Caprese salat

Caprese salat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på caprese salat. En nem salat med tomat og mozzarella. Den bedste tomatsalat med ost.

Ingrediensliste

 • 1 pk. frisk mozzarella
 • 5 stk. tomat
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 1 spsk. olivenolie
 • 2 spsk. balsamicoglace
 • 0,5 tsk. tørret oregano
 • 0,5 tsk. tørret basilikum
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Dræn mozzarella.
 2. Skær mozzarella og tomater ud i skiver.
 3. Placer det i lag på en tallerken sammen med frisk basilikum.
 4. Kom olivenolie og balsamicoglace over og drys med lidt tørret basilikum og oregano.
 5. Top med groft flagesalt og friskkværnet peber.
 6. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på Caprese salat

Måske tilbehøret til weekenden skal være en lækker Caprese salat? En italiensk tomatsalat med bøfmozzarella, store bøftomater, frisk basilikum, balsamico og olivenolie. En simpel og nem salat med få ingredienser, som smager så englene synger. Ofte er det de simple kombinationer, som er bedst. Det er den her salat et godt eksempel på. Det er nemlig en af vores favoritsalater og så er den ganske nem at lave. Derfor bliver den ofte serveret som tilbehør til aftensmaden. Især nu her hvor vi går sommeren og flere grillaftenener i møde. Så laver vi nemlig ofte den her salat som tilbehør til grillmaden.

Det er en virkelig god tomatsalat med mozzarella og basilikum. Snyd heller ikke dig selv for at komme en god olivenolie og balsamicoglace over. Det gør en kæmpe forskel og smager så lækkert.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på italiensk mad her

Caprese salat

Mozzarella salat

Det er den bedste mozzarella salat. Køb sådan en god frisk bøfmozzarella og skær ud i skiver. Osten lægges i lag med de solmodne tomater og frisk basilikum. Det bliver ikke nemmere! Jo mere rodet det ligger, jo bedre. Vi elsker det der lidt tilfældige og rustikke udseende sådan en salat har. Det ser bare indbydende og lækkert ud.

Hvis du vil opgradere yderligere, så kan den også laves med burrata i stedet for mozzarella. Burrataosten er mere flydende i konsistensen, men det smager også skønt til de solmodne tomater.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar