikke er så god. Ellers så prøv at tage pastaen ud i god tid. Kan godt være, at det er fordi, at den er for stiv og kold.

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven