Cantuccini Cantuccini Opskrift til 20406080100 stk. Opskrift til 20 stk. Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på italienske Cantuccini, som er de her sprøde småkager med mandler. De er perfekte som noget sødt til aftenskaffen. Ingrediensliste 300 g. hvedemel 165 g. sukker 1 spsk. honning 1 tsk. bagepulver 1 tsk. mandelessens 125 g. mandler 3 æg Fremgangsmåde Put hvedemel, sukker, honning, bagepulver, mandelessens og mandler op i en skål. Pisk æggene sammen. Tilsæt sammenpisket æg lidt efter lidt og ælt dejen sammen. Hvis æggene er meget store, så er det ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Dejen skal blot kunne samles. Det kan godt tage lidt tid og dejen vil også være ret klistret. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Gør en bageplade klar med bagepapir. Del dejen i to og form to stænger. Du kan med fordel lige gøre dine hænder fugtige, så er de lidt nemmere at forme. Se billeder længere nede. Bag dem i ca. 18-20 minutter i midten af ovnen. Hvis din ovn bager ujævnt, så kan du lige vende bagepladen undervejs. Tag bagepladen ud af ovnen, når stængerne er gyldenbrune. Lad dem køle af i 10 minutter. Skær stængerne på skrå i ca. 1 cm. tykkelse. Læg stykkerne tilbage på bagepladen. Bag dem i ca. 10-15 minutter til de er gyldne. Tag bagepladen ud af ovnen og lad dem køle helt af. Put dem i en lufttæt beholder eller småkagedåse, når de er helt kølet af. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på cantuccini Her får du vores bedste opskrift på de sprøde cantuccini, som er de her italienske småkager, som er perfekte til kaffen. Det er sådan nogle sprøde mandelsmåkager, som egentlig er lavet på en base af hvedemel, æg, sukker og mandler. Der er derfor ikke brugt smør eller margarine, som der ellers typisk bliver brugt til småkager. De smager helt fantastisk til kaffen og er altså helt perfekte lige at dyppe i kaffen. Vi laver ofte en stor portion, da de sagtens kan holde sig gode og sprøde i lang tid. Du skal blot opbevare dem i en lufttæt beholder eller i en småkagedåse. LÆS OGSÅ: Tiramisu Italienske småkager med mandler Det er italienske småkager, som man altså ofte får serveret sammen med en kop kaffe, hvis man er en tur i Italien. De er lavet med mandler, hvilket bare smager så lækkert. Vi tænker dog også sagtens, at man kan bytte mandlerne ud med en anden nød som eksempelvis hasselnødder. Hvis du gerne vil give dem lidt ekstra smag, så kan du også tilsætte lidt revet citronskal eller appelsinskal til dejen. Det giver dem lidt friskhed, som også bare smager så lækkert! Vi har prøvet begge dele og er i hvert fald kæmpe fans af at bruge citronskal. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.